Ντοκιμαντέρ για τον αδικοχαμένο St. Thomas – δείτε το trailer

11:35 1/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο St. Thomas – πραγματικό όνομα Thomas Hansen – υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ευρωπαϊκής alt. country σκηνής και μία από τις πιο σπαρακτικά ειλικρινής φωνές, καταφέρνοντας να περάσει σε ευρύτερα ακροατήρια πέρα από τη χώρα του, τη Νορβηγία.

Γεννημένος στο Όσλο τον Φεβρουάριο του 1976, από το 2000 έως το 2006 κυκλοφόρησε έξι albums, περιόδευσε με τους  Lambchop – με τον Kurt Wagner να είναι ένας από τους μεγάλους fans του -, τον Vic Chesnutt αλλά και τους Of Montreal και για μία περίοδο κατάφερε

να αποκτήσεις ανέλπιστα star status στη χώρα του, με μεγάλη εμπορική επιτυχία.

To πιο φιλόδοξο album του ήταν το “Hey Harmony” του 2003 το οποίος ηχογράφησε μέσα σε μία εβδομάδα στο Nashville με παραγωγό  τον Mark Nevers των Lambchop, και με σπουδαίους συμμετέχοντες μουσικούς όπως τους επίσης Lambchop, Tony Crow και Matt Swanson, τον Howe Gelb των Giant Sand και τον Jeremy Barnes των Neutral Milk Hotel.

Δυστυχώς, ο Thomas δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα έντονα ψυχολογικά του προβλήματα και τους εσωτερικούς του δαίμονες. Δεν κατάφερε να συνηθίσει την “αναγνωρισιμότητα” και την πίεση ενός πετυχημένου μουσικού, τις περιοδείες και τις συναυλίες, η οποία πολλαπλασιάζοταν από την αγοραφοβία του. Σε συνδυασμό με την έντονη εξάρτηση του κυρίως σε αντιαγχωλυτικά χάπια αλλά και άλλες δυστυχώς ναρκωτικές ουσίες, η ζωή του κόπηκε απότομα στις 10 Σεπτεμβρίου του 2007, σε ηλικία μόλις 31 ετών, από υπερβολική δόση χαπιών, την περίοδο που ηχογραφούσε το 7ο album του στο Όσλο.

Ο St. Thomas είχε προλάβει να εμφανιστεί στις 10 Ιανουαρίου του 2005 στη χώρα μας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, σε μια συναυλία πολύ χαρακτηριστική για την προσωπικότητά του και αλησμόνητη πιστεύω για όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Έδω και αρκετό καιρό, γυρίζεται ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο που άφησε πίσω του ο St. Thomas, με τίτλο “Burn The Place You Hide” το οποίο αναμένουμε να παρακολουθήσουμε κάποια στιγμή από τα τέλη του 2012 και μετά…

Δείτε παρακάτω το trailer

Keywords
Τυχαία Θέματα