Ο σούπερ σταρ της ζαχαροπλαστικής Johnny Iuzzuni δημιουργεί με τα DKNΥ Sweet Delicious

14:33 5/4/2012 - Πηγή: Queen.gr

Ο κόσμος του αρώματος μπλέκεται «γλυκά» με τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Ο Johnny Iuzzuni συνεργάστηκε με τη DKNY και το Sweet Delicious για να δημιουργήσει ένα υπέροχο cupcake εμπνευσμένο από τις αρωματικές νότες της συλλογής. «Για εμένα, η δημιουργία ενός φαγητού και ενός αρώματος είναι ένα και το αυτό. Οι αισθήσεις της γεύσης και

της όσφρησης συνδέονται στενά», εξηγεί ο Iuzzuni. «Όταν μελέτησα αυτά τα αρώματα και τα βασικά συστατικά τους, όπως το κουμκουάτ, την πορτοκαλόφλουδα και το τριαντάφυλλο, ένιωσα την ανάγκη να ζωντανέψω αυτές τις εξαίσιες μυρωδιές και να δημιουργήσω το πρώτο στον κόσμο γλυκό βασισμένο σε ένα άρωμα.»

Ο Iuzzuni ξεκίνησε την καριέρα του στην αρένα της ζαχαροπλαστικής στα 17 του. Σπούδασε μαγειρική και κατόπιν ταξίδεψε στην Ευρώπη, όπου μαθήτευσε σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Γαλλίας, όπως το φημισμένο Ladurée στο Παρίσι. Το 2002, ο Σεφ και Ιδιοκτήτης Jean Georges Vongerichten έδωσε στον Johnny τη θέση του Executive Chef Ζαχαροπλαστικής στο φημισμένο τεσσάρων αστέρων εστιατόριό του, το Restaurant Jean Georges, καθώς και στο καφέ του, το Nougatine. Αυτή η ιδιαίτερη τιμή έβαλε τον Iuzzini στο διεθνές στερέωμα και του έδωσε την ευκαιρία να καταπλήξει τον κόσμο με τις καινούριες και πιο πρωτοποριακές δημιουργίες του.

Το Sweet Delicious Cupcake του Iuzzuni είναι ένα πρωτοποριακό ζαχαρωτό αριστούργημα – δεν πρόκειται βέβαια για τη σπιτική συνταγή της γιαγιάς, αλλά για μια γκουρμέ παραλλαγή ενός απλού γλυκίσματος. Φανταστείτε ένα μίνι κέικ αμυγδάλου γεμισμένο με κρέμα πορτοκάλι και μαρέγκα ροδόνερου, γαρνιρισμένο με καραμελωμένα κουμκουάτ, γλασαρισμένα ροδοπέταλα και τέλος φρέσκους σπόρους ροδιού. Ένας αρωματικός και γευστικός πειρασμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα