Allah Las + My Drunken Haze @ Fuzz club

07:27 3/6/2013 - Πηγή: Mixtape

Τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και περισσότερα τα συγκροτήματα που επισκέπτονται την Ελλάδα για συναυλίες ακριβώς την στιγμή που πρέπει. Ειδικότερα στον χώρο του retro garage rock/ psychedelic rock έχουμε την τύχη να παρακαλουθούμε ορισμένα από τα πιο hot ονόματα. Έτσι μετά τους Thee Oh Sees την περασμένη Τρίτη σειρά είχαν οι Allah-Las, ίσως το πιο συζητημένο συγκρότημα της τελευταίας διετίας.

Σε ένα γεμάτο

Fuzz ήταν ολοφάνερη η προσμονή του κοινού για να διαπιστώσει κατά πόσο το hype που ακολουθεί την μπάντα είναι δικαιολογημένο. Λίγο πριν τις 11 και υπό τους ήχους του Ela Navega οι τέσσερις μουσικοί πήραν τις θέσεις τους και το live ξεκίνησε υπό τις ιαχές των θεατών. O τραγουδιστής Miles Michaud ( ο μόνος που δεν δούλευε στο θρυλικό δισκάδικο Amoeba Music όταν φτιάχτηκε το γκρουπ) χόρευε κρατώντας την ακουστική κιθάρα και κατευθείαν πέρασαν στο Don’t you forget it, ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του ντεμπούτου τους. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες συνθέσεις, με τα Τell me (what’s on your mind), Vis-a-Vis, Sacred Sands, Catamaran και Busman’s Holiday να ξεχωρίζουν.

Αν και χωρίς ιδιαίτερη σκηνική παρουσία κατάφεραν να μεταδώσουν το κέφι τους στους θεατές που απολάμβαναν αυτά που άκουγαν και έβλεπαν, ενώ η μουσική γνώση και αισθητική των Allah-Las φάνηκε και από το γεγονός πως επέλεξαν να διασκευάσουν και το In the Early Morning Rain του Gordon Lightfoot. Λόγω της Καλιφορνέζικης καταγωγής και αισθητικής τους τα ονόματα που έρχονται στο νου ακούγοντας τους είναι σίγουρα οι Love και οι Byrds.

Μετά από 75 περίπου λεπτά και αφού ενθουσιωδώς μοιράστηκαν ούζο επί σκηνής και ο ντράμερ έδωσε μια εξάδα μπύρες στην μπροστινή σειρά κατά την διάρκεια του encore, αποχώρησαν φανερά χαρούμενοι, όπως και ο κόσμος που τους παρακολούθησε.

Οι My Drunken Haze που άνοιξαν την βραδιά αποτέλεσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση. Ο Σπύρος, ιθύνων νους της μπάντας, ήταν από τους πρώτους που ήρθαν σε επαφή με την μουσική των Allah-Las, όπως είπαν και οι ίδιοι και το στυλ μουσικής που προτιμάει δεν απέχει πολύ απο αυτό των Καλιφορνέζων,

Η μπάντα παρουσίασε τα κομμάτια του πρόσφατα κυκλοφορημένου EP Pleasing Illusions, με το Paper Planes να είναι το πιο ενδιαφέρον τραγούδι (δυστυχώς δεν περιέχεται στο εν λόγω EP), με την φωνή της τραγουδίστριας να παραπέμπει και σε πιο dream pop μονοπάτια, σε στυλ Beach House, ενώ στα κομμάτια που δεν έκανε τα πρώτα φωνητικά η μπάντα έβγαζε μέχρι και ένα Black Mountain groove.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Keywords
Τυχαία Θέματα