Οι Καναδοί Nü Sensae σήμερα στην Θεσσαλονίκη και την Τρίτη στην Αθήνα

13:32 21/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Το grunge / punk τρίο των Nü Sensae, κατέφθασαν από τον Καναδά στη χώρα μας και σήμερα Κυριακή θα εμφανιστούν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη Τρίτη στο Six D.O.G.S.

Κάποια βιογραφικά στοιχεία για όσους δεν τους γνωρίζουν:

“Οι Nü Sensae σχηματίστηκαν λοιπόν το 2007 στο Βανκούβερ από την σερβικής καταγωγής Andrea Lukic και τον Daniel Pitout εκ Νοτίου Αφρικής. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν

το πρώτο τους, ομώνυμο, LP (Nü Sensae, 2008) και ακολουθούν αλλεπάλληλα singles και ΕP (Three Dreams, Sorrow, Tea Swamp Park μόνο το 2010) μέχρι να κάνουν την πρώτη τους εντύπωση με το ΤV, Death And The Devil LP του 2010 (Nominal Records), δίσκος που απέσπασε πολύ καλές κριτικές στην punk σκηνή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Το 2012, με την προσθήκη του κιθαρίστα Brody McNight, κυκλοφορούν το Sundowning (Suicide Squeeze, 2012), έναν καταιγιστικό δίσκο με πολύ πιο βαρύ και σκοτεινό ήχο, δείγμα της προσθήκης μιας ηλεκτρικής κιθάρας στο ούτως ή άλλος ποτισμένο με οργή μουσικό ιδίωμα τους.”

Στην ουσία, οι Nü Sensae είναι ένα από εκείνα τα νέα συγκροτήματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αναζωογωνούν τα τελευταία χρόνια το punk rock ιδίωμα, και συνεχίζουν την παράδοση που θέλει τις καλές punk μπάντες, να ξεχωρίζουν κυρίως στις ζωντανές εμφανίσεις.

Και αυτό λοιπόν περιμένουμε να δούμε από κοντά, τώρα που οι Nü Sensae μετά το “Sundowning” βρίσκονται στο οριακό εκείνο σημείο, όταν μία καθαρά punk “βρώμικη” μπάντα αναμένεται να απογειωθεί.

Την συναυλία στην Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν οι Έλληνες U.N. Band, The Family Idiot και The Sfentones ενώ στην Αθήνα οι Rita Mosss.

Τα εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες κοστίζουν 12 ευρώ.

Click here to view the embedded video.



Keywords
Τυχαία Θέματα