«Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα»

14:55 5/4/2012 - Πηγή: Myself

«Καλησπέρα φίλοι μου, θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας» με αυτό τον τρόπο ο μπριόζος Ιταλός, Roberto Benigni, καλησπέρισε στα ελληνικά τους παρευρισκόμενους στο αμφιθέατρο της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.

Ο

Ιταλός σκηνοθέτης αστειεύτηκε με τον κόσμο χαμογελώντας σε κάθε χαιρετισμό ενώ από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο σχολιασμός της ισχύουσας οικονομικοπολιτικής κατάστασης της χώρας μας: «Όλοι μιλάνε για το χρέος της Ελλάδας. Εγώ λέω ότι όλοι εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα.» είπε και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο Roberto Benigni εγκωμίασε επίσης και την ελληνική φιλοξενία λέγοντας: «Ήρθα χτες και όλοι με έχουν σαν πρίγκιπα. Μου λένε φάε Benigni, φάε σουτζουκάκια, καλησπέρα και καληνύχτα»


Με την ολοκλήρωση της τελετής όλοι οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για τη θετική ενέργεια που μετέδωσε ο λόγος του Ιταλού σκηνοθέτη στην αίθουσα.

Roberto BenigniΟ Roberto Benigni αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ και από το έδρανο των ομιλητών εντυπωσίασε με τα… ελληνικά του.CelebrityyesnoyesnoRoberto Benigni
Keywords
Τυχαία Θέματα