Cine-TV #239

Για άλλη μία εβδομάδα έχουμε ανακοίνωση μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιού στον κινηματογράφο, αυτήν τη φορά για το Silent Hill. Υπάρχει πάντα μία σχετική περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα τέτοιων εγχειρημάτων, παρόλο που οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Τουλάχιστον, η επιστροφή του Christopher Gans στα σκηνοθετικά καθήκοντα αποτελεί ένα θετικό στοιχείο για μία αξιόλογη μεταφορά. Ελπίζουμε να έχουν το ελεύθερο από άνωθεν για να αποδώσουν την εφιαλτική πόλη όπως της αρμόζει.

Trailers

Creed 3
Σκηνοθέτης:

Michael B. Jordan (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Το Creed 3 θα λαμβάνει χώρα 7 χρόνια μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας όπου ο Adonis Creed (Michael B. Jordan) έχει κυριαρχήσει στο άθλημα. Κάπου εκεί, ένας παιδικός του φίλος, που εξέτισε μία πολυετή ποινή φυλάκισης, θα τον βρει επιδιώκοντας να αποδείξει την ισχύ του στο ring.

Ο Michael B. Jordan πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στη νέα συνέχεια του Creed, που με τη σειρά της αποτελεί spin-off των Rocky. Για πρώτη φορά στο franchise ο Sylvester Stallone θα απουσιάζει πλήρως, αν και δεν θα ήταν απίθανο να τον δούμε σε κάποιο cameo ρόλο. Ως εκ τούτου, το Creed δείχνει να θέλει να φύγει από τη σκιά του διασημότερου κινηματογραφικού μποξέρ.

A Man Called Otto
Σκηνοθέτης: Marc Forster (World War Z)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Mariana Trevino, Rachel Keller
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου, 2023 (Αμερική)

Ο Otto (Tom Hanks) είναι ένας εξηντάρης που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του -και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά βγήκε εξαναγκαστικά στη σύνταξη. Αν και προσπαθεί να αυτοκτονήσει, διαρκώς οι απόπειρές του αποτυγχάνουν εξαιτίας των ενοχλητικών γειτόνων του, κάτι που κάποια στιγμή θα τον οδηγήσει σε μία αναπάντεχη φιλία. Το A Man Called Otto αποτελεί remake του σουηδικού και αρκετά καλού A Man Called Ove (2015), που με τη σειρά του ήταν βασισμένο στο φερώνυμο βιβλίο του Fredrik Backman.

All Quiet on the Western Front
Σκηνοθέτης: Edward Berger (All My Loving)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Bruhl, Albrecht Schuch, Felix Kammerer
Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου (Netflix)

Το All Quiet on the Western Front θα μας μεταφέρει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ακολουθώντας τον νεαρό Paul Baumer (Felix Kammerer), ο οποίος θα πει ψέματα για την ηλικία του προκειμένου να καταταχθεί μαζί με τους φίλους του. Όλοι τους σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η φρίκη του πολέμου απέχει πολύ από το ρομαντισμό που έχουν στο μυαλό τους.

M3GAN
Σκηνοθέτης: Gerard Johnstone (Housebound)
Πρωταγωνιστούν: Violet McGraw, Ronny Chieng, Brian Jordan
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου, 2023 (Αμερική)

Η M3GAN είναι μία υπερεξελιγμένη κούκλα, με τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινη κίνηση, που προμοτάρεται ως η ιδανική φίλη για παιδάκια. Όταν ένα ορφανό κοριτσάκι (Violet McGraw) πάρει ως δώρο μία M3GAN, σύντομα θα διαπιστώσει ότι η κούκλα ελαφρώς… ξεφεύγει στην προσπάθειά της να την προστατεύσει. Εν ολίγοις μία εκμοντερνισμένη εκδοχή της κούκλας του σατανά.

Anne Rice’s Mayfair Witches, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου, 2023 (AMC), 8 επεισόδια

Η ζωή της Δρ. Rowan Fielding (Alexandra Daddario) θα αλλάξει άρδην όταν μάθει ότι είναι η απόγονος μίας μεγάλης δυναστείας ισχυρών μαγισσών, οι οποίες μάλιστα είναι στοιχειωμένες από ένα ιδιαίτερα μοχθηρό πνεύμα.

Mythic Quest, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου (Apple TV+), 10 επεισόδια

Το Mythic Quest συνεχίζεται, επαναφέροντας το θέμα της ανάπτυξης ενός MMORPG, φέρνοντας σε σύγκρουση τον γεμάτο έπαρση Ian (Rob McElheneey) με έναν νέο και ισχυρό developer (David Hornsby).

Tulsa King, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου (Paramount+)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Sylvester Stallone αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία τηλεοπτική σειρά. Στο Tulsa King θα τον δούμε ως Dwight “The General” Manfredi, έναν μεγαλομαφιόζο της Νέας Υόρκης, που μόλις εξέτισε ποινή 25 ετών. Το αφεντικό του δεν θα χάσει ούτε στιγμή για να τον στείλει στην Tulsa της Οκλαχόμα, προκειμένου να εγκαθιδρύσει μία νέα εγκληματική επιχείρηση. Τη σειρά επιμελείται ο Taylor Sheridan, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς ιθύνοντες του Yellowstone.

Welcome to Chippendales, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου (Hulu), 8 επεισόδια

Το Welcome to Chippendales θα επικεντρώνεται στη δημιουργία του φερώνυμου σόου αντρικού στριπτίζ, το οποίο ξεκίνησε το 1979 έπειτα από την επιχειρηματική ιδέα του Somen Banerjee (Kumail Nanjiani). Η ιστορία δεν μένει όμως μόνο στο χτίσιμο αυτής της ιδιαίτερα επικερδούς επιχείρησης, καθώς ο Banerjee αργότερα επιδόθηκε σε διάφορες εγκληματικές πράξεις προκειμένου να διατηρήσει την κυριαρχία του.

Three Pines, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Δεκέμβριος (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Το Three Pines θα έχει σαν κεντρικό χαρακτήρα τον Armand Gamache (Alfred Molina), ένα χαρισματικό επιθεωρητή της αστυνομίας που καταφέρνει να διαλευκάνει και τα πιο απαιτητικά εγκλήματα. Η σειρά αποτελεί μεταφορά των αστυνομικών μυθιστορημάτων της Louise Penny, που έχουν ως κεντρικό χαρακτήρα τον συγκεκριμένο επιθεωρητή.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο The Wicker Man

Σύμφωνα με το Deadline ο Andy Serkis, μαζί με τον Jonathan Cavendish, ετοιμάζουν μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη μοναδική ταινία The Wicker Man (1973). Τα σεναριακά καθήκοντα έχει αναλάβει ο Howard Overman, ο οποίος έχει πολύχρονη πείρα σε τηλεοπτικές σειρές, έχοντας τελέσει σεναριογράφος στα Misfits, Atlantis και War of the Worlds μεταξύ άλλων.

Το The Wicker Man του 1973 αποτελούσε την πρώτη ταινία του Robin Hardy και μοναδική αξιόλογη (έχει σκηνοθετήσει μόλις άλλες δύο), η οποία καταπιανόταν με το θέμα της παγανιστικής λατρείας σε ένα απομονωμένο νησί, προσφέροντάς μας ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα φινάλε του κινηματογράφου.

Ο Harrison Ford προστίθεται στο cast του Captain America 4

Ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του Hollywood, ο Harrison Ford, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε υπερηρωική ταινία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του General Thaddeus “Thunderbolt” Ross. Ο συγκεκριμένος ρόλος ανήκε πρωτύτερα στον William Hurt, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο. Ο Hurt υποδύθηκε συνολικά πέντε φορές τον ρόλο, στα The Incredible Hulk (2008), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019) και Black Widow (2021).

Το Captain America: New World Order αναμένεται να προβληθεί το 2024 σε σκηνοθεσία Julius Onah (The Girls Is in Trouble).

Βρίσκεται στην παραγωγή το Return to Silent Hill

Η εμβληματική survival horror σειρά παιχνιδιών θα επανέλθει για τρίτη φορά στη μεγάλη οθόνη με το Return to Silent Hill. Η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια, αλλά γνωρίζουμε ότι τα σκηνοθετικά καθήκοντα έχει αναλάβει ο Christopher Gans, υπεύθυνος για την ταινία Silent Hill του 2006, μία από τις λιγοστές πραγματικά αξιόλογες ταινίες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδι. Σύμφωνα με τον Gans, για τη νέα ταινία θα αντλήσουν έμπνευση από το Silent Hill 2.

The post Cine-TV #239 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, silent hill, sylvester stallone, captain america, hill, jordan, wood, ισχύ, ring, νέα, rocky, franchise, sylvester, world, otto, edward, felix, front, paul, amc, quest, apple, mmorpg, david, king, dwight, taylor, ιθύνοντες, yellowstone, hulu, amazon, συγκεκριμένο, howard, atlantis, ford, hollywood, εμφάνιση, william, hurt, hulk, civil, avengers, infinity, black, order, survival, gameover, Ελιζαμπεθ Τειλορ, first world's fair, Καλή Χρονιά, avengers, το θεμα, γυναικα, θεμα, καριερα, νησι, ταινιες, φιλια, ψεματα, ford, mmorpg, quest, αρδην, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, δυστυχως, δειχνει, δωρο, εγκληματα, υπαρχει, εβδομαδα, εμπνευση, εμφάνιση, ετων, ζωη, ιδεα, ηλικια, θετικο, ιθύνοντες, κινηση, μυαλο, νοημοσυνη, παντα, οθονη, οκλαχομα, παιδακια, πιθανοτητες, μποξερ, ρολο, σειρες, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, συνταξη, σειρα, σκηνοθεσια, σοου, τριτη, ισχύ, φορα, χτισιμο, αφεντικο, atlantis, black, captain america, civil, dwight, edward, wood, felix, hulk, franchise, front, gameover, howard, hill, hollywood, hurt, χωρα, ιδιαιτερα, jordan, king, infinity, paul, order, otto, ring, rocky, silent hill, sylvester stallone, sylvester, survival, taylor, william, world, ξεκινησε, yellowstone
Τυχαία Θέματα