Το mixtape.gr στο Enjoy Jazz Festival!

Ένα από τα πιο φημισμένα και ενδιαφέροντα μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως, το Enjoy Jazz Festival λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή και για 15η συνεχή χρονιά στην Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, από τις 2 Οκτωβρίου ως και τις 16 Νοεμβρίου, ο πόλεις Χαιδελβέργη, Μανχάιμ και Λουντβιχσχάφεν φιλοξενούν την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τζαζ που όμως δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον αφού η πολυσυλλεκτικότητα του φεστιβάλ εξασφαλίζει την παρουσία πολλών ακόμα μουσικών ειδών (ποπ,

ροκ, χιπ χοπ, ηλεκτρονική μουσική), δημιουργώντας έτσι έναν πολύ ενδιαφέρον πλουραλισμό στο line up του.

Chris Potter

Κάθε χρόνο λοιπόν και για έξι εβδομάδες, 20,000 περίπου επισκέπτες βιώνουν μια μουσική εμπειρία διαρκείας, με τα διάφορα events να δίνουν και να παίρνουν σε μικρούς και μεγάλους χώρους. Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως η Dee Dee Bridgewater, ο Brad Mehldau, ο Jan Garbarek, ο Ornette Coleman, ο Herbie Hancock, ο Sonny Rollins κ.ά. έχουν κοσμήσει στο παρελθόν με την παρουσία τους το εν λόγω φεστιβάλ, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στα νέα ταλέντα.

Nils Petter Molvær & Moritz von Oswald

Και φέτος παρών στο φεστιβάλ θα δώσει μια πλειάδα καλλιτεχνών πρώτης γραμμής, όπως για παράδειγμα η Carla Bley, o Rob Mazurek, o Joshua Redman, o Nils Petter Molvær, ο John Scofield, oι Chris Potter Underground, o Gregory Potter αλλά και ο δικός μας νεαρός πιανίστας Νικόλας Αναντολης, ενώ ονόματα όπως οι Soul Rebels, Jaga Jazzist και οι Yo La Tengo θα δώσουν τον δικό τους διαφορετικό τόνο στο φεστιβάλ.

Το mixtape.gr θα βρεθεί για δύο βραδιές στην κοιλάδα του Ρήνου, στις 20 και στις 21 Οκτωμβρίου, όπου το ηλεκτρονικό κουαρτέτο των Chris Potter Underground από την μια και το δίδυμο του τρομπετίστα Nils Petter Molvær και του γερμανού DJ και πατριάρχη της techno Moritz von Oswald από την άλλη μας επιφυλάσσουν ένα αν μη τι άλλο ιδιαίτερο διήμερο. Stay tuned!

Enjoy Jazz Festival: Official Site | Facebook | Twitter

Nils Petter Molvaer & Moritz von Oswald – 1/1 (album trailer)

Keywords
Τυχαία Θέματα