Inside INN Pop

15:38 9/1/2014 - Πηγή: Mixtape

H Inner Ear Records κλείνει φέτος 7 χρόνια ζωής, και συνολικά 99 δισκογραφικές δουλειές. H 100η κυκλοφορία είναι η συλλογή “INN Pop”, και εν αναμονή του διήμερου στο Six D.O.G.S. αυτή την εβδομάδα, ζητήσαμε από τον επιμελητή της συλλογής Δημήτρη Μπούρα να μας παρουσιάσει τα 14 τραγούδια που επέλεξε.

Παρακάτω ακούστε την συλλογή INN Pop μέσω του bandcamp της Inner Ear και ακολουθούν τα

σχόλια του Δημήτρη Μπούρα για κάθε ένα τραγούδι ξεχωριστά

01. His Majesty the King of Spain – She Killed Me Cause I Loved Her

H πιο feelgood διασκευή Ελληνικής μπάντας. Τραγούδι που το ακούς και σου φτιάχνει την διάθεση κατ’ ευθείαν. Μας βασάνιζε και θέλαμε να το κυκλοφορήσουμε πολύ καιρό, αλλά έστω και αργά τα καταφέραμε. Θα μπορούσε άνετα να να μπει σε soundtrack ταινίας του Tarantino.

02. My Drunken Haze – Gambling Woman

Eνα σύγχρονο ποπ διαμαντάκι που θα μπορούσε όμως να είχε ηχογραφηθεί το 1965. Θεωρω ότι είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει βγάλει Ελληνική μπάντα τον τελευταίο καιρό, στον psych pop, ψυχεδελικό ήχο. Ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω την λέξη κελαριστή σε αυτό το κείμενο και νομίζω ότι κολλάει γάντι για την κιθάρα του τραγουδιού.

03. The Paris Grove – Window To the Soul

Ο Δημήτρης από τους Paris Grove διαθέτει μια από τις καλύτερες και πιο καθηλωτικές φωνές στην ελληνική σκηνή. Το ”window to the soul” θα μπορούσε να το τραγουδήσει acapella και να παρέμεινει το ίδιο γοητευτικό, αν και μας άρεσε πάρα πολύ η αλα john barry παραγωγή του τραγουδιού.

04. Daphne and the Fuzzz – Doop Doop

To ”doop doop” πρόλαβε ήδη να ακούγεται πάρα πολύ στα ραδιόφωνα, οπότε είχε έρθει η ώρα του να αποκατασταθεί και δισκογραφικά. Η φωνή της Δάφνης είναι εξαιρετική, η μελωδία κολλητική και παραδόξως σε ένα τραγούδι που κυριαρχεί το πιάνο λατρεύουμε την κιθάρα που έχει το κομμάτι!

05. Five Star Hotel – Somewhere In Time

Πιστεύω ότι όταν μια συλλογή έχει στον τίτλο της την λέξη pop, η πρώτη Ελληνική μπάντα που θα έπρπε να συμμετέχει είναι οι Five Star Hotel. Το ”somewhere in time” είναι η τέλεια αλλαγή με το ”forever j”του terry hall και ο Γιώργος Μπέγκας ένας αυθεντικός pop star.

06. George Nikas – Can’t Go Home

Folk pop απλή, λιτή και απέριττη. Bright Eyes αναφορές, υπέροχη ενορχήστρωση, γλυκόπικροι στίχοι. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να τετραγωνίζουμε τον κύκλο για να έχουμε ένα ωραίο τραγούδι.

07. Hristos Lainas feat. Pavlina Michailidi – Avec Toi

Παλιότερο b-side του Χρήστου Λαϊνά με την Παυλίνα, επίσης από τους Ονειροπαγίδα, στα φωνητικά. Είναι λες και είχε γραφτεί για να συμπεριληφθεί στη συλλογή, γι’ αυτό άλλωστε έχει και κομβική θέση στο μέσο της. Γαλλόφωνο, επηρεασμένο από τις πιο up tempo στιγμές της Francoise Hardy και κυρίως εθιστικό.

08. Tango With Lions – Dreaming of Tokyo

Ίσως ότι πιό διαφορετικό και ιδιαίτερο έχουν ηχογραφήσει οι Tango With Lions μέχρι σήμερα. Μας άρεσε πάρα πολύ η πιο synth pop προσέγγιση στον ήχο τους και αυτή η νυχτερινή αίσθηση που σου μεταδίδει το κομμάτι.

09. Larry Gus – Achilleas Kyriakidis

Ήδη γνωστό και αγαπημένο, αλλά και δυσεύρετο μια και το έψαχνε πολύς κόσμος, καθώς το 7” είναι εξαντλημένο εδώ και μήνες. Οπότε με μεγάλη χαρά βρήκε την θέση του στην INN POP. Ότι πιο ”ελληνικό” έχει ηχογραφήσει ο αγαπημένος μας Larry Gus.

10. Chest – Work Alone

Πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα οι Chest αν και τα δύο μέλη τους είναι ήδη γνωστά στην ελληνική σκηνή, τόσο η Στέλλα με τις σολο δουλειές της και ως μέλος των Fever Kids, όσο και ο Μπάμπης Θεοχάρης, μέλος των No Clear Mind και των Melt Mountain. Cool electronica με καταπληκτικό μπάσο στην πρώτη γραμμή. Φρέσκος ήχος.

11. Kid Flicks – Spirits’ Theme

Προσωπικά νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει γράψει ο Kid Flicks. Οι μουσικές του αναφορές, flaming lips, animal collective, δένουν πιό αρμονικά από ποτέ και δημιουργούν ένα υπέροχο φωτεινό τραγούδι.

12. Berlin Brides – Deathwish

Από τα πιό catchy τραγούδια της συλλογής. Στο γνωστό synth ύφος των Berlin Brides, αλλά με πάρα πολλά 60s αναφορές αυτή τη φορά. Πιστεύω ότι έγραψαν το κομμάτι που θα χορεύεται πιο πολύ στις συναυλίες τους από δω και πέρα.

13. Mary’s Flower Superhead – Losing Paths

Ίσως η πιό δυναμική στιγμή της INN POP. Μας αρέσουν πάρα πολύ οι Mary’s Flower Superhead και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στη συλλογή το καινούργιο τους κομμάτι. Η συνεχής κλιμάκωση του τραγουδιού μέχρι το τελικό ξέσπασμα είναι όλα τα λεφτά.

14. Fantastikoi Hxoi – Beginning of the Endless

Τραγούδι που έμεινε τελευταία στιγμή έξω από τον περσινό δίσκο του Fantastikou. Νομίζω ότι είναι το ιδανικό ”σβήσιμο” για την συλλογή, τόσο μουσικά όσο και από θέμα τίτλου. Beginning Of The Endless.

————————————————————————————————————————————————————————–

Θυμίζουμε ότι το δισκογραφικό label με έδρα την Πάτρα γιορτάζει την κυκλοφορία του “INN Pop” αυτή την εβδομάδα με δύο βραδιές συναυλιών και dj sets στο Six D.O.G.S. την ερχόμενη Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, με είσοδο δωρεάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου
Gig Space:
His Majesty The King Of Spain
Daphne And The Fuzzz

The Bar:
Λατέρνατιβ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου
Gig Space:
Tango With Lions
Berlin Brides

The Bar:
The Noise Figures Soundsystem
Δημήτρης Μπούρας

Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδς και τις δύο βραδιές δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape