To Volume Festival Επιστρέφει

14:10 2/12/2013 - Πηγή: Mixtape

Σε μια περίοδο κατά την οποία η συναυλιακή δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διατηρείται ακόμα σε κάποιο επίπεδο, έστω και με μετριασμένο ενδιαφέρον ελέω κρίσης, στην επαρχία το κοινό επιζητά (από χρόνια) περισσότερα εγχειρήματα στο πεδίο των μουσικών εκδηλώσεων. Ένα τέτοιο λαμβάνει χώρα στο Βόλο μεταξύ 5 και 7 Δεκεμβρίου, στο πρώην Vox venue που μετονομάστηκε σε Lab Art

αλλάζοντας συγχρόνως όψη και ύφος.

Πρόκειται για το Volume Festival, το οποίο διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά (με αφετηρία το 2010) στην θεσσαλική πόλη. Κι ενώ στο παρελθόν έχουν παρευρεθεί στη σύνθεση του φεστιβάλ καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης (με τους B-Movies του), Dub Pistols, Planet Of Zeus, Cayetano, Monika, Radical Guru, Bazooka, Acid Baby Jesus, Imam Baildi, Burger Project, 63 High, στη φετινή διοργάνωση υπάρχει εξίσου, αν όχι καλύτερο, «οπλοστάσιο» ονομάτων.

Ξεκινώντας, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, από τα απολαυστικά breaks των acid jazz Βρετανών Red Snapper που δεν τα έχουμε βιώσει αρκετές φορές ζωντανά στη χώρα μας και τα αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Την ίδια βραδιά θα εμφανιστούν, το αθηναϊκό ντουέτο των Big Nose Attack στο πνεύμα της μπλουζ-ροκ παράνοιας και οι επίσης Αθηναίοι Barbara’s Straight Son μεταφέροντας επί σκηνής τα ψυχεδελικά πειράματά τους με ηλεκτρονικές, ροκ και τζαζ φόρμες.

Στο κατ’ εξοχήν εγχώριο μενού της 6ης Δεκεμβρίου, οι Keep Shelly In Athens έρχονται να παρουσιάσουν – μεταξύ άλλων – την ηλεκτρονική ποπ ευαισθησία του πρώτου τους LP, οι Tricky Pony ορισμένες διασκευές από μια διαφορετική οπτική με μπόλικη θεατρικότητα και η Κατερίνα Καφετζή (ή αλλιώς Κάφκα) του Εν Λευκώ μουσικές επιλογές από τη σκοπιά της dj.

Τέλος, το Σάββατο 7 Δεκέμβριου θα βρίσκονται στο πάλκο οι Λονδρέζοι Tiger Lillies με τις σκοτεινές καμπαρέ ιστορίες τους που κουβαλούν εντυπωσιάζοντας από τόπο σε τόπο και οι Opera Chaotique που δίνουν σουρεαλιστικές παραστάσεις μπλέκοντας τζαζ, όπερα, R&B, γκόσπελ κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Volume Festival:

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου: Red Snapper / Big Nose Attack / Barbara’s Straight Son
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου: Keep Shelly In Athens / Tricky Pony/ Κατερίνα Καφετζή (Εν Λευκώ-dj set)
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: Tiger Lillies / Opera Chaotique

Εισιτήρια:
1η μέρα: 15€ / 2η μέρα: 10 € / 3η μέρα: 15 € Τριήμερο: 30€.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Keywords
Τυχαία Θέματα