Έφυγε από τη ζωή ο Phil Everly, των θρυλικών Everly Brothers

02:03 5/1/2014 - Πηγή: Mixtape

Σήμερα λέμε το πρώτο “Αντίο” του 2014, αφού έφυγε από τη ζωή ο Phil Everly, o ένας εκ των δύο θρυλικών Everly Brothers, εξαιτίας επιπλοκών από τη χρόνια πνευμονοπάθεια. Ήταν 74 ετών.

Οι Everly Brothers, (Phil και Don) γόνοι μουσικής οικογένειας, από το 1956 υπήρξαν ένα από τα πιο πετυχημένα ντουέτα της ιστορίας της σύγχρονης μουσικής φέρνοντας στο προσκήνιο τα αρμονικά φωνητικά, την country παράδοση και την μουσική των Απαλάχιων ως ένα βαθμό, στο rock’n'roll και στην pop

όπως διαμορφωνόταν από τη δεκαετία του ’50. O Chet Atkins τους βοήθησε να ηχογραφήσουν στην Columbia το πρώτο τους single ”Keep A’ Lovin’ Me“, το οποίο δεν ήταν πετυχημένο.

Αμέσως μετά όμως, έχοντας υπογράψει στην Cadence Records, κυκλοφόρησαν το 1957 το δεύτερο single τους ”Bye Bye Love” γραμμένο από τους Felice και Boudleaux Bryant, το οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, ξεπερνώντας 1 εκατομμύριο πωλήσεις, ανεβαίνοντας στο Νο 2 του pop chart, πίσω μόνο από ”Let Me Be Your Teddy Bear“ του Elvis Presley.

Για τα επόμενα χρόνια της δεκαετίας του ’50, οι Everly Brothers συνέχισαν να κυκλοφορούν πολλά κλασικά πλέον singles όπως ”Wake up little Susie“, “All I have to do is dream“, ”Bird Dog” και “Problems“, όλα γραμμένα από το ζευγάρι Bryant και περιόδευσαν μαζί τον Buddy Holly σε Ευρώπη και Αμερική. Το 1960 υπέγραψαν στην Warner, με ένα από τα πιο πλουσιοπάροχα συμβόλαια της εποχής, και συνέχισαν να κυκλοφορούν πετυχημένα singles, πολλά από τα οποίο πλέον τα έγραψαν και οι ίδιοι.

Επηρέασαν μία μεγάλη γενιά μουσικών όπως Beatles, οι Simon and Garfunkel και οι Beach Boys, και διαλύθηκαν το 1973, αν και μέσα στις επόμενες δεκαετίας υπήρξαν κάποια αραιά reunions των δύο αδερφών, με σημαντικότερο του 1983, όταν και εμφανίστηκαν σε μία μεγάλη συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, την οποία διοργάνωσε ο κιθαρίστας Albert Lee, ενώ το 1986 μπήκαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. To 2003 και 2004, οι Everly Brothers επανενώθηκαν και πάλι και περιόδευσαν μαζί με τους Simon and Garfunkel reunion tour “Old Friends” reunion tour.

Phil Everly R.I.P.
1939 – 2014

Για όσους ενδιαφέρονται, θα σας προτείναμε, να παρακολουθήσετε τα δύο παρακάτω πολύ εξαιρετικά ντοκιμαντέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα