Cine-TV News #69

Peaky Blinders, Annihilation, The Killing of a Sacred Deer και άλλα νέα…

Όταν γράφαμε για τα βραβεία Emmy την περασμένη εβδομάδα, το μάτι μας έπεφτε ξανά και ξανά στο This is Us. Ο λόγος; Ενώ δεν είχαμε ιδέα έως τότε για τη σειρά, ξαφνικά είδαμε απανωτά το όνομά της σε διάφορες υποψηφιότητες αλλά και νίκες, μεταξύ των οποίων και πρώτου ανδρικού ρόλου. Φυσικά, αυτή η έντονη προβολή μάς τράβηξε την προσοχή και είπαμε (να κάνουμε το λάθος) να δούμε μερικά επεισόδια. Η διαπίστωση; Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός… Δυσκολευτήκαμε να διαπιστώσουμε

έστω και μισό λόγο που απέκτησε τόση μεγάλη προβολή στο συγκεκριμένο θεσμό. Πρόκειται, εν ολίγοις, για μία από αυτές τις γλυκανάλατες δραματικές σειρές που από το πρώτο λεπτό έρχονται να σου πούνε “εγώ τώρα θα σε συγκινήσω θες δε θες και θα σε κάνω να δακρύσεις!!!”. Κατά την ταπεινή μας άποψη, αποφύγετέ το!

Trailers

Annihilation
Σκηνοθέτης: Alex Garland (Ex Machina)
Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Oscar Isaac
Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου, 2018 (Αμερική)

Ο Alex Garland είχε καταφέρει να προκαλέσει έκπληξη το 2014 με το Ex Machina (την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά), μία φιλοσοφική και ελιτιστική sci-fi ταινία που εξέταζε τη φύση της τεχνητής νοημοσύνης. Στις αρχές του ερχόμενου έτους θα μπορέσουμε να δούμε αν θα μπορέσει να τραβήξει εκ νέου την προσοχή με το δυστοπικό Annihilation, που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Jeff VanderMeer.

Στο μέλλον η φύση έχει καταλάβει την Περιοχή Χ, εντός της οποίας 10 εξερευνητικές αποστολές έχουν χάσει εξ ολοκλήρου τα μέλη τους. Οι ερευνητές της ενδέκατης αποστολής επέστρεψαν με πλήρη απώλεια μνήμης, έχοντας επίσης πληγεί από θανάσιμη μορφή καρκίνου. Η δωδέκατη αποστολή (του βιβλίου και της ταινίας) αποτελείται από τέσσερις γυναίκες, μία ανθρωπολόγο, μία τοπογράφο, μία ψυχολόγο και μία βιολόγο. Σκοπός τους είναι, φυσικά, να εντοπίσουν τι πραγματικά συμβαίνει στην Περιοχή X.

Maze Runner: The Death Cure
Σκηνοθέτης: Wes Ball (Maze Runner)
Πρωταγωνιστούν: Dylan O’ Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee
Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου, Αμερική (2018)

Οι δύο πρώτες ταινίες του Maze Runner σημείωσαν σεβαστή εμπορική επιτυχία (για βαθμολογίες είναι άλλη συζήτηση) επομένως ήταν φυσικό να βρεθεί, έστω και αργοπορημένα, ο δρόμος για το κλείσιμο (;) της τριλογίας.

The Killing of a Sacred Deer
Σκηνοθέτης: Γιώργος Λάνθιμος (The Lobster)
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου (Αμερική)

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ακόμα (σχεδόν σίγουρα) αλληγορική ιστορία. Ο Colin Farrell έρχεται για δεύτερη φορά σε συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο έπειτα από το εκκεντρικό Lobster (2015). Δεν νομίζουμε ότι έχει πολύ σημασία να αναφέρουμε την περίληψη της πλοκής καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ πεζή σε σχέση με το ολοκληρωμένο έργο. Αν και δεν είμαστε τεράστιοι φαν της καριέρας του, δεν παύουμε να περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια κάθε νέα του σκηνοθετική δουλειά. Αν μη τι άλλο ξεφεύγει σε μεγάλο βαθμό από τα πεπατημένα είδη, έχοντας τελικά μία εντελώς προσωπική σφραγίδα στα έργα του, κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να ειπωθεί για πολλούς νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

The Beyond
Σκηνοθέτης: Hasraf Dulull (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Jane Perry, David Bailie, Tom Christian
Πρεμιέρα: 9 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Μία ομάδα αστροναυτών θα ταξιδέψει σε μία διαστημική σκουληκότρυπα και κατά την επιστροφή τους η θερμή υποδοχή θα πλαισιωθεί και από την εξονυχιστική ανάλυση των εμπειριών τους. Δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα και δεν έχουμε ιδέα σε ποιο είδος θα πρέπει να κατηγοριοποιηθεί (πέραν του προφανούς του sci-fi).

Gotti
Σκηνοθέτης: Kevin Connolly (Gardener of Eden)
Πρωταγωνιστούν: John Travolta, Spencer Lofranco, Kelly Preston
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μαφιόζικη ταινία εποχής. Εδώ θα δούμε την πραγματική ιστορία του αρχιμαφιόζου John Gotti (John Travolta), ο οποίος έφτασε στο σημείο να γίνει το μεγάλο κεφάλι της ισχυρής μαφιόζικης οικογένειας Gambino.

Geostorm
Σκηνοθέτης: Dean Devlin (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Katheryn Winnick, Ed Harris, Andy Garcia, Jim Sturgess
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου

Άλλη μία ταινία με θέμα την καταστροφή της Γης από πλημμύρες, χιονοθύελλες και κάθε λογής θεομηνίες. Αγαπημένη θεματολογιά του Hollywood και μάλλον σιγουράκι για το box office…

Knightfall, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου (History), 10 επεισόδια

Μετά το επιτυχημένο Vikings, το History επανέρχεται με μία ακόμα επική σειρά, που θα διαδραματίζεται σε μία ιστορική περίοδο. Στο Knightfall θα παρακολουθήσουμε τις σταυροφορίες και την προσπάθεια των ιπποτών να εντοπίσουν το Ιερό Δισκοπότηρο (δείτε το Holy Grail όσοι το έχετε εγκληματικά αμελήσει). Ως είθισται, βέβαια, με μια ιστορική σειρά που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα λείπουν και οι ματιές προς τις εκ των έσω πολιτικές δολοπλοκίες.

Peaky Blinders, 4η σαιζόν
Πρεμιέρα: Εντός του έτους (BBC Two)

Η ιρλανδική συμμορία των Peaky Blinders επιστρέφει, εμπλουτίζοντας το ήδη πλούσιο cast της με τον Adrien Brody στο ρόλο του villain (εάν δεν πέφτουμε πολύ έξω). Να σημειώσουμε εδώ πως αν και δεν φτάνει τα ύψη του Boardwalk Empire, το Beaky Blinders δεν παύει να είναι μία πάρα πολύ καλή σειρά με θέμα την εγκληματική ζωή στην Αγγλία της δεκαετίας του '20.

Arrow, 6η σαιζόν
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (The CW)

Οι περιπέτειες του Oliver Queen συνεχίζουν ακάθεκτες για έκτη συνεχή χρονιά.

Legends of Tomorrow, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου (The CW)

Δεινοσαύρους βλέπουμε, βασιλιά Αρθούρο βλέπουμε, Ρωμαίους βλέπουμε και διάφορα άλλα περίεργα σε μία sci-fi σειρά που φαίνεται να επικρατεί ένας χωροχρονικός χαμός.

Cine-TV Νέα

Δημοσιεύθηκε και το τρίτο prequel μικρής διάρκειας του Blade Runner 2049.

Στο Cine-TV News 67 είχαμε συμπεριλάβει τα δύο πρώτα prequel βίντεο μικρής διάρκειας, λίγο πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου sequel του Dennis Villeneuve. Για την τρίτη ταινία μικρού μήκους επιλέχθηκε μία διαφορετική προσέγγιση, μπαίνοντας στα χωράφια του anime. Συγκεκριμένα, το Blade Runner Blackout 2022 σκηνοθετήθηκε από τον βετεράνο της τεχνοτροπίας, Shinichiro Watanabe, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κλασική σειρά του Cowboy Bebop.

Ετοιμάζεται το reboot του Flight of the Navigator.
Σίγουρα όχι και από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα, πιθανότατα όμως σε μικρότερη ηλικία να ήσασταν αρκετά τυχεροί ώστε να το πετύχατε σε κάποιο περιφερειακό κανάλι. Το Flight of the Navigator (1986) εξιστορούσε τη μαγική περιπέτεια ενός δωδεκάχρονου αγοριού κατά την επαφή του με ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο και την εξελιγμένη A.I. του. Τη συγγραφή του reboot έχει αναλάβει ο Joe Henderson, γνωστός από τη δουλειά του στο τηλεοπτικό Lucifer, κάτι που πιθανόν να σημαίνει ότι αντί για κινηματογραφική παραγωγή θα δούμε τηλεοπτική σειρά εμπνευσμένη από το Flight of the Navigator.

Στα σκαριά το spin-off του Men in Black.
Οι Άντρες με τα Μαύρα φαίνεται πως συνεχίζουν να έχουν την κατάλληλη αίγλη ώστε η Sony Pictures να επανέλθει στο franchise. Οι φαν της σειράς βέβαια θα απογοητευθούν όταν μάθουν πως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η νέα ταινία θα είναι μεν canon (θα αναγνωρίζει δηλαδή τις εξελίξεις των προηγούμενων ταινιών) αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει τους αστέρες Will Smith και Tommy Lee Jones. Στην παραγωγή θα συμμετέχει ο Steven Spielberg ως executive producer ενώ το σενάριο έχουν αναλάβει οι Matt Holloway και Art Marcum, υπεύθυνοι για τα Iron Man και Transformers: The Last Knight, μεταξύ άλλων. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Μάιο του 2019.

Ήδη έτοιμο το σενάριο για το sequel του Lucy.
Παρά την εμπορική αποτυχία του Valerian and the City of a Thousand Planets (177 εκατομμύρια δολάρια budget με έσοδα 223 εκατομμύρια δολάρια) ο Luc Besson συνεχίζει ακάθεκτος και δαιμόνιος σε επιχειρηματικό επίπεδο, επιστρέφοντας σε μία πολύ χαμηλότερου budget επιτυχία του. Το Lucy (2014) χαιρόμαστε να το κοροϊδεύουμε για το πόσο εξωφρενικό ήταν το σενάριό του (όχι με την καλή έννοια) όμως δεν έπαυε να κοστίζει μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια, φέρνοντας έσοδα ύψους 463 εκατομμυρίων. Δεν είναι διόλου παράξενο λοιπόν ότι ο δημοφιλής Γάλλος σκηνοθέτης ήδη έχει ολοκληρώσει το σενάριο του sequel.

Το Underworld τώρα και σε τηλεοπτική σειρά.
Το πως μία τόσο μέτρια ταινία (του μακρινού 2003) με ένα τόσο αδιάφορο lore και μία τόσο κοινότυπη δράση κατάφερε να έχει σε τέτοιο βαθμό επιτυχία ώστε να φτάσει τα τέσσερα sequels είναι απορίας άξιο. Σαν να μην έφτανε η πενταλογία, θα κάνει πλέον και το πέρασμά της στο τηλεοπτικό σκηνικό, έχοντας και πάλι τον Len Wiseman στο τιμόνι. Σύμφωνα με δηλώσεις του εν λόγω σκηνοθέτη και παραγωγού η σειρά θα αποτελεί κάτι πολύ διαφορετικό από τις ταινίες, με λιγότερη κόμικ αισθητική (ότι κι αν σημαίνει αυτό για το τελικό αποτέλεσμα).

Ακυρώθηκε το The Mist έπειτα από μόλις μία σαιζόν.
Όχι ότι θα φανεί περίεργο σε όποιον έκανε την απόπειρα να δει τη σειρά… Αν και η πρώτη σαιζόν έκλεισε με cliffhanger δεν νομίζουμε ότι θα πειράξει όσους τελικά αποφύγουν την ψυχαναγκαστική προβολή μίας ακόμα σαιζόν με απανωτά κλισέ και κακογραμμένους χαρακτήρες.

cinetv
Keywords
news, news, cine, natalie portman, colin farrell, nicole kidman, john travolta, gerard butler, adrien brody, will smith, iron man, εν λόγω, sacred, συγκεκριμένο, θες, jennifer, jason, oscar, runner, dylan, νέα, david, john, butler, garcia, hollywood, box, history, bbc, arrow, queen, tomorrow, blade, sequel, dennis, anime, blackout, cowboy, reboot, flight, navigator, henderson, σημαίνει, men, black, sony, pictures, franchise, canon, smith, tommy, lee, art, iron, transformers, knight, city, budget, underworld, δραση, sequels, len, oscar 2011, oscar 2011 live, Καλή Χρονιά, ξανα, natalie portman, blackout, φιλοσοφικη, βιντεο, δουλεια, εμπορικη, θεμα, ονοματα, περιεργα, ταινιες, iron man, oscar, queen, runner, sony, αιγλη, αισθητικη, αμερικη, απωλεια, απωλεια μνημης, βαθμολογιες, γινει, δηλωσεις, δρομος, ειπωθει, εβδομαδα, εν λόγω, εργα, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ετοιμο, ζωη, ιδεα, ειδος, ηλικια, θες, λανθιμος, λογο, ματι, μορφη, ομαδα, ονομα, περιφερειακο, ρολο, σαιζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνοθετες, σφραγιδα, τριτη, φυση, φυσικα, φτανει, φυσικο, φορα, χαιρομαστε, αντρες, adrien brody, anime, art, budget, black, blade, box, butler, canon, cowboy, sequel, city, colin farrell, dennis, david, dylan, ειδη, ειπαμε, επεισοδια, flight, franchise, garcia, gerard butler, john, henderson, history, hollywood, iron, jason, john travolta, jennifer, knight, lee, len, men, navigator, nicole kidman, pictures, reboot, sacred, σημαίνει, sequels, smith, tomorrow, tommy, transformers, underworld, will smith
Τυχαία Θέματα