Cine-TV #217

Την περασμένη εβδομάδα ο γράφων είδε το Arcane του Netflix, ουσιαστικά σε binge mode. Είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που αποτελούν μία αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη, παρότι πριν πατηθεί το play ήταν ήδη γνωστό ότι η σειρά θεωρείται (σχεδόν καθολικά) ως ιδιαίτερα ποιοτική. Και πάλι όμως, τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ που θέτει μόνο ως έκπληξη θα μπορούσαν να εκληφθούν. Πώς να μην αποτελεί έκπληξη όταν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ποικίλες animated σειρές που βγάζει το Netflix

(και όχι μόνο), οι οποίες δείχνουν σαν να είναι από την ίδια γραμμή παραγωγής, με το άμεσα αντιληπτό, οπτικοποιημένο ταβάνι του budget. Εδώ έρχεται το Arcane για να θέσει πολύ υψηλά τον πήχη, ιδίως όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι.

Θυμίζοντας αμυδρά ελαιογραφία, η εικόνα του Arcane δείχνει απρόσμενα φρέσκια και πλήρως διαφορετική από τις συνηθισμένες animated σειρές, δίχως να έχει να ζηλέψει σε τίποτα κινηματογραφικές παραγωγές. Το τελευταίο είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς τη συνολική διάρκεια, που φτάνει τις 5 ώρες. Πέρα, όμως, από το τεχνικό κομμάτι η σειρά κλέβει τις εντυπώσεις χάρη στη γενικότερα υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει όλους τους επιμέρους τομείς. Εικαστικά το πάντρεμα μεταξύ steampunk και μαγικού/ fantasy στοιχείου δημιουργεί πανέμορφες εικόνες αστικού περιβάλλοντος, τόσο στις υψηλές τάξεις της λαμπερής κοινωνίας της Piltover όσο και στα σκοτεινά, κακόφημα σοκάκια του undercity.

Arcane. (L to R) Roger Craig Smith as Claggor, Hailee Steinfeld as Vi, Mia Sinclair Jenness as Powder, Yuri Lowenthal as Milo in Arcane. Cr. Courtesy of Netflix © 2021

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του σεναρίου έχει δεχθεί την κατάλληλη προσοχή ώστε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, αποφεύγοντας φθηνές fan service τακτικές. Το τελευταίο θα μας επιτρέψετε να το υποστηρίξουμε με ένα κάποιο θράσος, δεδομένου ότι δεν έχουμε επαφή με το League of Legends (το οποίο ουσιαστικά μεταφέρει). Μπορούμε να υποστηρίξουμε το παραπάνω, ακριβώς επειδή ακόμα και χωρίς να γνωρίζουμε κανέναν από τους χαρακτήρες, τους μαθαίνουμε οργανικά. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες έχει τον απαραίτητο χρόνο και δουλεμένη γραφή ώστε πραγματικά να νοιαστούμε για τις πορείες τους, επιτρέποντάς μας να κατανοήσουμε τα κίνητρα για τις πράξεις τους αλλά και να νοιώσουμε τη βαρύτητα ορισμένων δραματικών εξελίξεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η προσοχή και ο σχεδόν ίσος χρόνος που έχει δοθεί τόσο στους ήρωες όσο και στους villains, οι προσωπικότητες των οποίων αποφεύγουν μονοδιάστατες τακτικές, ακόμα και για δευτερεύοντες ή και τριτεύοντες χαρακτήρες. Η γραφή είναι ώριμη και η ροή ιδανική μεταξύ της σεναριακής εξέλιξης και της δράσης, η οποία αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο και όσο φειδωλά χρειάζεται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ή η εντύπωση του filler.

Γενικότερα, το Arcane, χάρη στις υψηλές προδιαγραφές της παραγωγής και την αυτοπεποίθηση με την οποία μας συστήνει αυτό το νέο σύμπαν (τουλάχιστον στο σκηνικό των animated σειρών), μας επανέφερε ακόμα πιο έντονα στο μυαλό την έλλειψη που επικρατεί στην πρωτοτυπία όσον αφορά αυτού του είδους τα εγχειρήματα, τόσο σε σειρές όσο και σε ταινίες. Λείπουν οι πραγματικά φρέσκιες ιδέες που να αποφεύγουν να κινηθούν σε φανερά παραπλήσια μονοπάτια παλιότερων επιτυχημένων σειρών παρόμοια φιλοσοφίας, όπως συμβαίνει στη μετά Game of Thrones εποχή.

Λείπουν επίσης αυτές οι παραγωγές που να αποφεύγουν τα γνώριμα και κατ’ επέκταση προβλέψιμα μονοπάτια, των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών συμπάντων (που αριθμούν τρία όλα κι όλα για παραπάνω από μία δεκαετία) ή των ακόμα πιο προβλέψιμων reboots, sequels κ.λπ. Το Arcane τελικά καταφέρνει να κερδίσει επάξια τις εντυπώσεις ως μία δουλειά που αναβλύζει μεράκι και ταλέντο στην τηλεοπτική μεταφορά ενός νέου κόσμου, με πλήθος από ενδιαφέροντες και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Κάποιοι κολοσσοί εκεί έξω θα πρέπει να πάρουν ένα ή δύο μαθήματα αν θέλουν πραγματικά να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον μας για τις δικές τους προτάσεις.

Trailers

Fistful of Vengeance
Σκηνοθέτης: Roel Reiné (The Rise of the Viking)
Πρωταγωνιστούν: Iko Uwais, Lewis Tan, Lawrence Kao
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου (Netflix)

Το Fistful of Vengeance θα αποτελεί συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς Wu Assassins. Η ταινία θα επαναφέρει τον Iko Uwais στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία περιπέτεια που θα τον φέρει στην Bangkok, αντιμέτωπο με μία νέα και απόκοσμη απειλή.

Last Looks
Σκηνοθέτης: Tim Kirkby (Action Point)
Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Morena Baccarin, Mel Gibson, Rupert Fiend
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Το Last Looks θα επικεντρώνεται στον Charlie Waldo (Charlie Hunnam), έναν πρώην και διάσημο αστυνομικό του Λος Άντζελες που πλέον ζει απομονωμένα σε ένα τροχόσπιτο. Από την άλλη πλευρά θα δούμε τον Alistair Pinch (Mel Gibson), έναν αλκοολικό αστέρα του κινηματογράφου, ο οποίος θα είναι ο βασικός ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του, μία υπόθεση την οποία ο Waldo θα κληθεί να ερευνήσει.

Αν εξαιρέσουμε την κάπως… περίεργη προφορά που προσπαθεί να μεταφέρει ο Mel Gibson (ίσως επίτηδες επιτηδευμένα), η ταινία δείχνει πως ίσως προσφέρει μία διασκεδαστική αστυνομική περιπέτεια.

Shenmue, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου (Crunchyroll), 13 επεισόδια

Το θρυλικό Shenmue του Yu Suzuki έρχεται σύντομα ως anime σειρά, με την πρώτη σεζόν να φαίνεται πως θα μεταφέρει την ιστορία τουλάχιστον από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Με το Shenmue από τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών να φαίνεται (για άλλη μία φορά) πως έχει αβέβαιο μέλλον, ίσως τελικά σταθούμε τυχεροί και καταφέρουμε να δούμε ολοκληρωμένη την περιπέτεια του Ryo Hazuki μέσα από το anime.

The Cuphead Show, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου (Netflix), 12 επεισόδια

Το ιδιαίτερο Cuphead δεν θα γινόταν να φαίνεται περισσότερο κομμένο και ραμμένο για ένα animation, κάτι που τελικά θα δούμε σύντομα στο Netflix. Το trailer προδιαθέτει για ξέφρενες περιπέτειες με πρωταγωνιστές τους Cuphead και Mugman, φέρνοντάς τους απέναντι από πλήθος χαρακτήρων που έχουν μεταφερθεί αυτούσιοι από το παιχνίδι.

Moon Knight, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Μαρτίου (Disney+), 6 επεισόδια

Δύο δυνατά ονόματα έρχονται στην εισαγωγή του νέου υπερήρωα του MCU, με τον Oscar Isaac να υποδύεται τον Moon Knight και τον Ethan Hawke να αναλαμβάνει τον ρόλο του Δρ. Arthur Harrow, δηλαδή του villain της υπόθεσης. Στη σειρά ο Marc Spector είναι ένας πρώην πεζοναύτης του αμερικάνικου στρατού που πάσχει από το σύνδρομο πολλαπλών προσωπικοτήτων.

Με τρόπο που θα δούμε στη σειρά, θα γίνει ο φορέας του Αιγύπτιου θεού του φεγγαριού, Khonshu, αποκτώντας βέβαια παράλληλα διάφορες υπεράνθρωπες δυνάμεις και την ονομασία “Moon Knight”.

Severance, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου (Apple TV+), 9 επεισόδια

O Ben Stiller σκηνοθετεί τη νέα πρόταση του Apple TV+, που θα μας μεταφέρει σε μία εταιρική δυστοπία. Στο Severance οι εργαζόμενοι μίας εταιρίας συμφωνούν να διαχωρίσουν τις μνήμες που έχουν εν ώρα εργασίας με αυτές που έχουν στην κοινωνική τους ζωής, αφού τελειώσει δηλαδή η βάρδιά τους.

Το ενδιαφέρον cast, που περιλαμβάνει τους Adam Scott, John Turturro και Christopher Walken, καθώς και η πρωτότυπη σεναριακή ιδέα δημιουργούν μία προσμονή για το τελικό αποτέλεσμα.

Cine-TV Νέα

Τεράστια η διάρκεια του νέου Batman

Η ιδιαίτερα αναμενόμενη νέα εκδοχή του Batman, με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson, έγινε γνωστό πως θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια από οποιοδήποτε άλλη ταινία του ήρωα. Σύμφωνα με το Variety, η επίσημη διάρκεια του The Batman ανέρχεται στις 2 ώρες και 47 λεπτά, δίχως να λαμβάνει υπόψη τους τίτλους τέλους. Όσον αφορά τις υπερωικές ταινίες, αυτή τη διάρκεια ξεπερνούν μόνο τα Avengers: Endgame (181 λεπτά) και η εκδοχή του Zack Snyder για το Justice League (242 λεπτά).

Προβλήθηκαν το πρώτο teaser και ο επίσημος τίτλος για το Lord of the Rings του Amazon

Μέσω ενός ατμοσφαιρικού teaser που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τους τίτλους αρχής της σειράς, η Amazon έδωσε στη δημοσιότητα τον επίσημο τίτλο της σειράς της, που θα είναι “The Lord of the Rings: The Rings of Power”, κάτι που μάλλον καθιστά ακόμα πιο εμφανή την ιστορία με την οποία θα καταπιάνεται.

Παρόλο που το βίντεο δείχνει ως CGI, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με practical effects. Ας ελπίσουμε ότι παρόμοια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και για τα περισσότερα εφέ και τους χαρακτήρες της σειράς.

Πολύ πιθανή η μεταφορά του Lost Judgment σε τηλεοπτική σειρά

Το spin-off των Yakuza φαίνεται ότι είναι πιθανό να έρθει και ως μία τηλεοπτική σειρά, σύμφωνα με ιαπωνικό δημοσίευμα, σε μία παραγωγή από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου όπου θα πρωταγωνιστεί ο Takuya Kimura, ο ηθοποιός που δάνεισε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τη φωνή του στον πρωταγωνιστή των Judgement και Lost Judgement. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πολύ πιθανό, πέρα από τη σειρά, να μπει στην παραγωγή και μία ταινία βασισμένη στο συγκεκριμένο franchise της Sega.

The post Cine-TV #217 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, lord of the rings, league of legends, game of thrones, mel gibson, robert pattinson, zack snyder, netflix, play, budget, πήχη, smith, mia, fan, league, game, sequels, tan, νέα, tim, gibson, suzuki, anime, animation, moon, knight, oscar, apple, δυστοπία, adam, scott, john, batman, avengers, snyder, amazon, cgi, lost, yakuza, συγκεκριμένο, franchise, sega, gameover, oscar 2011, oscar 2011 live, avengers, δυνατα, βιντεο, δουλεια, εικονες, ηθοποιος, ονοματα, παιχνιδια, ταινιες, ωρα, amazon, apple, cgi, game, game of thrones, gibson, league of legends, lost, oscar, scott, suzuki, αυτοπεποιθηση, γινει, δειχνει, δοθει, εγινε, εφε, ελλειψη, εβδομαδα, εποχη, ερχεται, ερχονται, ζωης, ιδεα, ιδεες, ιδια, υποθεση, ηρωες, θρασος, εικονα, μυαλο, ουσιαστικα, ποιοτητα, ροη, πρωταγωνιστες, ρολο, σεζον, σειρες, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμπαν, τρια, τιτλος, υψηλη, φτανει, φωνη, χρονος, ωρες, anime, animation, adam, budget, batman, επεισοδια, fan, franchise, gameover, john, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, knight, κομματι, league, lord of the rings, mel gibson, mia, moon, netflix, παιχνιδι, πήχη, play, robert pattinson, sega, sequels, smith, snyder, tan, tim, yakuza, zack snyder
Τυχαία Θέματα