oOoOO + Butterclock @ Six D.O.G.S.

oOoOO live @ Six d.o.g.s. Athens

Τρίτη και καλύτερη για τον αμερικάνο παραγωγό οΟοΟΟ η χθεσινοβραδυνή εμφανισή του στο Gig Space της οδού Αβραμιώτου. Η πρώτη ήταν εκείνο το αλλοπρόσαλο για τα ελληνικά δεδομένα DJ set πριν λιγα χρόνια στο Bios που αποδομούσε έξυπνα mainstream pop και hip-hοp hits για να μας δείξει τις

πραγματικές πρώτες ύλες του, ιδιαίτερα hyped τότε σε αμερικάνικα και μη blogs και sites, witchhouse ήχου.

H δεύτερη φορά ήταν και πάλι στο Bios, τον Οκτώβρη του 2012, όπου σε ένα σύντομο, σχετικά στατικό αλλά αρκούντως ενδιαφέρον σετ έκανε κατανοητό στους παρευρισκομένους γιατί αυτός συνεχίζει ενώ κάτι White Ring και κάτι άλλα απίθανα σχήματα με σύμβολα για ονόματα τα έχει ξεχάσει ακόμα και η …Google.

Χθες βράδυ, έχοντας και τον όμορφο πρώτο δίσκο του Without Your Love (στην δική του Nijght Feelings) πλέον στο μουσικό του οπλοστάσιο, έδειξε μια εμφανέστατη βελτίωση στο θέμα του live. Πολύ πιο κινητικός, με το λάπτοπ στρατηγικά τοποθετημένο χαμηλά και μακριά του, με τον midi controller και το keyboard σε διαρκή κίνηση και χρήση και ενίοτε αναλαμβάνοντας τα vocals σαν κανονικός τραγουδιστής, έδωσε και την πολυπόθητη φυσικότητα που του έλειπε στις ζωντανές εμφανίσεις και τον έκανε να ξεφύγει κατα πολύ από το περσινο “σκυμμένος πάνω από το λαπτοπ μου” live του.

Στο μουσικό κομμάτι συνεχίζει εκεί που σταματήσαν οι “συνταξιδιώτες” του στο witchhouse αλλα ακόμα καλύτερα: σκοτεινά κομμάτια βασισμένα άλλοτε σε δικές του λούπες και άλλοτε σε πειραγμένα, ενίοτε σχεδόν πέραν αναγνώρισης samples από ποπ και ραπ κομμάτια. Χαρακτηριστικό παραδειγμα το “Coachbagg” που χθες το απογείωσε “τεμαχίζοντας” σταδιακά και με απίστευτη ακρίβεια την κολλητικότατη λούπα από τα φωνητικά της Gangsta Boo στο θρυλικό ‘Late Night Tip‘ των Three 6 Mafia. Το σετ, αναμενόμενα, μοιράστηκε μεταξύ κομματιών από τα EPs και του προαναφερθέντος ντεμπούτου του και έκλεισε, στο κυριώς κομμάτι του, με το πάντα συγκλονιστικό ‘Sedsumting‘.

Την βραδιά άνοιξε η γαλλίδα αλλά κάτοικος Βερολίνου Butterclock (aka Laura Clock). Η αρχική χαρά ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί μιας και το σετ ξεκίνησε με μια slowed down λούπα από τον άρχοντα της trap Gucci Mane -“Ώπα…“, σκέφτηκα, “εδώ είμαστε!“- γρήγορα έσβησε στα τεχνικά προβληματα που συναντήσε το λαπτοπ της. Αφου αυτά ξεπεράστηκαν έδωσε ένα σύντομο, σχεδόν …ημι-καραόκε, σετ βασισμένο στα πέντε όλα κιόλα κομμάτια που έχει το ντεμπούτο EP της First Prom αλλά κατάφερε να δείξει τελικά, ειδικά όταν της έφυγε η αμηχανία, ότι έχει δυνατότητες. Αν μάλιστα βρει έναν DJ/παραγωγό να ασχολείται με τις λούπες και αυτή επικεντρωθεί αποκλειστικά στα φωνητικά, νομίζω θα τα πάει πολύ καλύτερα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Keywords
Τυχαία Θέματα