The Holydrug Couple + Kandinsky @ Six D.O.G.S.

Από την Χιλή με ψυχεδελική αγάπη ήρθαν οι πιτσιρικάδες The Holydrug Couple και ανέβηκαν στη σκηνή της Αβραμιώτου στο δωρεάν showcase του Plissken Festival.

Όποιος στην εξίσωση “πετυχημένη συναυλία” θέτει ως παράμετρο και την «χρονική διάρκεια» σίγουρα θα έφυγε απογοητευμένος, αφού με τα 40 λεπτά της εμφάνισής τους, οι λατινοαμερικάνοι φίλοι μας, άφησαν πολλούς παραπονεμένους. Αν αφαιρεθεί όμως η συγκεκριμένη παράμετρος, πραγματικά απολαύσαμε το «ζευγάρι» των Ives Sepúlveda

και Manuel Parra μαζί με τους άλλους δύο μουσικούς που συμπλήρωναν το τετραμελές σχήμα. Παρουσιάζοντας τραγούδια μέσα από το φετινό “Noctuary” που κυκλοφόρησε στην Sacred Bones, τα psych pop διαμαντάκια εκτελέστηκαν με έντονα kraut ρυθμικές αναφορές και με το “Follow Your Way” προφανώς να δεσπόζει στο τριπάκι που παρέσυραν το γεμάτο Six D.O.G.S.. Έστω και για λίγο. Και ας μην ξεχνιόμαστε, το έτερο σπουδαίο εξαγώγιμο psych προϊόν της Χιλής, οι Föllakzoid, μας έρχεται στον ίδιο χώρο στις 28 Οκτωβρίου και δύο μέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, την συναυλία άνοιξαν οι Kandinsky, το νέο αυτό Αθηναϊκό συγκρότημα, που ναι μεν ο ήχος τους δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό που ακούσαμε στη συνέχεια από τα καλόπαιδα από το Santiago, όμως ήταν μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή. Με ένα σετ μοιρασμένο ανάμεσα σε πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές – οι οποίες αντιμετωπίζονται ως συνήθως με κάποια.. καχυποψία – αλλά δικαιολογούνται όταν καλείται μία νέα μπάντα να «γεμίσει» χρόνο εμφάνισης, οι εντυπώσεις ναι μεν ήταν καλές, με τα φωνητικά να κερδίζουν ιδιαίτερα τους θετικούς πόντους, όμως παράλληλα έχουν δρόμο ακόμα για να δέσουν, να αφήσουν πίσω τους τις «ελληνικές» παιδικές αρρώστιες και να ξεχωρίσουν. Θα παρακολουθούμε από κοντά πάντως.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Keywords
Τυχαία Θέματα