Ο Commodore 64 επιστρέφει από τη λήθη

Επίσημο το C64 mini, μια νέα έκδοση για το δημοφιλές σύστημα των 80s.

Χαρμόσυνα νέα για τους φίλους των ρετρό βιντεοπαιχνιδιών επιφύλασσε η σημερινή ημέρα, αφού επισημοποιήθηκε η επιστροφή στο προσκήνιο για τον Commodore 64, με μια ανανεωμένη έκδοσή του. Το C64 Mini, περί ου ο λόγος, αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Retro

Games Ltd. και Koch Media, ενώ πρόκειται να γίνει διαθέσιμο στην αγορά εντός της επόμενης χρονιάς. Επιπλέον, είναι περίπου 50 % μικρότερο από τον πρωτότυπο υπολογιστή, θα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην τηλεόραση μέσω HDMI σύνδεσης, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης κανονικού USB PC πληκτρολογίου. Ακόμα, θα συνοδεύεται από ένα κλασικό χειριστήριο joystic (με καλώδιο μήκους 1,5 μέτρου), το οποίο με τη σειρά του θα συνδέεται σε μια από τις δύο διαθέσιμες USB θύρες.

Συν τοις άλλοις, ανακοινώθηκε και η λίστα των 64 παιχνιδιών που θα είναι ενσωματωμένα στο καινούργιο σύστημα, στην οποία περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid και Impossible Mission. Παράλληλα, ο Paul Andrews, Managing Director στη Retro Games, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη δημιουργία του νέου Commodore 64, αφού με το C64 Mini θα μπορέσει η εταιρεία να μεταφέρει, στη σύγχρονη εποχή, τη ρετρό ατμόσφαιρα από το μακρινό 1982. Επίσης, ανέφερε πως το εν λόγω μηχάνημα είναι η αρχή σε μια προγραμματισμένη σειρά προϊόντων, που θα έρθουν στο μέλλον.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το C64 Mini είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην αγορά νωρίς το 2018, με το αντίτιμο του να ανέρχεται στα €79,99. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο ανακοίνωσης της καινούργιας έκδοσης, για ένα από τα δημοφιλέστερα gaming συστήματα των 80s.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα