Light Asylum + Bella Fuzz @ Death Disco

19:20 5/6/2013 - Πηγή: Mixtape

Υπό άλλες συνθήκες, οι διαρκείς αναφορές και παρομοιώσεις της Shannon Funchess με την Grace Jones, στις οποίες και επιδίδεται συνεχώς ο διεθνής μουσικός τύπος, θα αποτελούσαν ένα ακόμα βαρετό κλισέ. Στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουν πέσει διάνα, και ας μιλάμε φυσικά για εντελώς, μα εντελώς, διαφορετικά μεγέθη. Θυμάμαι ότι, χωρίς καν να το θέλω, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε αμέσως στο μυαλό όταν είδα το video clip του ‘Heart of Dust’ (η οποία ομολογουμένως ήταν και η πρώτη μου επαφή με τους Light

Asylum) ήταν από την μία η συγκλονιστική ερμηνεία της Grace στο Conan the Destroyer και από την άλλη αυτή της Tina Turner στην τελευταία ταινία της τριλογίας του Mad Max.

Η Shannon εκπέμπει αυτή την άγρια, σαγηνευτική ομορφιά των προαναφερθέντων divas την οποία σπάνια συναντά κανείς στο καλλιτεχνικό στερέωμα την σήμερον ημέρα. Πολλοί θα βιαστούν βέβαια να το αποδώσουν αυτό στις γνωστές (σε όλους πλέον) σεξουαλικές της προτιμήσεις – η Shannon είναι δηλωμένη λεσβία και το βροντοφωνάζει περήφανα, χωρίς να την ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν θα προσβληθεί ο οποιοσδήποτε – και εν μέρει μπορεί να έχουν και δίκιο. Βλέπετε, όταν έχεις ζήσει την καταπίεση στο πετσί σου από την μέρα που γεννήθηκες είναι λογικό να θέλεις να βγάλεις το άχτι σου με όποιο μέσω μπορείς. Και εννοείται φυσικά ότι η καλλιτεχνική έκφραση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για κάτι τέτοιο.

Όλα αυτά βέβαια αφορούν τα video clips και τις φωτογραφήσεις των Light Asylum. Γιατί από κοντά η Shannon είναι πιο γλυκιά και συμπαθητική και απ’ το μέλι (που λέει ο λόγος!). Το γεγονός ότι είναι τόσο απίστευτα μικροκαμωμένη σίγουρα παίζει το ρόλο του, αλλά εντέλει είναι το όλο στήσιμο της και η συμπεριφορά της, τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή, που αναδεικνύουν την αληθινή της περσόνα, η οποία πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με το άγριο, σχεδόν απειλητικό, image που προωθεί μέσω της μπάντας. Και εκεί είναι που αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με μία πραγματική καλλιτέχνιδα και performer, ικανή να διαχωρίσει το μουσικό alter ego της από την αυθεντική της προσωπικότητα. Βλέποντας την από κοντά είναι σχεδόν αδύνατον να μην την αγαπήσεις.

Από την άλλη, ο συνοδοιπόρος της και έτερον ήμισυ των Light Asylum, Bruno Coviello, εμφανίζεται πιο ντροπαλός και από δεκαεξάχρονο έφηβο, και ας έχει το διπλάσιο ύψος από την κοντούλα Shannon. Αφοσιωμένος στο synthesizer του, με τα μαλλιά να κρύβουν το μισό του πρόσωπο και παραμένοντας σχεδόν ακίνητος κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της εμφανισής τους, άφησε το βάρος ολόκληρου του show να πέσει επάνω στους ώμους της παθιασμένης συνεργάτιδας του, δημιουργώντας έτσι – ίσως και εσκεμμένα – την τέλεια αντίθεση μεταξύ των δύο τους.

Η Shannon βέβαια στάθηκε στο ύψος (no pun intended!) των περιστάσεων, τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας με το ηλεκτρονικό drum pad που είχε μπροστά της, ξεσηκώνοντας το κοινό που είχε γεμίσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το Death Disco και το οποίο το έριξε αμέσως στον χορό από τις πρώτες κιόλας νότες του εναρκτήριου ‘Hour Fortress’ μέχρι και το κλείσιμο του ‘A Certain Person’. Στο ενδιάμεσο ακούσαμε σχεδόν όλα τα κομμάτια που έχουν ηχογραφήσει οι Light Asylum, με τα ‘Dark Allies’, ‘Heart of Dust’, ‘Skull Fuct’ και το -personal favorite- ‘IPC’ να κερδίζουν δικαιολογημένα τις εντυπώσεις, και με την Shannon να δηλώνει περίτρανα την χαρά της που βρέθηκε εδώ αλλά και την συμπαράσταση της προς τον Ελληνικό λαό και τα όσα έχει αυτός τραβήξει (εντάξει, έχουμε γίνει βούκινο παντού, το ξέρουμε πια…). Η διάρκεια της εμφάνισης τους δεν ξεπέρασε την μία ώρα, όπως άλλωστε και το περιμέναμε, ήταν όμως αρκετή για να μας ‘εγκληματίσει’, αφήνοντας μας με την ελπίδα ότι θα τους δούμε σύντομα να κατηφορίζουν και πάλι προς τα μέρη μας.

Δυστυχώς, την ώρα που το γυναικείο δίδυμο των Bella Fuzz ανέβηκε στην σκηνή ο κόσμος ακόμα ερχόταν στο Death Disco, οπότε λίγοι ήταν εκείνοι που είδαν την εμφάνισή τους. Κρίμα, γιατί το electro/industrial punk που παίζουν τα κορίτσια και πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον είναι. Με επιρροές που ξεκινούν από την pop και φτάνουν μέχρι το και το metal (η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με μπλουζάκι Agnes Vein παρακαλώ!) οι Bella Fuzz φαντάζουν ικανές να προσελκύσουν ένα από τα πιο ετερόκλητα κοινά που θα μπορούσε να δεί ποτέ κανείς σε συναυλία ενός και μόνο σχήματος. Θα ήταν βέβαια καλά αν κατάφερναν να βρουν ένα ακόμη μέλος για να αναλάβει την live αναπαραγωγή του ηλεκτρονικών στοιχείων της μπάντας, αφού εκτός από την κιθάρα και την φωνή όλα τα υπόλοιπα ήταν προηχογραφημένα, ακόμη και έτσι όμως η εμφάνιση τους ήταν απολαυστική. Το ίδιο και η διασκευή που έκαναν στο ‘Like A Prayer’ της Madonna!!

Keywords
Τυχαία Θέματα