Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός σοκάρει: "Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει κατάθλιψη"...

14:16 4/9/2013 - Πηγή: TVNea
Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην κατάθλιψη που βίωσε, την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του: "Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει κατάθλιψη. Το έχω βιώσει. Ευτυχώς, έχω μια φοβερή ομάδα φίλων, που είναι διαυγείς και υποστηρικτικοί. Η συγκεκριμένη περίοδος της ζωής μου διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Είχα πάθει εξωγενή κατάθλιψη, χρειάστηκα την αρωγή ψυχιάτρου και την υποβοήθηση από αντικαταθληπτικά. Ο λόγος για τον οποίο το λέω δημόσια είναι γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος να αναγνωρίζει
την κατάθλιψη και να μην έχει ταμπού. Χρειάζεσαι βοήθεια και δεν πρέπει να προσπαθήσεις να το καλύψεις ούτε εσύ ούτε το περιβάλλον σου. Οι οικογένειες αρνούνται να το δεχτούν και να το αντιμετωπίσουν. Δεν χρειάζεται και πολύ για να μετακινηθεί ένας άνθρωπος από το κέντρο του".

Στο περιοδικό People και τον Άρη Καβατζίκη μιλάει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε επίσης, για το ρατσισμό και την Χρυσή Αυγή: "Όταν ως Έλληνες φεύγαμε μετανάστες τη δεκαετία του '50, σαφώς και δεν ήμασταν ρατσιστές. Όταν όμως το υποστήκαμε, φυσικό ήταν οι λιγότερο καλλιεργημένοι να αντιδράσουν διαφορετικά. Λάθη, όμως, έκαναν και τα κόμματα της αριστεράς. Η τάση μας να φροντίζουμε με ζήλο τον άτυχο ή τον αναξιοπαθούντα κάνει να ξεχνάμε αυτόν που υφίσταται την παρουσία του. Είναι λάθος να διαλέξεις μια πλευρά για να δεις ένα πρόβλημα. Οφείλεις να το δεις σφαιρικά. Το 1980 ήταν σχεδόν φολκλόρ να δηλώνεις χρυσαυγίτης. Να, λοιπόν, που σήμερα δεν είναι πλέον φολκλόρ".

Πηγή: zappit
Keywords
Τυχαία Θέματα