Κυκλοφορούν γυμνοί στη Θεσσαλονίκη

09:30 31/3/2014 - Πηγή: iPop

Ο Μιχάλης είναι ο πρώτος δημόσιος γυμνιστής της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μαγνητοσκοπούσε τις γυμνές βόλτες του στην πόλη και στη συνέχεια ανέβαζε τα βιντεάκια στο διαδίκτυο. Όταν τα είδε ο Γιάννης, επικοινώνησε μαζί του. Aπό τότε κυκλοφορούν μαζί – εντελώς γυμνοί- στα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης! (και μάλιστα σε ώρες αιχμής).

Ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός των γυμνών περιπατητών;Μιχάλης: Εγώ. Και ο ηθικός και ο ανήθικος! Το γυμνό για εμένα είναι τρόπος έκφρασης. Η γύμνια με κάνει και αισθάνομαι ελεύθερος.Την πρώτη σας κοινή βόλτα γυμνοί στη Θεσσαλονίκη την κάνατε στα τέλη του 2012. Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις σας και ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου τότε;Γιάννης: Στην αρχή σίγουρα δεν αισθάνεσαι και τόσο άνετα, με την βόλτα. Στην συνέχεια εξοικειώνεσαι και αρχίζει να σου αρέσει. Το ίδιο και ο κόσμος. Στην αρχή μας έκραζε και μας γιούχαρε, ενώ στην συνέχεια ήταν πιο συγκαταβατικός.
Mιχάλης: Δεν μας ένοιαξαν τα αρνητικά σχόλια. Ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Τα ρούχα μας τα είχαν άλλοι. Αν είχαμε μόνο αρνητικά σχόλια, θα ήταν άσκοπο να συνεχίζαμε. Θα είχαμε σταματήσει. Υπάρχει υποστήριξη από κόσμο ο οποίος χρειάζεται μία παρακίνηση για να νιώσει ελεύθερος. Mπορεί κάποιοι να σας χαρακτηρίσουν επιδειξίες;Μιχάλης:Ναι. Αν πάρουμε την στενή έννοια της «επίδειξης». Πολλοί πιστεύουν ότι κυκλοφορούμε γυμνοί για να τους σοκάρουμε.
Γιάννης: Η επιδειξιομανία έχει συνδεθεί με τον παππού ο οποίος κυκλοφορεί γυμνός, με το μόριό του σε στύση και κυνηγάει κοριτσάκια. Eίναι οι Έλληνες εξοικειωμένοι με το γυμνό;Μιχάλης: Οι Έλληνες είναι ο πιο συντηρητικός λαός στην Ευρώπη σε σχέση με το γυμνό. Τα ταμπού μας προέρχονται από το τρίπτυχο: οικογένεια-παιδεία- θρησκεία. Οι Έλληνες θεωρούν το σώμα, αντικείμενο σχολιασμού.
Γιάννης: Έχει να κάνει και με την διαφορετικότητα. Δεν δεχόμαστε τίποτα το διαφορετικό. Εδώ ασκούν κριτική σε ένα extreme ντύσιμο, δεν θα ασκήσουν κριτική στο “καθόλου ντύσιμο”; Οι δικοί σας γονείς πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι!Μιχάλης: Μην νομίζεις. Με τον ίδιο συντηρητισμό μεγάλωσα και εγώ. Οι γονείς μου πίστευαν ότι το γυμνό σώμα είναι μονάχα για τις ερωτικές στιγμές. Μέχρι τα 14 μου δεν άλλαζα καν μπροστά στους συμμαθητές μου. Ακόμα και με εσώρουχο ντρεπόμουν. Η πρώτη επαφή που είχα με το γυμνό μου κορμί, ήταν την ώρα του ύπνου. Ανακάλυψα ότι γυμνός κοιμάμαι περισσότερο ευχάριστα. Στην εφηβεία, άρχιζα δειλά- δειλά να πηγαίνω στις πρώτες παραλίες γυμνιστών. Αργότερα κυκλοφορούσα γυμνός παντού.
Γιάννης: Εγώ δεν ντράπηκα ποτέ. Ακόμα και μέσα στο σπίτι άλλαζα μπροστά στην οικογένειά μου. Mας μεγαλώνουν για να ντρεπόμαστε για το σώμα μας;Μιχάλης: Όχι. Μας μεγαλώνουν για να το μισούμε. Προσπαθώντας να κρύψεις το σώμα σου, το κακοποιείς. Στην Ευρώπη έχουν γίνει μεγάλα κινήματα υπέρ του γυμνισμού. Στην Ελλάδα ο γυμνισμός παραμένει ακόμα συνώνυμο του σεξ.
Γιάννης: Έχει να κάνει και με τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί ως προς το .. μέγεθος. Ακόμα και στην παραλία, θα δεις κάποιους με μαγιό να αισθάνονται άβολα με το κορμί τους.Tι σας προσφέρουν οι γυμνές βόλτες;Γιάννης: Η γυμνή βόλτα συνδυάζει ελευθερία και αδρεναλίνη μαζί. Υπάρχει μία ένταση και ένας φόβος. Φοβούμαστε τα πάντα. Από την σωματική μας ακεραιότητα μέχρι τις νομικές παραμέτρους.Ξέρουν οι γονείς σας ότι κυκλοφορείτε γυμνοί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης;Μιχάλης: Τελευταία έμαθαν για τις γυμνές βόλτες. Δεν αντέδρασαν και πολύ καλά. Είναι προκατειλημμένοι με το γυμνό.
Γιάννης: Όσοι το ξέρουν είναι αρκετά θετικοί. Βέβαια μου λένε να προσέχω.Κάποιοι θα πουν ότι το κακό με τους γυμνιστές είναι ότι δεν κρατούν τίποτα κρυφό για το ταίρι τους.Μιχάλης: Γιατί; Με μαγιό στην παραλία κρατάς τίποτα κρυφό;
Γιάννης: Το σεξ είναι όλα τα υπόλοιπα και όχι η εικόνα. Ακόμα και ντυμένος μπορείς να είσαι υπερσεξουαλικόςBγάζετε χρήματα από το γυμνό κορμί σας;Μιχάλης: Eίμαι κατά της εμπορευματοποίησης του σώματος.
Γιάννης: Έως τώρα θα μπορούσα να είχα οικονομικές απολαβές – είτε από μαγαζιά, είτε από πρακτορέια, αλλά δεν το επιδίωξα. Επαγγελματικά θα το έβλεπα μόνο αν είχε να κάνει με κάποιου είδους καλλιτεχνία.Το όριο της καλλιτεχνίας με εκείνο της προστυχιάς συνήθως είναι δυσδιάκριτο..Mιχάλης: Το όριο δεν είναι η στύση αλλά η στάση του σώματος. Αν καθίσεις στα τέσσερα για παράδειγμα ακόμα και σε στύση να μην είσαι, είναι πρόστυχο από μόνο του.
Γιάννης: Υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Το καλλιτεχνικό και το πορνό. Το erotic art και το porn artΔεχτήκατε προτάσεις για τσόντα;Μιχάλης: Επαναλαμβάνω. Eίμαι κατά της εμπορευματοποίησης του σώματος.
Γιάννης « Εμμέσως πλην σαφώς, υπήρξαν προτάσεις για πορνογραφία. Προσωπικά πιστεύω ότι το σώμα σε στύση και η σεξουαλικότητα δεν είναι ένοχη. Είναι διαφορετικό, αλλά όχι ένοχο.»Εργάζεστε. Φοβηθήκατε τις αντιδράσεις του αφεντικού σας, όταν έμαθε ότι περπατάτε γυμνοί στους δρόμους της πόλης;Μιχάλης: To φοβήθηκα. Βέβαια δεν ξέρω αν το γνωρίζει. Δεν μου έχει συζητήσει κάτι. Κανονικά θα έπρεπε να κρίνομαι για τις επιδόσεις μου στην δουλειά και όχι για το ότι μ΄αρέσει ο γυμνισμός. Έχει τύχει να μου πει ένας γνωστός μου «Δεν θα εμπιστευόμουν να μου κάνεις δουλειά»Σας θυμώνει ή σας στενοχωρεί;Μιχάλης: Με στενοχωρεί. Δεν ξέρει αν αποδίδω στην δουλεία μου. Κρίνει μόνο μία όψη της εικόνας μου.Το γυμνό πια υπάρχει στα περιοδικά, στην τηλεόραση και το διαδίκτυο. Οι νέες γενιές είναι πιο χαλαρές με το γυμνό;Γιάννης: Tα γυμνασιόπαιδα και τα λυκειόπαιδα είναι πιο ανοιχτά σε πολλά πράγματα. Σε αυτό οφείλεται το ίντερνετ. Μας μιλούν στα social media. Είναι ελπιδοφόροΣας έχουν στείλει ποτέ ίνμποξ να σας πουν «θέλω να περπατήσω γυμνός αλλά διστάζω»Μιχάλης: Αρκετοί. Δεν ξέρω αν το θέλουν πραγματικά ή το λένε έτσι. Νομίζω είναι απλώς περίεργοι. Μπορεί να το θέλουν αλλά να φοβούνται. Ποιος ξέρει;Έχουν ξεπεράσει ποτέ το όριο θαυμασμού;Γιάννης: Mέσα στο παιχνίδι είναι και αυτό.Κάνετε παντού γυμνισμό;Γιάννης: Εγώ δεν κάνω στην παραλία. Οι φίλοι μου δεν είναι γυμνιστές. Οπότε ακολουθώ την παρέα.Ποιες είναι οι τοπ παραλίες γυμνιστών στην Θεσσαλονίκη; Μιχάλης: To «ναυάγιο» και ο «ποταμός» στην Επανομή. Κοντά στον Άγιο Μάμα στα Μουδανιά. Μετά πηγαίνεις Χαλκιδική.Tip!

Τη πρώτη Παρασκευή του Ιουνίου γίνεται στη Θεσσαλονίκη η έβδομη γυμνή ποδηλατοδρομία! Μην την χάσεις.

Επισκέψου το blog του Γιάννη urbannudism.gr

The post Κυκλοφορούν γυμνοί στη Θεσσαλονίκη appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
επιδειξιομανεια porn
Τυχαία Θέματα