Cine-TV #161

Dark, Sonic και διάφορα άλλα από τον κόσμο της 7ης Τέχνης.

Όπως είναι φυσικό, η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν πρόκειται να βάλει για τα καλά μπρος τις μηχανές έως ότου οι αίθουσες καταφέρουν να ξανά ανοίξουν ευρέως, αλλά και να πείσουν τον κόσμο να επιστρέψει σε ικανοποιητικούς αριθμούς (υπάρχουν και κάτι τόνοι ποπ κορν για να πουληθούν). Παρόλα αυτά,

συνεχίζει να υπάρχει μία σχετική κινητικότητα, ιδίως για τις προετοιμασίες νέων παραγωγών, ευελπιστώντας μάλλον ότι σύντομα τα συνεργεία θα επιστρέψουν κανονικά στη δουλειά τους.

Από τα νέα της εβδομάδας θα ξεχωρίζαμε την επιστροφή του Dark, με την 3η και τελευταία σεζόν του. Μία από τις λίγες σειρές που θα προσπαθούσαμε με ζήλο να αποτρέψουμε κάποιον να τη δει προτού ολοκληρωθεί, δεδομένης της τεράστιας περιπλοκότητας της πλοκής και των σχέσεων μεταξύ χαρακτήρων. Ας ελπίσουμε μόνο ότι οι ιθύνοντες είχαν στο μυαλό τους ένα ουσιαστικό φινάλε και δεν αφέθηκαν αποκλειστικά στον εντυπωσιασμό που προκύπτει από τα χωροχρονικά παράδοξα, ο οποίος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εκνευρισμό αν τα παράδοξα γίνουν και εντελώς παράλογα.

Trailers

Dark, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου (Netflix), 10 επεισόδια

Σύντομα θα έρθει στην κατάληξή της η γερμανική σειρά του Dark, και ως εκ τούτου θα μπορέσουμε να τη δούμε στο σύνολό της με την ησυχία μας. Σπάνια βλέπουμε σειρές να είναι σε τέτοιο βαθμό πολύπλοκες σεναριακά ώστε να καθίσταται σχεδόν αδύνατο να τις παρακολουθήσουμε έπειτα από το διάλειμμα ενός χρόνου μεταξύ των σεζόν. Τουλάχιστον, πλέον θα μπορέσουμε την πιάσουμε από την αρχή ώστε να επιχειρήσουμε να ακολουθήσουμε το περίπλοκο κουβάρι που ξετυλίγεται μεταξύ τριών χρονικών περιόδων και τις μπερδεμένες χρονικές σχέσεις των πολυάριθμων χαρακτήρων.

Perry Mason, 1η σεζόν
Πρωταγωνιστούν: Matthew Rhys, Tatiana Maslany, John Lithgow
Πρεμιέρα: 21 Ιουνίου (HBO), 8 επεισόδια

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων Perry Mason του Erle Stanley Gardner, η νέα παραγωγή του HBO θα εξιστορεί τα πρώτα βήματα του επώνυμου ήρωα ως δικηγόρου υπεράσπισης, που θα προσπαθήσει να ρίξει φως σε μία απαγωγή βρέφους, η οποία κατέληξε στον θάνατό του. Παρόλο που ο συγκριμένος λογοτεχνικός ήρωας δεν είναι τόσο γνωστός στα μέρη μας, φαίνεται πως μάλλον είχε κάνει αίσθηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς είχαν γυριστεί δεκάδες τηλεοπτικές ταινίες, ξεκινώντας από το 1934 και φτάνοντας ως το 1995, όπως και μία τηλεοπτική σειρά που διήρκησε από το 1957 έως το 1966. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε τον συμπαθή Matthew Rhys σε έναν διαφορετικό ρόλο, έπειτα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο ιδιαίτερα αξιόλογο The Americans.

Cine-TV Νέα

Ο Ryan Gosling θα αναλάβει τον ρόλο του Wolfman
Ευτυχώς, να λέμε, που το κάκιστο The Mummy (2017), με τον Tom Cruise, οδηγήθηκε σε μεγάλη αποτυχία, ώστε η Universal να αφήσει στην άκρη τα μεγαλόπνοα σχέδια για ένα Cinematic Universe κλασικών τεράτων. Το φετινό The Invisible Man, με την μεμονωμένη ιστορία του και τις συμμαζεμένες προσδοκίες του, αποδείχθηκε ένα αρκετά συμπαθητικό θρίλερ, που σίγουρα δεν τάραξε τα νερά, αλλά ήταν τίμιο και καλογυρισμένο. Ως εκ τούτου, βλέπουμε με πιο θετικό μάτι την προσπάθεια της Universal Pictures να αναβιώσει την ταινιοθήκη των κλασικών ταινιών τρόμου από τις δεκαετίες του 20 και του 30, με τη σειρά του να παίρνει το Wolfman, κατά τις πηγές του Variety. Υποθέτουμε ότι η ήρεμη φυσιογνωμία του Ryan Gosling θα αποδειχθεί ιδανική για να αποδώσει την αντίθεση όταν θα μεταμορφώνεται σε έναν άγριο λυκάνθρωπο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή.

Η συνέχεια του Upgrade θα έρθει ως τηλεοπτική σειρά
Αν και είχε ένα χαμηλό budget στα χέρια του, ο Leigh Whannell κατάφερε να το αξιοποιήσει ιδανικά ώστε να αποδώσει έντονες και βίαιες σκηνές δράσης αλλά και πειστικά σκηνικά για την cyberpunk περιπέτεια Upgrade (2018), σε μία γενικά καλοφτιαγμένη ταινία. Ο Whannell θα επιστρέψει για την επιμέλεια της συνέχειας, η οποία θα έρθει αυτή τη φορά ως τηλεοπτική σειρά. Το σενάριο του Upgrade αφορούσε μία υπερεξελιγμένη μορφή A.I. εντός ενός μικροτσίπ, το οποίο όταν ενσωματωνόταν σε έναν άνθρωπο, επικοινωνούσε απευθείας μαζί του, διογκώνοντας σε υπεράνθρωπο βαθμό τις ικανότητές του.

Πράσινο φως για το sequel του Sonic
Ποιος θα μας το έλεγε ότι ο αγαπημένος μπλε σκαντζόχοιρος θα ξαναερχόταν με επιτυχία στο προσκήνιο όχι μέσω ενός παιχνιδιού αλλά από την live-action μεταφορά του στον κινηματογράφο; Κι όμως, το Sonic the Hedgehog αποδείχθηκε σε τέτοιο βαθμό κερδοφόρο για την Paramount Pictures, ώστε να εγκριθεί η παραγωγή ενός sequel, στο οποίο θα επιστρέψουν οι Jeff Fowler (στα σκηνοθετικά καθήκοντα) και Pat Casey και Josh Miller στη σεναριακή επιμέλεια.

Η Cate Blanchett θα υποδυθεί την Lilith στην κινηματογραφική μεταφορά του Borderlands
Επισήμως πλέον έγινε γνωστό πως η εξαιρετική Cate Blanchett θα ενσαρκώσει την Lilith των Borderlands. Δεν θα πούμε ψέματα ότι, παρά τη συμμετοχή αυτού του μεγάλου ονόματος, δεν γίνεται παρά να έχουμε χαμηλές προσδοκίες, καθώς έχουμε "καεί" άπειρες φορές από μεταφορές αγαπημένων βιντεοπαιχνιδιών στον κινηματογράφο. Την κατάσταση δεν βοηθάει η πρόσληψη του Eli Roth (Hostel), ένας σκηνοθέτης που γενικά δεν έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι ουσιαστικά αξιόλογο πέρα από ταινίες που συνήθως στοχεύουν απλά και μόνο στο να προκαλέσουν μέσω υπέρμετρης βίας.

Στα σκαριά sequel του Labyrinth
Μάλλον κάποιος παραγωγός κάπου στο Hollywood θα είδε πρόσφατα με τα παιδιά του το Labyrinth (1986) του Jim Henson ώστε να αναθέσει τη δημιουργία ενός sequel. Στο Labyrinth πρωταγωνιστούσε η Jennifer Connelly, η οποία υποδυόταν την δεκαεξάχρονη Sarah, στην προσπάθειά της να βρει τον νεογέννητο αδελφό της, τον Toby, που είχε απαγάγει ο Jareth, βασιλιάς των goblin, υποδυόμενος από τον David Bowie. Η fantasy περιπέτεια συνοδευόταν από ένα πλήθος μαριονετών, δημιουργημένες από τη γνωστή ομάδα του Jim Henson. Τη σκηνοθεσία του sequel θα αναλάβει ο Scott Derrickson, γνωστός από το Dr. Strange (2016).

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα