Ο Umberto για τρεις εμφανίσεις στην χώρα μας

13:31 21/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Πίσω από το ψευδώνυμο Umberto (facebook / Bandcamp) ¨κρύβεται” ο νεαρος αμερικάνος παραγωγός Matt Hill (μέλος επίσης των εξαιρετικών kraut/synth/prog rockers Expo’70) που δημιουργεί soundtrack υποθετικών κινηματογραφικών ταινιών τρόμου/φαντασίας συνήθως με αναλογικά ηλεκτρονικά μέσα και με μεγάλο εύρος μουσικών επιρροών (Goblin, John Carpenter, italo disco – synth pop, κλπ). Ως τώρα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με πιο πρόσφατο το πολύ

καλό Confrontations στην Not Not Fun (θυμηθείτε εδώ το πρόσφατο αφιέρωμα μας στο εν λόγω label) για το οποίο έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σαμούρκας στο New Aventures In Hi-Fi #15:

“Πέρυσι ουρλιάζαμε για τους Chromatics, φέτος ας κάνουμε το ίδιο για τον Umberto. Ο Matt Hill από το Kansas την πάτησε σαν τη Ντόροθυ, μόνο που αντί να βρεθεί στη χώρα του Oz, βρέθηκε στην Ιταλία στα μέσα των 70’s να βλέπει ταινίες του Dario Argento και να ακούει Goblin. Εκτός βέβαια από θρίλερ θα μπορούσε να κολλήσει και σε sci-fi ταινίες η μουσική του. Progressive italo-electronica; Παλιότερα θα φορούσα αποστειρωμένα γάντια για να πληκτρολογήσω κάτι τέτοιο. Dark wave disco; Αυτό θα έκανε και τον Peter Murphy να κόψει τα ναρκωτικά. Όπως και να το πεις, το σίγουρο είναι ότι η φαντασία του Umberto τρέχει από τα μπατζάκια του. Το 4ο του είναι εξίσου καλό με τα παλιότερα του (αν και λείπουν μερικές killer μπασογραμμές) και αποτελεί τη λογική συνέχεια της αναβίωσης αυτού του ήχου. Ο Hill είναι ό καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της αναβίωσης. Καλοί και οι Zombi, αλλά βιάζονται να εντυπωσιάσουν. Το Confrontations έχει το θράσος να σε κάνει να περιμένεις.”

Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε πως μεταφράζονται “ζωντανά” αφού ο Umberto εμφανίζεται 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα ως προσκεκλημένος των Melotron Productions, You Trip Me Up και Guerilla Cinematography αντίστοιχα.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, Θεσσαλονίκη
Umbert0 + Denial Of Service (GR) @ Μαύρη Τρύπα (Βαϊου 5)
Ώρα έναρξης: 22:00. Είσοδος: 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες.

Παρασκευή 1 Μαρτίου, Λάρισα
Mechanimal (GR) + Umberto @ Stage Club
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος: 9 ευρώ (προπώληση)/12 ευρώ ταμείο. Περισσότερες πληροφορίες.

Σάββατο 2 Μαρτίου, Αθήνα
Umberto + Echo Canyon (GR) @ Πολυχώρος Άγκυρα (Σολωνος 124)
Ωρα έναρξης: 22:00 Είσοδος: 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες.

Umberto – ‘Night Fantasy’ (Official Video)

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα