Cine-TV #213

Από την επικαιρότητα της περασμένης εβδομάδας στο Cine-TV #213 δεν γίνεται παρά να ξεχωρίσουν με ευκολία τα Halo, Sonic και Cobra Kai. Πραγματικά αποτελεί άθλο ότι κάτι τέτοιο το καταφέρνει το Sonic, αποφεύγοντας το 99% των παρόμοιων εγχειρημάτων που αποτελούν κακέκτυπα των παιχνιδιών, συνήθως μία εύκολη λύση

για κέρδος στηριζόμενο στην ισχύ του ονόματος και τίποτε παραπάνω. Άθλο αποτελεί και η μεγάλη αναμονή που έχει καταφέρει να χτίσει το Cobra Kai, μία σειρά που εξαρχής είχε αναπτυχθεί με ελάχιστες προσδοκίες και τελικά έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο αναμενόμενες παραγωγές του Netflix.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί βέβαια για το Cowboy Bebop, μία φιλόδοξη παραγωγή που προμοταρίστικε αρκετά, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τα πολυπόθητα νούμερα ακροαματικότητας. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να πέσει το αδίστακτο “τσεκούρι” της ακύρωσης με συνοπτικές διαδικασίες (κάτι που το Netflix φαίνεται να το έχει κάνει τέχνη).

Trailers

Sonic the Hedgehog 2
Σκηνοθέτης: Jeff Fowler (Sonic the Hedgehog)
Πρωταγωνιστούν: Ben Scwartz (Sonic), Idris Elba (Knuckles), Jim Carrey, James Marsden
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου, 2022 (Αμερική)

Η πρώτη live action μεταφορά του δημοφιλέστατου μπλε σκαντζόχοιρου είχε στεφθεί με επιτυχία το 2020, αποτελώντας παράλληλα μία σπάνια περίπτωση μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιού που κατάφερνε να είναι το λιγότερο αξιοπρεπής. Το sequel δείχνει εκ πρώτης όψεως να ρίχνει ακόμα περισσότερες ματιές στο υλικό των Sonic, με έναν πιο πιστό, στο πρωτογενές υλικό, Dr. Robotnik καθώς και την συμμετοχή των Tails και Knuckles.

Operation Fortune: Ruse de Guerre
Σκηνοθέτης: Guy Ritchie (The Man from U.N.C.L.E.)
Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Hugh Grant
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου, 2022 (Αμερική)

Ο Guy Ritchie και ο Jason Statham συνεργάζονται ξανά έπειτα από το περσινό και αρκετά μέτριο Wrath of Man (δίχως βέβαια να παραβλέπουμε τις παλιότερες συνεργασίες τους με τα κορυφαία Lock, Stock and Two Smoking Barrels και Snatch). Στο Operation Fortune θα δούμε τον κατάσκοπο Orson Fortune (Jason Statham) να συνεργάζεται με έναν σταρ του Hollywood (Josh Hartnett) με σκοπό να διεισδύσουν στις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου λαθρέμπορα όπλων, Greg Simmonds (Hugh Grant). Βασικός τους στόχος θα είναι να εμποδίσουν τον Simmonds από την πώληση μίας θανατηφόρας μοντέρνας οπλικής τεχνολογίας στη μαύρη αγορά.

Η αλήθεια είναι ότι ο Guy Ritchie έχει χάσει την ενέργεια των πρώτων χρόνων της φιλμογραφίας του αλλά τουλάχιστον θέλουμε να ελπίζουμε σε μία ευχάριστη περιπέτεια στα πρότυπα του υποτιμημένου The Man from U.N.C.L.E. (2015).

Halo, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Αρχές 2022 (Paramount+), 10 επεισόδια

Κι όμως, τελικά το Halo θα καταφέρει να δει την live action μεταφορά του ως μία τηλεοπτική σειρά, η ανάπτυξη της οποίας είχε ανακοινωθεί το μακρινό 2013 (όταν ακόμα ο απίθανος Don Mattrick οραματιζόταν ένα entertainment πολυμηχάνημα για το Xbox One…).

Πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του τηλεοπτικού Halo, με το υλικό που βλέπουμε να μαρτυρά μία παραγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ελπίζουμε παράλληλα να έχει και τη σωστή επιμέλεια στα του σεναρίου και της δράσης. Αναρωτιόμαστε πάντως πώς θα μεταχειριστεί η σειρά τον λακωνικό χαρακτήρα του Master Chief, ο οποίος θα πρέπει και να είναι ο πρωταγωνιστής αλλά και να παραμένει στωικός και σπαρτιατικός στις κουβέντες του. Δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν οι σεναριογράφοι ρίξανε κλεφτές ματιές προς το The Mandalorian.

The Silent Sea, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 24 Δεκεμβρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Μία διαστημική κορεάτικη αποστολή θα έχει ως στόχο της να ερευνήσει έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό στο φεγγάρι. Η κατάσταση θα περιπλακεί όταν εκεί εντοπίσουν νεκρούς ανθρώπους καθώς και ένα άγνωστο πλάσμα που βρίσκεται στις σκιές. Δεν λέμε ποτέ όχι σε τέτοιου είδους σκηνικά.

The Now, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 10 Δεκεμβρίου (The Roku Channel), 14 επεισόδια

Στη νέα κωμωδία των αδερφών Farrelly ο Ed Poole (Dave Franco) θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του όταν ο αδερφός του αυτοκτονήσει την ίδια περίοδο που το σχεδίαζε και ο ίδιος. Στον ρόλο του ψυχολόγου θα δούμε τον Bill Murray.

Cobra Kai, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 31 Δεκεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η σειρά spin-off του franchise Karate Kid, που ξεκίνησε ταπεινότατα από το YouTube Red, τελικά κατέληξε να είναι μία από τις πιο αναμενόμενες και σίγουρα όχι άδικα. Μπορεί να μην διεκδικεί βραβεία, αλλά το Cobra Kai δεν παύει να είναι μία απόλυτα διασκεδαστική σειρά που εκμεταλλεύεται με περίσσιο ταλέντο το υλικό των ταινιών από τη δεκαετία του ’80, με έντονες δόσεις νοσταλγίας.

Η 4η σεζόν θα δει την κοσμοϊστορική συνεργασία των Daniel LaRusso και Johnny Lawrence, εκπαιδεύοντας τους μαθητές τους προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με αυτούς των John Kreese και του Terry Silver (με τον Thomas Ian Griffith να επανέρχεται στον ρόλο 32 χρόνια μετά το The Karate Kid Part III).

Snowpiercer, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου, 2022 (Netflix), 10 επεισόδια

Η τηλεοπτική μεταφορά του Snowpiercer (μεταφορά του γαλλικού κόμικ Le Transperceneige) δείχνει να έχει καλή πορεία στο τηλεοπτικό δίκτυο του TNT (το Netflix έχει τα δικαιώματα για τη διεθνή προβολή αλλά όχι για την αμερικάνικη αγορά). Αν και η 3η σεζόν ακόμα δεν έχει προβληθεί, τον περασμένο Ιούλιο ήδη δόθηκε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της 4ης.

Cine-TV Νέα

Το Cowboy Bebop ακυρώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την προβολή της 1ης σεζόν

Νωρίς νωρίς έπεσε η οριστική αυλαία για το Cowboy Bebop, με το Netflix να μην φαίνεται να είναι συγκινημένο για το cliffhanger με το οποίο τελείωνε η 1η σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι η live-action μεταφορά δεν ήταν σε θέση να φτάσει στο ελάχιστο την εξαιρετική anime δημιουργία, αλλά και πάλι η δημοφιλέστατη συνδρομητική υπηρεσία δείχνει για πολλοστή φορά να μην έχει ιδιαίτερο άγχος να κόβει πριν την ώρα του το πρωτογενές υλικό της.

The post Cine-TV #213 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over