Και το Plisskën Festival ολοένα και δυναμώνει!

16:09 19/2/2013 - Πηγή: Mixtape

To Plisskën Festival ανακοίνωσε σήμερα 7 ακόμα ονόματα (updated +1 οι Death Grips!) στο πολύ ενδιαφερόν line up, που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη 14 ανακοινωμένα, φτάνοντας πια σε σύνολο τα 21 (!) συγκροτήματα & καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εμφανιστούν το τετραήμερo 16 με 19 Μαϊου – με το Σάββατο 18 να αποτελεί την βασική μέρα της διοργάνωσης – ενώ αναμένουμε ακόμα περισσότερα ονόματα να ανακοινωθούν σύντομα!

Οι νέες προσθήκες είναι οι εξής:

Death Grips

To Plisskën χτυπάει διάνα, καταφέρνοντας να προσκαλέσει

στην Αθήνα για μία από τις λίγες συναυλίες που θα δώσουν αυτό το καλοκαίρι, τους περίφημους Death Grips, το ανατρεπτικό σχήμα του εκπληκτικού ντράμερ Zach Hill (Hella) και του ράπερ Stefan “MC Ride” Burnett. Έχοντας κυκλοφορήσει 3 albums μέσα σε 2 χρόνια, και έχοντας αφήσει το στίγμα τους για τα καλά στον ήχο του άγριου πειραματικού hip hop, οι Death Grips δικαιολογημένα αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Click here to view the embedded video.

Ebo Taylor

Ένας θρύλος της Αφρικανικής μουσικής έρχεται στο Plissken με την πολυμελή μπάντα του για να φέρει το Afrobeat στην Αθήνα. Ο Γκανέζος 77χρονος μουσικός και τραγουδιστής, από την δεκαετία του ’50 ακόμα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της Αφρικανικής μουσικής παράδοσης, έχοντας κυκλοφορήσει δεκάδες albums. Η χρυσή εποχή του ήταν την δεκαετία του ’70, τότε που οι πειραματισμοί του με την μουσική παράδοση της Γκάνας και τον σύγχρονο τότε ηλεκτρικό ήχο του funk, δημιούργησαν το afrobeat και παράλληλα το δικό του ιδιαίτερο ήχο. Από το 2010 και μετά η “Δύση” ανακάλυψε και πάλι τον Ebo Taylor και έχοντας κυκλοφορήσει ένα νέο album το 2012, o Γκανέζος bandleader θα έρθει και στο Plissken.

Click here to view the embedded video.

King Krule

O Archy Marshall δεν θα είναι ούτε 19 χρονών τον Μάιο που εμφανιστεί στο Plissken. Όμως αν τον ακούσεις χωρίς να ξέρεις περισσότερες πληροφορίες θα νομίζεις ότι πρόκειται για φτασμένο, βετεράνο τραγουδοποιό. Ο King Krule – ή Zoo Kid όπως ονομαζόταν αρχικά – αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα και ανερχόμενες δυνάμεις της βρετανικής μουσικής, συμπυκνώνοντας στα κυρίως σκοτεινά τραγούδια του την βρετανική παράδοση τραγουδοποιών όπως ο Edwyn Collins και ο Morrissey αναμειγνύοντας την όμως με την σύγχρονη urban μουσική και dubstep ρυθμούς. Ένα διαμάντι που θα λάμψει μέσα στο 2013, καθώς αναμένουμε το ντεμπούτο album του.

Click here to view the embedded video.

ERAAS

To αινιγματικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Robert Toher και Austin Stawiarz από το Brooklyn έκανε την εμφάνισή του μέσα στο 2012, κυκλοφορώντας τον Οκτώβρη το σκοτεινό ντεμπούτο album του. Με “προϋπηρεσία” στους αγαπημένους του ATP, Apse , οι ERAAS θα παρουσιάσουν στο Plissken την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, βουτηγμένη στο 80′s dark wave.

Click here to view the embedded video.

Eliphino

O Tom Wrankmore από το Leeds, γνωστός ως Eliphino, αναμειγνύει εδώ και λίγα χρόνια τα hip hop, garage, house, rnb, dancehall και jungle, φέρνοντας τον urban βρετανικό ήχο στα clubs ως dj αλλά και ως παραγωγός. Έχοντας πλέον αναγνωριστεί ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του σύγχρονου βρετανικού clubscene από τον Gilles Peterson και την Mary Anne Hobbs, o Eliphino ανήκει στην χρυσή νέα γεννιά της χορευτικής σκηνής, και με αυτόν τον “αέρα” θα τον ακούσουμε στο club stage του Plissken.

Click here to view the embedded video.

Pyramid



Ένας από τους πλέον ανερχόμενους DJ και παραγωγούς της περίφημης Γαλλικής ηλεκτρονικής σκηνής είναι και ο Pyramid, ο οποίος αφού έγινε αρχικά γνωστός για ορισμένα πετυχημένα remix του, ιδιαίτερα στο “Something About Us” των Daft Punk, πλέον αναγνωρίζεται και για τις δικές του παραγωγές, έχοντας κυκλοφορήσει ένα LP και δύο EP. Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του το “Wolf”, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη συλλογή της περίφημης Kitsune, ” Kitsune Parisien 3″ αλλά και στο επερχόμενο νέο του EP.

Click here to view the embedded video.

Patten

O Βρετανός DJ και παραγωγός δημιουργεί με την κιθάρα του, τις λούπες, τα samples και τους ηλεκτρονικούς του ήχους, ένα ενδιαφέρον πειραματικό ψυχεδελικό χαρμάνι, το οποίο στις ζωντανές του εμφανίσεις μεγενθύνεται με τα video visuals που δημιουργεί. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο album του και πολλά remix έρχεται στην Αθήνα για ένα διαφορετικό ηλεκτρονικό show.

Click here to view the embedded video.

Συνολικά λοιπόν το line up του Plisskën Festival 2013 μέχρις στιγμής, είναι τo εξής:

16 Μαϊου - The Set It Off Tour @ HUB
Slow Magic (US)
Beat Culture (US)
XXYYXX (US)
Giraffage (US)
(Ξεχωριστά εισιτήρια, λεπτομέρειες σύντομα…)

17 – 19 Μαϊου

… And You Will Know Us By The Trail Of Dead (US)
A.N.D.Y. (BE)
Brandt Brauer Frick (GE)
Death Grips (US)
Dope Body (US)
Dream Koala (FR)
Ebo Taylor (GH)
Egyptian Hip Hop (UK)
Eliphino (UK)
ERAAS (US)
King Krule (UK)
Kidnap Kid (UK)
Moullinex (PT)
Oy (GH/CH)
Patten (UK)
Pyramid (FR)
Tomas Barfod (DK)

Προπώληση Εισιτηρίων προς 30 ευρώ
Viva | http://www.viva.gr/tickets/festival/plissken/, Τηλ: 11876
Ticket Arena | http://ticketarena.gr/
Eventbrite | http://plisskenfestival2013.eventbrite.com
Public Συντάγματος | Καραγεώργη Σερβίας 1, Τηλ: 2103246210
Ticket House | Πανεπιστημίου 42, Τηλ: 2103608366

Festival Links
Website | www.plisskenfestival.gr
Facebook | www.facebook.com/plisskenfestival
Twitter | www.twitter.com/plisskenfest
Blog | www.plisskenfest.tumblr.com
Youtube | www.youtube.com/plisskenfestival

Keywords
Τυχαία Θέματα