Vogue-ing on TV

Η drag σκηνή της Νέας Υόρκης θα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του τηλεοπτικού δικτύου Showtime που σχεδιάζει ένα σίριαλ για τους gay, bi και τους transexual της πόλης.

Με σκηνοθέτη τον Lee Daniels (τον γνωρίσαμε από την ταινία «Precious») που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη σκηνοθεσία της σειράς και σεναριογράφο τον W.Meritt Johnson (γνωστό από το «In Treatment» του HBO) η σειρά θα καταπιαστεί με τους νεαρούς

εφήβους, gay, bi και transexual, της εργατικής τάξης (κυρίως) που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς χορού και διαθέτουν την δική τους subculture.

Μια κουλτούρα που ξεκινάει από τα 30’s και τα πρώτα underground ball rooms της Νέας Υόρκης ή, σύμφωνα με άλλους, από την χορευτική σκηνή του Harlem στα 60’s. Σήμερα, πάντως, η σκηνή αυτή, που παραμένει underground, συνίσταται κυρίως από λατίνους, μαύρους, λεσβίες, gay, bi και transexual που οργανώνουν χορούς και διαγωνίζονται για βραβεία και έπαθλα.

Τη σκηνή αυτή τη γνωρίσαμε, οι περισσότεροι, πρώτη φορά το 1990 στο ντοκιμαντέρ «Paris is Burning» της Jennie Livingston. Αλλά και όσοι δεν έχουν δει την ταινία είναι, σίγουρα, εξοικειωμένοι με το χορευτικό concept από τη Madonna που έκανε mainstream το Vogue-ing στο οποίο επιδίδονται οι LGBT teenagers στους διαγωνισμούς διεκδικώντας βραβεία.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα