The Lab: Plisskën Academy

12:15 11/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Δεν είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στο The Lab που διοργανώνει η ομάδα το Plissken συνειδητοποίησαν πόσο τυχερά είναι.

Την περασμένη Τρίτη σε ένα ολοήμερο workshop, στον φιλόξενο χώρο του Ε.Δ.Ω., οι 20 νέοι και νέες ηλικίας από 18 έως 23 ετών που συμμετέχουν στο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο που διοργανώνει η ομάδα του Plissken (Στέφανος Παπαγκίκας, Μάρκος Μιχαηλίδης, Μαρία Θανασσούλια) είχαν την ευκαιρία να «ρουφήξουν» τις εμπειρίες και τις γνώσεις ετών.

Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θεωρητικό

εργαστήριο, οι συμμετέχοντες άκουσαν με προσοχή και με ενεργή συμμετοχή όλα τα «μυστικά» της διοργάνωσης από μία μικρή συναυλία έως ένα φεστιβάλ. Αναφέρθηκαν όλα τα στάδια της παραγωγής: Από την οργάνωση μιας εταιρίας διοργανώσεων, στο πώς δουλεύουν τα bookings καλλιτεχνών, στο πως επιλέγεται ένα line up και στο πως ορίζεται η τιμή ενός εισιτηρίου, έως φυσικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην Ελλάδα με το κράτος, τους δήμους, την εφορία και γενικότερα τις σκοπέλους της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Επίσης, αναφέρθηκε θεωρητικά το πώς στήνεται στην πράξη ένας χώρος, το backline, ο ήχος, τα φώτα, τα περίπτερα και όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες που μπορεί να φαίνονται μεν ασήμαντες, αλλά μπορεί να καθορίσουν την επιτυχία μίας διοργάνωσης, τα οποία τα 20 παιδιά έχουν την δυνατότητα να δουν και στην πράξη χθες Πέμπτη, σήμερα Παρασκευή και αύριο πρωί φυσικά, καθώς είναι καλεσμένα να παρακολουθήσουν το όλο στήσιμο του Plissken και εάν το επιθυμούν προαιρετικά να βοηθήσουν.

Επίσης, φυσικά και δεν μπορούσαν να λείπουν τα θέματα marketing, επικοινωνίας και προώθησης, το απαραίτητο πια χορηγικό κομμάτι, ο Τύπος και τα media, και η χρήση των Social media, φυσικά, έγινε και μία γενικότερη συζήτηση περί των φεστιβάλ και των συναυλιών στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας, ως mixtape.gr και συνεργάτες του Plissken, στην παρουσίασή μας δώσαμε περισσότερο βάρος στο πως διαχειριζόμαστε ως μέσο μία διοργάνωση ως χορηγοί επικοινωνίας, αναφερθήκαμε γενικότερα στην κατάσταση των μέσων ενημέρωσης και της μουσικής δημοσιογραφίας, ενώ επικεντρωθήκαμε και στο μεγάλο χαμένο στοίχημα της χώρας μας, τον «Φεστιβαλικό Τουρισμό», έχοντας ως case study το Primavera Sound Festival.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του εξαιρετικού και ταλαντούχου Τάσου Παπαϊωάννου (One Man Show studio), ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα δημιουργικά και τις εφαρμογές τους των διοργανώσεων του Plisskenlab  ενώ τέλος η Δάφνη Μαυρογιώργου παρουσίασε το πώς ένα festival μπορεί να γίνει απόλυτα οικολογικό και πως σταδιακά εφαρμόζονται και στο Plissken αντίστοιχες πρακτικές, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο eco-friendly.

Το The Lab συνεχίζεται σε πρακτικό επίπεδο στον χώρο του φεστιβάλ την Πέμπτη, την Παρασκευή και φυσικά το Σάββατο – ημέρα πραγματοποίησης του Plissken Festival.

(Φωτογραφίες: Άγης Θεοχαρόπουλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα