«Αυτό που σήμερα με ανησυχεί είναι μήπως δεν αντέξουμε ως λαός»

16:25 1/3/2012 - Πηγή: Myself

Η Έλενα Ράπτη μιλώντας για το πώς αντιμετωπίζει τη θλιβερή πραγματικότητα αναφέρει στη συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly»:«Ως βουλευτής, θα σας πω πως η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα είναι κυρίως πολιτική. Δυστυχώς, όμως, αυτή τη στιγμή, η πολιτική είναι εγκλωβισμένη σε δραματικά διλήμματα και αδιέξοδα. Λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των εισοδημάτων και μια ουσιαστική κατάργηση του κράτους πρόνοιας οδήγησαν σε αυτό

που ζούμε. Χρειάζονται άλλες πολιτικές και χρόνος για να αντιστραφεί η εικόνα. Αυτό προσπαθώ με κάθε τρόπο και κάθε κοινοβουλευτικό μέσο, στο μέτρο των δυνάμεών μου.» Η βουλευτής όμως είναι γνωστή και για το εθελοντικό κοινωνικό της έργο: «Ως ενεργός πολίτης, σας λέω πως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Η πλευρά της εθελοντικής δράσης και προσφοράς. Κάθε μέρα, συναντάμε στην Κοινωνική Οργάνωση “Αγάπη” ανθρώπους σε απόγνωση. Προβλήματα που ξεπερνούν τις αντοχές τους. Κινητοποιούμε τις δυνάμεις της κοινωνίας, ευαισθητοποιούμε πολίτες και επιχειρήσεις, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Και αυτό είναι το πιο επίκαιρο μήνυμα σε αυτούς τους καιρούς. Είναι ευθύνη όλων μας να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, για να κρατήσουμε την κοινωνία ενωμένη.»

Στη συνέντευξή της η βουλευτής αποκαλύπτει και το μεγαλύτερο φόβο της: «Αυτό που σήμερα με ανησυχεί είναι μήπως δεν αντέξουμε ως λαός. Φοβάμαι τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκφράσουν οι πολίτες την απόγνωσή τους.»

Τέλος η Έλενα Ράπτη αναφέρεται και στις στιγμές που έχει κλάψει λόγω κάποιας αρνητικής κριτικής ή φήμης: «Έχω κλάψει. Για άθλιες φήμες. Για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δεν είχα όμως ποτέ πρόβλημα με την καλόπιστη κριτική. Την επιζητώ, είναι τίμια, με κάνει καλύτερη.» 

Έλενα Ράπτηδηλώσεις διασήμωνΗ Έλενα Ράπτη μιλάει αποκλειστικά στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly» για τον εθελοντισμό, τη θλιβερή πραγματικότητα και τις ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό ΕΓΩ!WeeklyyesnoΈλενα Ράπτη
Keywords
Τυχαία Θέματα