Πρωτοχρονιά μετά (λυρικής) μουσικής

Μια κλασική, λαμπερή και ιδιαίτερα γιορτινή πρωτοχρονιά υπόσχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή με το πρόγραμμά της την πρώτη μέρα του νέου χρόνου. Με πρωταγωνίστριες τις συνθέσεις του βασιλιά του βαλς, Γιόχαν Στράους υιού, που που είναι συνυφασμένες με την Πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα λόγω της παραδοσιακής συμφωνίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης που μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά κανάλια σε πολλές χώρες του κόσμου και συνοδεύεται από τις χορογραφίες του Ρενάτο Τζανέλλα, σήμερα διευθυντή

του Μπαλέτου της ΕΛΣ αλλά και εμβατήρια, βαλς και πόλκες, χορευτική μουσική γιορτινή, ανάλαφρη, κεφάτη, ζωηρή, υποδέχεται τη νέα χρονιά αυτήν την πρώτη μέρα του έτους.

Εξ’ ίσου συνδεδεμένος με την Πρωτοχρονιά είναι ο Καρυοθραύστης, το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, που διαδραματίζεται παραμονή Χριστουγέννων όταν τα μεσάνυχτα τα παιχνίδια κάτω από το έλατο ζωντανεύουν και η μικρή Κλάρα περνά μαζί τους μαγικές στιγμές. Ο καρυοθραύστης που της έχουν δωρίσει, μετατρέπεται σε όμορφο πρίγκιπα και μαζί ταξιδεύουν στην χώρα των ζαχαρωτών. Προς τιμήν του ζευγαριού παρουσιάζονται διάφοροι εξωτικοί χοροί, ένας αραβικός, ένας κινέζικος, ένας ρωσικός ενώ στο τέλος, όλοι μαζί χορεύουν ένα εντυπωσιακό βαλς.

Με αυτές τις συνθέσεις αλλά και την πολύ αγαπητή εισαγωγή στην Κάρμεν του Μπιζέ αλλά και το μελωδικότατο Ιντερμέδιο από την Καβαλλερία ρουστικάνα του Μασκάνι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της ΕΛΣ την 1η Ιανουαρίου 2012.

Χορογραφία, φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου
Επιμέλεια κοστουμιών: Χρυσάνθη Ψαροπούλου

Ημέρα παράστασης
1 Ιανουαρίου 2012  στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων
€45, €35, €30, €25, €20, Παιδικό, φοιτητικό €15

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ακασημίας 59 – 61, Αθήνα
Τηλ: 210 3662100, 210 3612461, 210 3643725
www.nationalopera.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα