ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΜΠΗ, ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!

Μπορεί ένας στυγερός δολοφόνος, ένας στυγνός εγκληματίας, να συνεχίζει να κάνει σόου με αιματοβαμμένα χέρια; Για να παραστήσει τι; Το καλό παιδί που έπεσε θύμα της κακιάς στιγμής;

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας δολοφόνος που μετάνιωσε για την αποτρόπαια πράξη του, θα έπρεπε να κοιτάζει τα παπούτσια του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, να κρύβει το πρόσωπό του και να περιμένει την απολογία του για να ζητήσει συγγνώμη και να δεχτεί την ποινή.

Υπό κανονικές συνθήκες. Γιατί ο περιβόητος Μπάμπης, ο δολοφόνος των Γλυκών Νερών, δεν θα ενταχθεί ποτέ σε «κανονικές συνθήκες». Τις απεχθάνεται

όπως ο διάολος το λιβάνι. Επιλέγει συνειδητά να κάνει σόου για να αναδείξει –πάλι- το αρρωστημένο «εγώ» του και να σώσει το τομάρι του.

Αυτό άλλωστε επιχειρεί από την αρχή της πολύκροτης δίκης. Να πέσει –όσο γίνεται- στα μαλακά, επιμένοντας ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής.

Αυτό το ΤΕΡΑΣ –ψυχραιμίας, κυνικότητας και γενικώς τέρας- ο άνθρωπος που έπαιζε θέατρο περισσότερο από ένα μήνα για να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές, ο… τεθλιμμένος σύζυγος, μετέτρεψε τη δίκη του σε προσωπικό σόου.

Αντί να βγάλει το σκασμό, έφτασε στο σημείο να κάνει ερωτήσεις στους μάρτυρες! Εξανέστη δε όταν μία μάρτυρας τον είπε χειριστικό προς τη σύζυγό του.

Δεν βρέθηκε κάποιος και να του φωνάξει με όλη τη δύναμη της ψυχής του:

«Σκάσε Μπάμπη, βούλωσέ το φονιά, δολοφόνε, κτήνος»

Ο… κύριος Μπάμπης! Αυτός που σκότωσε με μαρτυρικό τρόπο τη σύζυγό του Καρολάϊν, δολοφονώντας ακόμα και τη σκυλίτσα τους, τη Ρόξυ, για να ισχυριστεί ότι στο σπίτι εισέβαλαν κακοποιοί.

«Σκάσε Μπάμπη»!

Αλλά αυτός όχι μόνο δεν έβγαλε το σκασμό, αλλά προκάλεσε ξανά ανατριχίλα στους γονείς της εικοσάχρονης κοπέλας.

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ, από τη μέρα που τη γνώρισα», είπε στην πρόεδρο του δικαστηρίου.

Ανατρίχιασαν και τα έδρανα!

ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΜΠΗ!

Ψυχρός, ατάραχος, μελετημένος, έφτιαχνε το σακάκι του κάθε φορά που σηκωνόταν να μιλήσει.

Κι έκανε λόγο για «σχέση αγάπης και σεβασμού»! Ντρέπεται και η ντροπή!

Αυτός δεν ντράπηκε για τίποτα! Κι είναι αυτός που έγραψε μετά τη δολοφονία:

«Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου»!

Είναι αυτός που στην κηδεία γέμισε τον τάφο με κροκοδείλια δάκρυα, σφιχταγκαλιάζοντας τους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας.

Και τώρα, με την Καρολάιν στο χώμα και τους γονείς της σε κατάσταση μόνιμου νευρικού κλονισμού, ο… κύριος Μπάμπης φτιάχνει το σακάκι του και… ανακρίνει τους μάρτυρες και αμφισβητεί το λόγο τους.

ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΜΠΗ!

Κι ας παραδέχτηκες κάποια στιγμή, μετά από 37 μέρες θεάτρου, ότι  «Ναι, εγώ τη σκότωσα. Θόλωσα, πήρα μία μπλούζα, της έκλεισα το στόμα και τη μύτη και την έπνιξα». 

ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΜΠΗ!

Έστειλες στον τάφο ένα εικοσάχρονο κορίτσι και τώρα λες ότι την αγαπούσες και την αγαπάς!

Αυτός ο κυνικός άνθρωπος, ψυχρός και ειδεχθής δολοφόνος, δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν.

Είναι βέβαιο ότι θα το επιχειρήσει πάλι. Θα περιμένει τη στιγμή της απολογίας του για να… βάλει τα κλάματα, για να δείξει πόσο υποφέρει. Φτιάχνοντας το σακάκι του βέβαια!

Ψυχρός από την αρχή ως το τέλος. Και ψυχρός εκτελεστής, δολοφόνος, σχεδιάζοντας κάθε λεπτομέρεια! Αυτός δεν είναι βρασμός ψυχής, είναι προμελετημένο φρικαλέο έγκλημα.

Αυτό παλεύει να αποδείξει. Τον βρασμό ψυχής για να του αποδοθούν ελαφρυντικά.  

Τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσης, τώρα που οι φτηνές παραστάσεις του τελειώνουν, θα έχει όλο το χρόνο να βελτιώσει το θεατρικό του ταλέντο στο κελί. Αυτός θα είναι ο κόσμος του. Μακάρι χωρίς ελαφρυντικά.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε:

ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΜΠΗ!

Keywords
Τυχαία Θέματα