Bayonetta 3 – Όλα όσα γνωρίζουμε

Η Witching Hour πλησιάζει, καθώς μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο αναμονής, το Bayonetta 3 είναι έτοιμο να γίνει διαθέσιμο για το Nintendo Switch αργότερα μέσα στο μήνα.

Με τη διάθεση του νέου τίτλου, η PlatinumGames αποφάσισε να δώσει στην Bayonetta την ευκαιρία να δοκιμάζει κάποια νέα πράγματα, με διαφορετικές demon forms που της επιτρέπουν να αλλάζει την εμφάνιση

και την κίνησή της, και με τον μηχανισμό Demon Slave να δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να πάρουν υπό τον έλεγχο τους γιγάντιους δαίμονες.

Στοιχεία για την ιστορία του τίτλου

Αυτή τη φορά, η Bayonetta δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αγγέλους ή τους δαίμονες του παρελθόντος, αλλά μάλλον έναν νέο τύπο τεχνητών όπλων που ονομάζονται Homunculi, με μια κακή δύναμη γνωστή ως Singularity φαινομενικά να βρίσκεται πίσω από αυτά. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της θα βρεθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Κίνας και άλλων τοποθεσιών. Προς το παρόν, αυτά είναι όλα όσα έχουν επιλέξει να μοιραστούν επίσημα η Nintendo και η PlatinumGames.

Μπαίνοντας στη σφαίρα των εικασιών, υπάρχει μεγάλη υποψία από τους fans ότι ο χαρακτήρας της Bayonetta που παίζουμε στο Bayonetta 3 είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική εκδοχή του χαρακτήρα που έχουμε γνωρίσει, καθώς η Nintendo επιβεβαίωσε ότι όσοι ασχοληθούν με τον τίτλο, θα συναντήσουν μια «εικονική σύναξη Bayonettas» κατά τη διάρκειά του. Επίσης, οι παίκτες θα κληθούν να πάρουν τον ρόλο ενός νέου χαρακτήρα, της Viola, που περιγράφεται ως μια μυστηριώδης “Third Witch” που είναι αναμφίβολα στενά συνδεδεμένη με τη Bayonetta. Στο παρακάτω video, μπούμε να δούμε τις ικανότητες της Viola στη μάχη, που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της Bayonetta.

Περισσότερα στοιχεία για την πλοκή του τίτλου θα γίνονται διαθέσιμα καθώς οι παίκτες προχωρούν στο παιχνίδι.

Gameplay και μηχανισμοί

Το Bayonetta 3 είναι ένας action τίτλος που περιέχει πολλούς από τους βασικούς μηχανισμούς από τους δύο προηγούμενους τίτλους της σειράς. Οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν combos με το πάτημα και συνδυασμό των κατάλληλων κουμπιών και φυσικά να μπαίνουν στο slow-motion “Witch Time”, αποφεύγοντας τις επιθέσεις ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Οι καταστροφικές Torture Attacks που μπορεί να εξαπολύσει η Bayonetta όταν έχει ζαλίζει έναν εχθρό, έχουν επιστρέψει επίσης.

Οι ισχυρές επιθέσεις Wicked Weave, οι μεταμορφώσεις ζώων “Beast Within” και το σύστημα όπλων των προηγούμενων τίτλων έχουν πλέον συνδυαστεί στο νέο, βελτιωμένο σύστημα “Demon Masquerade”. Όπως και πριν, τα όπλα έρχονται με τις δικές τους μοναδικές κινήσεις και οι επιθέσεις Wicked Weave εξαπολύονται με την ολοκλήρωση combos, αλλά αυτή τη φορά κάθε όπλο επιτρέπει επίσης στη Bayonetta να μεταμορφωθεί σε μια νέα μορφή εμπνευσμένη από τους δαίμονες, για μεγαλύτερη κινητικότητα στις μάχες (Madama Butterfly, Gomorrah και Phantasmaraneae είναι οι μορφές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα).

Ωστόσο, η μεγαλύτερη προσθήκη στον νέο τίτλο είναι το σύστημα Demon Slave, το οποίο επιτρέπει να καλέσουμε διάφορους μεγάλους δαίμονες για να πολεμήσουν στο πλευρό μας. Όσο θα βρίσκονται στο πλευρό μας, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο των επιθέσεων των δαιμόνων, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε διάφορα combos μαζί τους.

Τέλος, το Bayonetta 3, όπως προείπαμε, παρουσιάζει επίσης τη Viola, έναν ολοκαίνουργιο playabale χαρακτήρα. Το στυλ παιχνιδιού της Viola διαφέρει από αυτό της Bayonetta με μερικούς βασικούς τρόπους – για παράδειγμα, εισέρχεται στο witch time μπλοκάροντας και αποκρούοντας τις επιθέσεις αντί να τις αποφεύγει, και μπορεί ακόμα να κινείται και να επιτίθεται ανεξάρτητα ενώ το Demon Slave της (μια μεγάλη γάτα που ονομάζεται Cheshire) έχει κληθεί.

Φυσικά, όπως και με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Bayonetta 3 δεν θα περιέχει αποκλειστικά μάχες. Οι μάχες θα είναι διάσπαρτες με σύντομες εξερευνητικές ενότητες και over-the-top set κομμάτια δράσης.

Τιμή και ημερομηνία διάθεσης και έκδοσεις

Το Bayonetta 3 κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch στις 28 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, με την Standard έκδοση να κοστίσει €60. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει η Bayonetta 3 “Trinity Masquerade Edition”, που περιέχει με ένα art book 200 σελίδων και αναστρέψιμα εξώφυλλα για κάθε παιχνίδι της σειράς, αλλά φαίνεται να έχει εξαντληθεί σε όλους τους retailers αυτή τη στιγμή.

The post Bayonetta 3 – Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα