Get To Know: Diarrhea Planet

14:32 4/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Ίσως να μην το ξέρετε, αλλά υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που μια, σχετικά καινούργια, μπάντα πρέπει να διαθέτει για να κερδίσει την προσοχή μας και οι Diarrhea Planet από το Nashville είναι στην πραγματικότητα ένα jackpot από cool facts.

Aπό το ξεδιάντροπα αστείο όνομά τους μέχρι τον αριθμό κιθαριστών που αποτελούν το συγκρότημα (4!) και από την εταιρεία στην οποία κυκλοφορούν τους δίσκους τους (Infinity Cat

Recordings) μέχρι τις άλλες μπάντες που διαλέγουν να συνεργαστουν και να παίξουν live (Marnie Stern, Titus Andronicus, The Men, So So Glos, κλπ), οι Diarrhea Planet μυρίζουν “epicness” από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Και φυσικά να μην ξεχνάμε την μέτρια προς καλή βαθμολογία (6.9) που έδωσε το Pitchfork στο καινούργιο, 2ο κατά σειρά album τους I ‘m Rich Beyond Your Wildest Dreams, η οποία είναι χαρακτηριστική βαθμολογία ενός πολύ καλού δίσκου που απλά ο συντάκτης βαριόταν να ακούσει λίγο παράπανω και απλά το πέρασε στα ψιλά.

Όπως και να ΄χει, αυτό που μας έρχεται στο μυαλό μέσα από τις συνεχείς ακροάσεις του I’m Rich Beyond Your Wildest Dreams, είναι η εξής απλούστατη παρατήρηση: ο κόσμος “ξεκάθαρα” χρειαζόταν μια μπάντα που θα στεκόταν ακριβώς ανάμεσα στους σύγχρονους punk heroes Titus Andronicus και τους πολυαγαπημένους 90′s losers Weezer και οι Diarrhea Planet είναι… 99,7% αυτό με μια extra δόση rock n’ roll αλητείας στο στυλ των Jeff The Brotherhood (ιδιοκτήτες της Infinity Cat Recordings btw) που είναι σαφέστατα καλοδεχούμενη. Χωρίς πολλά λόγια, οι Diarrhea Planet είναι απλά μια μπάντα που “έλειπε” και ίσως αυτό να είναι το χαρακτηριστικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους χωρίς όμως να ακούγονται εντελώς “out of place”.

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί απλά να είμαστε υπέρ το δέον ενθουσιασμένοι. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το εξαιρετικό, 1ο single, Separation μέσα από το I’m Rich Beyond Your Wildest Dreams καθώς και τα Babyhead και Kids τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω soundcloud.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα