“Έφυγε” από τη ζωή η Λουκία Ρικάκη

Η Λουκία Ρικάκη έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μόλις 50 ετών.

Πολύπλευρη σκηνοθέτης και άνθρωπος του κινηματογράφου, του θεάτρου και των τεχνών,  ιδρύτρια του επιτυχημένου φεστιβάλ EcoFilms και πρωτοπόρα στην ανάπτυξη του stand-up comedy στη χώρα μας με τις Νύχτες Κωμωδίας του Comedy Club, η Λουκία Ρικάκη

παρέμεινε δραστήρια και δημιουργική μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής της, με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μας “αποχαιρέτησε” νωρίτερα φέτος με την τελευταία της ταινία  «Το Σχέδιο Σωτηρία», την οποία γύρισε μέσα στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Γεννήθηκε το 1961 στον Πειραιά και  σπούδασε Iστορία της Tέχνης, Kινηματογράφο, Γραφικές Tέχνες και Φωτογραφία στο Dartington College of Arts στην Aγγλία.

Tο 1982 επέστρεψε στην Eλλάδα και από τότε σκηνοθέτησε ή έκανε την παραγωγή σε πολλές  θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες  ενώ το 1996 ίδρυσε το Θεάτρου «104-Kέντρο Λόγου και Tέχνης», όπου φιλοξένησε και τις πρώτες βραδιές stand up comedy.

H πιο εμπορικά πετυχημένη κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους υπήρξε  ”Το Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις“ με τους Γιώργο Χωραφά και Θέμιδα Μπαζάκα, ενώ συνολικά γύρισε  πέντε ταινίες μυθοπλασίας και πάνω από δεκαπέντε ντοκιμαντέρ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Λουκία Ρικάκη και το έργο που άφησε πίσω της μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο site της.

Keywords
Τυχαία Θέματα