Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Χρηματική ποινή 10.000 ευρώ – Τού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Ειδικό δικαστήριο για δυο υποθέσεις παράβασης καθήκοντος, καθώς τού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ειδικότερα, η ποινή σε βάρος του πρώην υπουργού επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία, μετά την αναγνώριση από το Ειδικό Δικαστήριο δύο ελαφρυντικών, του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε νωρίτερα στο Δικαστήριο

για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταδικάστηκε για δύο παραβάσεις καθήκοντος, όμως απαλλάχθηκε για άλλες καταγγελίες που είχαν κάνει σε βάρος του εισαγγελικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ο πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Παν. Αθανασίου για σειρά άλλων υποθέσεων.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο για δύο υποθέσεις παραβάσεις καθήκοντος, για τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που τής άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Αθώα η Ελένη Τουλουπάκη

Η καταδίκη του πρώην υπουργού αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε ομόφωνα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετιζόταν με παράλειψη της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που αθωώθηκε.

Η αθώωση της εισαγγελέως αφορούσε στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Η κατηγορία σε βάρος της αφορούσε σε παράλειψη της να στείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τιμολογήσεις φαρμάκων που αφορούσε στους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού.

Μάλιστα, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη μετά την αθώωση της δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης», ενώ οι συνήγοροί της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αθωωτική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Χρηματική, 10 000, – Τού,dimitris papangelopoulos, chrimatiki, 10 000, – tou