Τέμπη: Ο σταθμάρχης λίγο πριν την τραγωδία είχε βάλει και τον Προαστιακό σε λάθος γραμμή! «Ήταν σε σύγχυση», λέει πρ. σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Την απειρία του, τη μη ικανότητά του να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του ή κάτι άλλο, το σίγουρο είναι πως ο σταθμάρχης Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία, λίγο νωρίτερα είχε κάνει και άλλο –ευτυχώς όχι- μοιραίο λάθος!

Ειδικότερα, μια απίστευτη αποκάλυψη για τον σταθμάρχη Λάρισας, έκανε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης μιλώντας στο ΟPEN.

Όπως κατήγγειλε λίγη ώρα πριν από το τραγικό δυστύχημα με τα δύο τρένα ο σταθμάρχης είχε κάνει ξανά το ίδιο λάθος στέλνοντας συρμό του Προαστιακού σε λάθος

γραμμή.

«Βρισκόταν σε σύγχυση δεν ξέρω γιατί» είπε ο κ. Αποστολέρης.

Ωστόσο σύμφωνα με τον σταθμάρχη Βόλου, σε αυτή την περίπτωση, ο χειριστής του συρμού ήταν εκείνος που κατάλαβε εγκαίρως το λάθος του σταθμάρχη, το επεσήμανε και σταμάτησε το τρένο, κάνοντας μάλιστα και κάποια μέτρα πίσω για να αποφύγει ενδεχόμενο ατύχημα και να μπει στη σωστή πορεία.

Βέβαια, να σημειωθεί πως αν υπήρχε τηλεδιοίκηση και λειτουργούσε κανονικά, ό, τι λάθος και να κάνει ο σταθμάρχης ή ο μηχανοδηγός, ο κίνδυνος να γίνει τέτοιου μεγέθους σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό της 28ης Φεβρουαρίου, στα Τέμπη, είναι μηδαμινός.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Προαστιακό, Ήταν,tebi, proastiako, itan