Cine-TV #194

Σε χαμηλές στροφές κινήθηκε η επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα, προσφέροντας εντούτοις ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το Reminiscence επαναφέρει τον Hugh Jackman στο προσκήνιο έπειτα από απουσία δύο ετών -και περισσότερων όσον αφορά στη συμμετοχή του σε action ταινίες- καθώς τελευταία φορά τον είδαμε σε ταινία του είδους στο Logan του 2017. Σε άλλα νέα,

χαιρόμαστε επίσης που βλέπουμε πως ο Neil Blomkamp παραμένει ενεργός στις κινηματογραφικές παραγωγές, και κοιτάμε με περιέργεια το Demonic, δεδομένου ότι δοκιμάζει το ταλέντο του σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος από τα συνηθισμένα του.

Αυτό που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε πάντως είναι η επιστροφή της ταινίας Super Mario Bros. στο προσκήνιο μέσω ενός extended cut. Φαίνεται ότι το Snyder Cut του Justice League άνοιξε τις ορέξεις ακόμα και για τις πλέον ξεχασμένες και αποτυχημένες ταινίες. Λέτε το νέο cut του Super Mario Bros. να το αναδείξει ως μία αδικημένη ταινία; Σειρά να παίρνει και ο Uwe Boll ώστε να μας δώσει την extended version του Bloodrayne (2005).

Trailers

Reminiscence
Σκηνοθέτης: Lisa Joy (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Huck Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου (Αμερική)

Βρισκόμαστε στο Μαϊάμι του κοντινού μέλλοντος όπου ο Nicolas Bannister (Hugh Jackman) προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να ξαναζήσουν οποιαδήποτε ανάμνησή τους επιθυμούν. Η ζωή του θα αλλάξει όταν γνωρίσει την Mae (Rebecca Ferguson), μία μυστηριώδη γυναίκα, η οποία θα βρεθεί αργότερα στις μνήμες ενός άλλου πελάτη του Bannister, από όπου θα προκύψει ότι είναι ύποπτη για διάφορα βίαια εγκλήματα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Lisa Joy, η οποία έχει αποδείξει την αξία της πένας της ως μία από τους βασικούς σεναριογράφους του επιτυχημένου Westworld.

Demonic
Σκηνοθέτης: Neil Blomkamp (District 9)
Πρωταγωνιστούν: Carly Pope, Nathalie Boltt, Chris William Martin
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου (Αμερική)

Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο του Demonic πέρα από το ότι θα αποτελεί μία ταινία τρόμου με έντονο το υπερφυσικό στοιχείο. Ο Neil Blomkamp αφήνει πίσω (προσωρινά έστω) τα sci-fi/ action μονοπάτια, στα οποία μας είχε συνηθίσει στη φιλμογραφία του, δοκιμάζοντας τις ικανότητές του σε ένα ιδιαίτερα διαφορετικό είδος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νότιοαφρικανός σκηνοθέτης δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του District 9 (2009), το εξαιρετικό του κινηματογραφικό ντεμπούτο, φέρνοντας αργότερα το φιλόδοξο αλλά τελικά αδιάφορο και επιφανειακό Elysium (2013) καθώς και το συμπαθητικό Chappie (2015). Ελπίζουμε ωστόσο σε ένα comeback του.

The Medium
Σκηνοθέτης: Benajong Pisanthanakun
Πρεμιέρα: Ιούλιος (Shutter)

Το Medium θα μας μεταφέρει στα χωριά της Ταϊλάνδης, σε μία horror ιστορία που θα καταπιάνεται με την κατάληψη των σωμάτων μίας οικογένειας από δαιμονικά πνεύματα.

The Deep House
Σκηνοθέτες: Alexandre Bustillo (Leatherface), Julien Maury (Leatherface)
Πρωταγωνιστούν: Camille Rowe, James Jagger
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου (Γαλλία)

Ένα νεαρό ζευγάρι θα επιχειρήσει να καταδυθεί σε ένα βυθισμένο σπίτι (το πώς βρέθηκε στον βυθό της λίμνης θα το μάθουμε μάλλον στην ταινία). Η εξερεύνηση αυτού του σπιτιού μόνο χαλαρωτική δεν θα αποδειχθεί, καθώς σύντομα θα ανακαλύψουν ότι δεν βρίσκονται μόνοι τους. Αν μη τι άλλο, είναι μια πρωτότυπη ιδέα για ταινία τρόμου και αναμένουμε να δούμε αν αυτή η θανατηφόρα οντότητα κινείται στα πλαίσια του μεταφυσικού ή αποτελεί κάποιο τέρας.

Ειδήσεις

Διαθέσιμη η extended version του Super Mario Bros.

Κι όμως, κάπου στον αχανή κόσμο του ίντερνετ υπάρχει μάλλον ένα φανατικό κοινό πίσω από την αποτρόπαια ταινία Super Mario Bros. (1993) ώστε όχι μόνο να καταφέρει να πάρει στα χέρια του κομμένες σκηνές, αλλά και να τις μοντάρει ώστε να τις παρουσιάσει ως ένα extended cut της αρχικής ταινίας.

Το νέο υλικό ανεβάζει τη διάρκεια από τα 104 λεπτά στα 125 αυξάνοντας έτσι κατά 20 λεπτά το μαρτύριο ή την απόλαυση, για όσους δηλαδή θεωρούν την χειρότερη στιγμή της καριέρας του Bob Hoskins και μία από τις χειρότερες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στον κινηματογράφο ως cult περίπτωση. Το extended version μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακυρώθηκε το Jupiter’s Legacy

Το Netflix φαίνεται να γίνεται όλο και περισσότερο αδίστακτο στις παραγωγές του, καθώς το Jupiter’s Legacy μπορεί να μην έκλεισε ούτε καν μήνα από την πρεμιέρα του, εντούτοις, η συνδρομητική υπηρεσία ήδη ακύρωσε τα πλάνα για μία δεύτερη σεζόν. Περιέργως, αυτή η απόφαση λήφθηκε μία μέρα αφότου δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας Nielsen, η οποία βρήκε το Jupiter’s Legacy στην κορυφή της τηλεθέασης για την αγορά της Αμερικής την εβδομάδα της προβολής του.

The post Cine-TV #194 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over