Νέα δεδομένα...

Αναρωτιέμαι αν μοιραζόμαστε την ίδια άποψη σε σχέση με αυτό το περίπου lockdown, όπως το ζούμε σήμερα... Εκτίμησή μας είναι ότι το προηγούμενο, τότε που «Όλοι Μέσα», ήταν πιο δημιουργικό. Σκληρό αλλά συγκροτημένο και μικρότερο σε διάρκεια καθώς ήταν, αποδείχθηκε και αποτελεσματικό.

Η ζημιά έγινε στο μεσοδιάστημα, το καλοκαίρι που ξεχαστήκαμε και μας ξέχασαν, ενώ το κόστος απεικονίζεται σήμερα με το σκληρό προφίλ της αβεβαιότητας, που ενισχύεται από

μια αντίστοιχη πολιτική, με έντονα τα στοιχεία της παλινωδίας - την ώρα που ο λογαριασμός σε σχέση με την επόμενη ημέρα τρομάζει και ως ιδέα.

Σε κάθε περίπτωση

Το πρώτο lockdown είχε και τη γοητεία του, αφού εργάστηκες στο βουνό και ολίγον ως παράνομος, όπως τότε -πιτσιρικάς- χωρίς δίπλωμα, ενώ γενικότερα ένιωσες όμορφα κάθε φορά που ξεπερνούσες τις δυσκολίες. Πολλά τα εμπόδια, αλλά τα ξεπέρασες αξιοποιώντας το μέταλλο των συνεργατών σου, που σε έκαναν περήφανο. Πρόκειται για την παρέα μας, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την επετειακή έκδοση, που τον περασμένο, ιδιαίτερο χρόνο έσωσε την παρτίδα.

Βαριά λίρα, παλιάς κοπής οι 4ΤΡΟΧΟΙ, και το 2020 το «νόμισμα» απέκτησε δύο όψεις. Από τη μία ατσάλι, ώστε και να αντέχει με εκφρασμένη την αμυντική διάθεση, και από την άλλη λευκός χρυσός με υπεραξία. Καλύτερα όμως έτσι, καθυστερημένα - αφού δημιουργήθηκε ενδιαφέρον, εκτιμήθηκε η προσπάθεια, και όλο αυτό απεικονίζεται πλέον στη δεύτερη 50ετία του περιοδικού. Αρχής γενομένης από το τεύχος Απριλίου.

Την επόμενη ημέρα, με την ευρύτερη έννοια και σε συνδυασμό με το περίπου lockdown που βιώνουμε, η ζωή συνεχίζεται με τρόπο μαγικό. Σε μια παράλληλη διαδρομή και με διαφορετικά μέτωπα. Οι ΜΕΘ στο κόκκινο, ο τουρισμός σε επιστράτευση ώστε να «συλληφθεί» πανέτοιμος στο comeback, και η εστίαση σε pause.

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι, που δεν είναι όλοι τους προνομιούχοι, μελετούν τις αγγελίες για αυτοκίνητα και σπίτια, και τυχεροί εμείς, έχουμε και την ευθύνη της ενημέρωσης των πρώτων. Σε αυτή την περίπτωση, όταν ξέρεις και μπορείς να δημιουργείς σε ασφαλές περιβάλλον, αξιοποιείς τα ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εποχή, και η δουλειά ακολουθεί την παραδοσιακή τροχιά της εγκυρότητας. Δεν έχει τιμή, δε στοιχίζει, αλλά αξίζει, και αυτός ο τρόπος μας αρέσει. Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν, και είναι ευθύνη μας να προσφέρουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ένα ποιοτικό Μέσο με άποψη, που να διατηρεί το χαρακτήρα του.

Δύσκολη άσκηση, ό,τι λατρεύει η ομάδα μας που ξαναζεί, και μάλιστα σοφά εμπνευσμένη. Θέλει τέχνη ώστε να εμπνέεις αντέχοντας στο χρόνο, τομέας όπου συχνά νιώθεις ότι απέτυχες, προδίδοντας τον ίδιο σου τον εαυτό. Μακριά από εμάς η σκέψη ότι κάποιος άλλος φταίει. Όσο μπορεί ο καθένας μας, και αυτό σε επίπεδο αυτοκριτικής πονάει ακόμα παραπάνω.

Ώρα μηδέν...

Γεγονός ότι μετά τη 40χρονη και πλέον διαδρομή, νιώθουμε όμορφα για την ομάδα μας, που διδάσκει προσαρμογή, καταθέτοντας γνώση και ψυχή. Όπως άλλωστε έγινε προς τον ιδρυτή όταν η εταιρεία του λύγισε -και κρίμα που δεν το κατάλαβε-, και βέβαια στη συνέχεια, στο ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον των Αττικών Εκδόσεων. Με εκδότη που μας επέτρεψε να πορευτούμε ασφαλώς, ώστε να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια του περιοδικού.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, άλλαξαν πολλά. Σήμερα, οι νέοι εκδότες, ιδιοκτήτες της εταιρείας Νίκη Εκδοτική, που εξαγόρασε την Alpha Editions, οι Κώστας και Παντελής Σμυρνιωτάκης, άνθρωποι με γνώση και αγάπη για το αυτοκίνητο, συμφώνησαν ώστε το περιοδικό να προσφέρεται με την «Καθημερινή της Κυριακής». Από τις 4 Απριλίου!

Σε πρώτο πρόσωπο

Γιορτάσαμε τα 25, τα 35 και τα 40 χρόνια του περιοδικού μαζί με τους ιδρυτές και με την πλειοψηφία συνεργατών, σε σχέση με διαδρομή μισού αιώνα. Ειδικότερα, συμπληρώσαμε τα 50 χρόνια ως μια παρέα-οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε αλλά δε λύγισε, και ολοκληρώσαμε τη διαδρομή με την έκδοση του 4Τ Μαρτίου, του τελευταίου τεύχους στο περίπτερο ως πρώτη επιλογή.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία, έργο Κώστα Καββαθά, άντεξε ως μοναχικός καβαλάρης 50 χρόνια και 5 μήνες, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, με αυτήν τη συντακτική ομάδα και με αυτά τα στελέχη σε Γενική και Εμπορική Διεύθυνση της εταιρείας, θα συμπληρώσουν τα 75 χρόνια του περιοδικού. Άλλωστε, τοποθετούν και το χρυσάφι, 4troxoi.gr, στη διαδρομή που του ταιριάζει. Στο περιβάλλον που του αξίζει.

Ήταν καταπληκτική η διαδρομή μας των 40 ετών, υπήρξε μια συγκλονιστική δεκαετία χάρη σε χαρισματικούς συνεργάτες, αλλά πλέον το «καλό δρόμο» προκύπτει όπως τότε στην αφετηρία του Ράλλυ Ακρόπολις. Με τα χρόνια η ευχή παίρνει άλλη διάσταση, αφού πλέον πρέπει να επιλέξεις και το χρόνο του τερματισμού. Για την αξιοπρέπειά σου και με ζητούμενο οι όμορφες στιγμές να παραμείνουν πλειοψηφία.

Σημαντική η εξέλιξη σήμερα, και όλο αυτό ως «η ισχύς εν τη ενώσει» με κοινό παρονομαστή την ιστορία και με focus στην αξιοπιστία, έχεις τη μέγιστη υποχρέωση να το στηρίξεις. Παραθέτοντας την αρχοντιά που επιβάλλεται ακόμα και όταν το τοπίο της καθημερινότητας παίρνει το γκρι της αμφιβολίας για τη διαδρομή σου.

Είναι άλλωστε το λιγότερο για όσους απέτρεψαν το 2013 την απόσυρση και το 2016 την αυτοκτονία, ενώ σήμερα στηρίζουν με πάθος 20χρονου το πραγματικό Restart.

Καλό μας δρόμο, λοιπόν._ Σ. Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα