Cine-TV #117

Hobbs & Shaw, RoboCop, Escape from New York και άλλα.

Είναι καινούρια μόδα του Hollywood να προσπαθεί να ακυρώσει την εξέλιξη ενός franchise προκειμένου να το επαναφέρει στον "ίσιο δρόμο". Η ορολογία των ευφάνταστων τακτικών για την εκ νέου αξιοποίηση γνωστών ονομάτων

θα πρέπει να διογκωθεί, καθώς στα remake, reboot, soft-reboot κ.λπ. θα πρέπει να αναφερόμαστε πλέον στα “sequels που ακυρώνουν άλλα sequels” (real-sequel αν προτιμάτε). Έπειτα από το καινούριο Terminator, που θα αφορίζει όλες τις ταινίες μετά το δεύτερο, και το Halloween, που ακύρωσε τα πάντα μετά την πρώτη ταινία, σειρά έχει το RoboCop, που θα βάζει ένα "Χ" σε ό,τι προβλήθηκε μετά την πρώτη ταινία. Τουλάχιστον το Halloween τα κατάφερε και μας έφερε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο slasher film το περασμένο έτος. Από την άλλη, η καυστικά σατυρική ματιά του Verhoeven στο RoboCop και το over-the-top splatter στοιχείο του είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί, ενώ είναι πολύ εύκολο να καταλήξουμε σε μία άνευ προσωπικότητας, “στουντιακή” περιπέτεια.

Trailers

Hobbs & Shaw
Σκηνοθέτης: David Leitch (Deadpool 2)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba
Πρεμιέρα: 2 Αυγούστου (Αμερική)

Έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό το σύμπαν του Fast & Furious ώστε πλέον να χρειάζονται και spin-offs για να ξεδιπλωθεί η ιστορία του. Οι Luke Hobbs (Dwayne Johnson) και Deckard Shaw (Jason Statham) θα χρειαστεί να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους ώστε να εμποδίσουν τα καταστροφικά σχέδια του τρομοκράτη Brixton (Idris Elba). Με λίγα λόγια, μία δικαιολογία για blockbuster δράση και ένα action δίδυμο ιδανικό για cheesy ατάκες.

The Beach Bum
Σκηνοθέτης: Harmony Korine (Spring Breakers)
Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Zac Efron, Martin Lawrence, Jonah Hill
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου (Αμερική)

Ο Matthew McConaughey υποδύεται τον παρακατιανό της παραλίας, σε μία ταινία που δείχνει να θέλει να προσεγγίσει την ανέμελη και άνευ οποιονδήποτε υποχρεώσεων ζωή του Lebowski. Φυσικά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πλησιάσεις τον αξεπέραστο Dude.

The Professor and the Madman
Σκηνοθέτης: Farhad Safinia (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Steve Coogan
Πρεμιέρα: 2019

Η ιστορία της σύνταξης του Λεξικού της Οξφόρδης κατά τον 19ο αιώνα, όπου ένας εκ των ιθυνόντων, ο Δρ. William Chester Minor (Sean Penn), υπεύθυνος για 10.000 όρους του λεξικού, ήταν έγκλειστος σε ίδρυμα για παράφρονες. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι ο βασικός λόγος που κινεί το ενδιαφέρον μας αυτή η βιογραφική ταινία, καθώς η βασική ιδέα δεν μπορούμε να πούμε ότι εξάπτει την περιέργεια.

City on a Hill, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 16 Ιουνίου (Showtime), 10 επεισόδια

Στη Βοστώνη των 90s ένας νέος εισαγγελέας θα χρειαστεί να συνεργαστεί με έναν διεφθαρμένο αστυνομικό (Kevin Bacon) ώστε να βάλει τέρμα στην εγκληματικότητα της πόλης, ξεκινώντας από τη σύλληψη μίας ομάδας κακοποιών που ληστεύουν χρηματαποστολές.

Cine-TV Νέα

Το Resident Evil πλέον και ως τηλεοπτική σειρά
Σύμφωνα με το Deadline, το Netflix έχει αναλάβει την ανάπτυξη μίας τηλεοπτικής σειράς, βασισμένης στο Resident Evil της Capcom, με την Constantin Film να αναλαμβάνει καθήκοντα παραγωγής. Η τελευταία, φυσικά, δεν είναι τυχαία, καθώς ήταν η υπεύθυνη εταιρία για τις ιδιαίτερα κερδοφόρες έξι ταινίες Resident Evil. Δεν έχουν γίνει περαιτέρω πληροφορίες γνωστές, όντας ακόμα στα πολύ πρώιμα στάδια. Υποθέτουμε ότι η μεγάλη απήχηση και το φανερότατο χτίσιμο της προσμονής που έφερε από πίσω του το νέο Resident Evil 2 ίσως επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης της τηλεοπτικής σειράς.

Συνεχίζεται η παραγωγή του RoboCop Returns
Καιρό είχαμε να ακούσουμε για την κατάσταση που βρίσκεται το νέο RoboCop, αλλά δια στόματος του σεναριογράφου Ed Neumeier φαίνεται ότι η παραγωγή προχωράει. Ο Neumeier ήταν σεναριογράφος του πρώτου RoboCop (1987) και είχε επιμεληθεί το σενάριο του sequel του με τον τίτλο RoboCop: The Corporate Wars, μία ιστορία που όμως τελικά δεν υλοποιήθηκε, έχοντας συμπέσει στην περίοδο απεργιών των σεναριογράφων. Τελικά είδαμε το RoboCop 2 (1990) από την πένα του Frank Miller, μία αρκετά αξιοπρεπή περιπέτεια (δίχως να λείπουν οι παραφωνίες βέβαια, βλέπε παιδάκι αρχιμαφιόζο).

Η τελευταία μόδα του Hollywood όμως θέλει να ακυρώνουμε την εξέλιξη ενός franchise, ώστε να βγάζουμε απευθείας sequels παλιότερων ταινιών (κάτι σαν το Halloween, και τα νέα Ghostbusters και Terminator) και ως εκ τούτου το νέο RoboCop θα βασίζεται στη σεναριακή ιδέα του Neumeier, αποτελώντας απευθείας sequel της πρώτης ταινίας. Τα σκηνοθετικά καθήκοντα έχει αναλάβει ο ικανός Neill Blomkamp, ο οποίος ελπίζουμε να επανέλθει στο ύψος της πρώτης του επιτυχίας με το District 9 (2009).

Ο James Gunn αναλαμβάνει το sequel του Suicide Squad
Έπειτα από την απόλυσή του από την Disney (κατόπιν ανακάλυψης παλιών, αμφιλεγόμενης αισθητικής, tweets) ο James Gunn βρήκε εργοδότη στην Warner Bros για τη σκηνοθεσία του νέου Suicide Squad. Η πρώτη ταινία του 2016 είχε δει τη μάζωξη διαφόρων villains της DC σε μία, κατά τον γράφοντα τουλάχιστον, από τις χειρότερες στιγμές του είδους των ταινιών με υπερήρωες. Όμως, 740 εκατομμύρια είναι αυτά στο box office, επομένως εντός του καλοκαιριού του 2021 θα πρέπει να περιμένουμε τις νέες περιπέτειές τους.

Το νέο Batman θα έρθει το 2021 χωρίς τον Ben Affleck
Η παραγωγή της νέας σόλο ταινίας του Batman βρισκόταν εδώ και καιρό σε μία προβληματική εξέλιξη, πλέον όμως φαίνεται πως έχει μπει στο δρόμο της, αν και κάπου στην πορεία έχασε το μεγάλο της όνομα. Ο Ben Affleck κρεμάει την κάπα του, καθώς έπειτα από τα Batman v Superman (2016) και Justice League (2017) δεν θα επανέλθει στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος θα τον διαδεχθεί στον επώνυμο ρόλο αν και τουλάχιστον η ταινία έχει βρει τον σκηνοθέτη της στο πρόσωπο του Matt Reeves (Planet of the Apes). Ο τελευταίος δήλωσε πως το νέο Batman θα επικεντρώνεται περισσότερο στις ικανότητες του ήρωα ως ντετέκτιβ, τονίζοντας πως υποτίθεται πως αποτελεί τον καλύτερο ντετέκτιβ στον κόσμο, κάτι όμως που δεν έχει αποδοθεί ιδιαίτερα στις κινηματογραφικές του περιπέτειες.

Ετοιμάζεται το σενάριο για το remake του Escape from New York
Ο Leigh Whannell θα αναλάβει τη συγγραφή του remake ενός εκ των γνωστότερων ταινιών του John Carpenter. Το Escape from New York (1981) μάς τοποθετούσε στο σκοτεινό και “βρώμικο” κοντινό μέλλον του... 1997, όπου το Μανχάταν έχει μετατραπεί σε μία τεράστια και απομονωμένη φυλακή, πεδίο μάχης για άγριες συμμορίες. Πρωταγωνιστής ήταν ο Kurt Russell στον ρόλο του Snake Plissken (πόσο επικό όνομα), ένας χαρακτήρας και ηθοποιός που θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντικατασταθεί. Η πένα του Whannell μάς είχε φέρει στο παρελθόν τα πρώτα τρία Saw (προτού ξεφύγουν εντελώς σε ένα splatter fest) ενώ πέρυσι υπέγραψε το σενάριο και τη σκηνοθεσία του αξιοπρεπέστατου Upgrade. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι απίθανο να αναλάβει τα σκηνοθετικά καθήκοντα και για το νέο Escape from New York.

cinetv
Keywords
cine, new york, dwayne johnson, jason statham, snoop dogg, zac efron, mel gibson, sean penn, kevin bacon, resident evil, box office, robocop, escape, york, hollywood, franchise, reboot, terminator, halloween, film, david, dwayne, Johnson, jason, δραση, beach, spring, zac, dude, professor, gibson, william, city, hill, ιουνίου, showtime, συλληψεις, netflix, capcom, sequel, sequels, νέα, ghostbusters, james, disney, tweets, warner, bros, box, office, batman, superman, league, planet, john, russell, snake, upgrade, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, dwayne johnson, ghostbusters, εγκληματικοτητα, ηθοποιος, μοδα, τα νεα, ταινιες, υψος, gibson, james, office, snoop dogg, απηχηση, βοστωνη, βρισκεται, γινει, δευτερο, δειχνει, διδυμο, ευκολο, εξελιξη, εξι, επωνυμο, εταιρια, ετος, ζωη, ιδεα, ιδρυμα, λογια, ματια, ντετεκτιβ, παντα, ονομα, οντας, πεδιο, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σειρα, συλληψη, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, τρια, φυλακη, φυσικα, χτισιμο, beach, batman, box office, box, capcom, sequel, disney, dude, david, dwayne, escape, film, franchise, john, halloween, hill, hollywood, ιδανικο, ιδιαιτερα, ιουνίου, jason, jason statham, league, mel gibson, netflix, new york, πενα, πληροφοριες, professor, resident evil, robocop, russell, reboot, sean penn, sequels, snake, superman, terminator, top, upgrade, william, warner, zac efron, bros, york, zac
Τυχαία Θέματα