Milk Music +The Mongrelettes + Pockets Full Of Sand @ Six D.O.G.S.

20:54 24/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα επιλογή απο την ομάδα της Arte Fiasco και το mixtape δεν θα μπορούσε να λείπει.

Καλεσμένοι τους φυσικά οι indie-rockers Milk Music οι οποίοι λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Primavera και την σκηνή του Pitchfork μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια της πρώτης ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Σε ένα ακόμα live με αρκετά ικανοποιητική προσέλευση (δεδομένης της μπάντας, της μέρας και του αλλοπρόσαλλου

ελληνικού κοινού) δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι για μια φορά τουλάχιστον, την παράσταση έκλεψαν τα εγχώρια support συγκροτήματα που πλαισίωσαν τους Milk Music. Οι Pockets Full Of Sand και Mongrelettes μας άφησαν με απρόσμενα θετικές εντυπώσεις.

Αρχικά, η μπάντα ερωτηματικό της βραδιάς, οι Pockets Full Of Sand, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 10, φρόντισαν να προετοιμάσουν ιδανικά το κοινό με το 90s weird/alternative-rock τους που σε μερικές περιπτώσεις έκλεινε προς την μελαγχολία των Pavement ενώ σε άλλες θύμιζε το dont-give-fuck indie rock των Sonic Youth. Πολλή παραμόρφωση, περίεργα φωνητικά συνδυασμένα με ικανοποιητικά guitar riffs και περίτεχνες μπασογραμμές και ένα αστείο τραγούδι που περιελάμβανε τις λέξεις “girls”/”school”   ήταν μερικά από τα πράγματα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την εμφάνιση των Pockets Of Full Of Sand. 100% επιτυχία για το τετραμελές group που απ´ ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Τη σκυτάλη από τους Pockets Full Of Sand παρέλαβε το κατά 4/5 γυναικείο group των  Mongrelettes με το retro garage-pop τους και την χαρακτηριστική farfisa του αντρικού μέλους τους που για σχεδόν μια ώρα δέσποζε στην σκηνή του Six d.o.g.s.  κλέβοντας τις εντυπώσεις.  Κινούμενοι σε εντελώς διαφορετικό στυλ από το γενικότερο ύφος της βραδιάς, οι Mongrelettes δεν έδειξαν να πτοούνται, το αντίθετο μάλιστα, μπροστά σε ένα κοινό που έδειχνε να  απολαμβάνει το set της μπάντας που πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το ντεμπούτο 7-ιντσο Ep της με τίτλο Mon Mec A Moi. Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση των Mongrelettes για την φετινή χρονιά.

Η ώρα περνούσε, ο τελευταίος συρμός του μετρό αποχωρούσε από το Μοναστηράκι και οι προϋποθέσεις για να δούμε ένα επικό live από τους εκλεκτούς καλεσμένους των Arte Fiasco, Milk Music, ήταν ιδανικές. Αυτή τουλάχιστον ήταν η πεποίθηση του συντάκτη του κειμένου μετά από ήπια κατανάλωση αλκοόλ και άπειρες ακροάσεις του Beyond Living , του ντεμπούτου EP των Milk Music που μας πήρε τα αυτιά το 2011. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται πάντα όπως τα περιμένουμε και αυτό ήταν προφανές ήδη από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισης των κατά τα αλλά συμπαθών, cult τύπων από την  Οlympia της Washington. Στην πρώτη τους περιοδεία εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, οι Milk Music φάνηκαν αρκετά τρακαρισμένοι ή μεθυσμένοι ή και τα δυο μαζί. Οι συνεχείς και μεγάλες διακοπές ανάμεσα στα τραγούδια και το γενικότερο περίεργο συναίσθημα που έδινε προς τα έξω η ίδια η μπάντα, σίγουρα λειτούργησε ανασταλτικά τόσο στην διάθεση τους αλλά και την διάθεση του κοινού.

Παρ’ όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα