Πάσχα- Ταξιδιωτικοί προορισμοί: Τέσσερις ιδανικές περιοχές της Ελλάδας για τον εορτασμό του Πάσχα

Δημοφιλείς και πολυδιαφημισμένοι, αυτοί οι προορισμοί, παραμένουν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στην κορυφή της λίστας με τις  προτεινόμενες περιοχές για τις ανοιξιάτικες και δη, τις Πασχαλινές σας, αποδράσεις. Δείτε ποιοί είναι αυτοί:

Κέρκυρα

Το Πάσχα στην Κέρκυρα γιορτάζεται λαμπρά και με κάθε επισημότητα γι’αυτό και το νησί εκτός των άλλων είναι διάσημο

και για αυτήν την εορταστική περίοδο του χρόνου. Όλες τις ημέρες του Πάσχα οι φιλαρμονικές ορχήστρες τριγυρνούν στους δρόμους του νησιού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, στο ιστορικό κέντρο, πετούν τεράστια πήλινα κανάτια γεμάτα νερό, από τα μπαλκόνια τους. Αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της περιοχής, το οποίο πλήθος επισκεπτών παρακολουθούν και απαθανατίζουν με βίντεο και φωτογραφίες. Ακόμα, ανήμερα του Πάσχα οι Κερκυραίοι δεν ακολουθούν την παράδοση με το σούβλισμα του αρνιού, αντίθετα τρώνε σούπα αυγολέμονο την οποία συνοδεύουν με κρεατικά. Το αρνί που επιβάλλει η ημέρα του Πάσχα στην Ελλάδα το αφήνουν για απόλαυση την δεύτερη ημέρα, όπου το γλέντι συνεχίζεται κανονικά.

Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας που απέχει 3 ώρες και κάτι από την Αθήνα είναι ένας μαγευτικός και γραφικός προορισμός γεμάτος πράσινο, που αξίζει να επισκεφτείτε την περίοδο του Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο και συγκεκριμένα το βράδυ της Ανάστασης ολόκληρη η πόλη φωτίζεται με μαγικό τρόπο! Μόλις ακουστεί το πρώτο “Χριστός Ανέστη” στις εκκλησίες, ελευθερώνονται στον αέρα πολύχρωμα αερόστατα που κατακλύζουν τον ουρανό και δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Αυτό είναι το πιο γνωστό και εντυπωσιακό έθιμο της περιοχής. Από εκεί και πέρα αν αποφασίσετε να περάσετε τις πασχαλινές σας διακοπές στο Λεωνίδιο το σίγουρο είναι ότι τα γραφικά σοκάκια με το έντονο άρωμα των καμένων νεραντζιών και η φυσική ομορφιά του θα σας χαλαρώσουν. Την Κυριακή του Πάσχα, μπορείτε να κάνετε βόλτα στο Δημαρχείο της πόλης όπου στήνεται ένα αυθεντικό γλέντι με το σούβλισμα του οβελία, πολύ κρασί, φαγητό και φυσικά πολύ χορό! Τέλος, αν έχετε χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, που βρίσκεται ψηλά στο βουνό και έχει εκπληκτική θέα.

Μονεμβάσια

Ένα από τα πιο γραφικά μέρη σε όλη την Ελλάδα είναι η Μονεμβάσια, την οποία και αξίζει να επισκεφτεί κανείς τόσο χειμώνα όσο και καλοκαίρι αφού συνδυάζει βουνό, θάλασσα και μοναδική ομορφιά. Και το Πάσχα όμως είναι μια πολύ καλή ιδέα να περάσετε τις διακοπές σας εκεί. Οι λειτουργίες που γίνονται στην Εκκκλησία του Ελκόμενου Χριστού μέσα στην καστροπολιτεία, όπως επίσης η περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια του κάστρου την Μεγάλη Παρασκευή με συνοδεία μουσικής μπάντας από το δήμο κάνουν το κλίμα ακόμα πιο κατανυκτικό. Επιπλέον, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρευρεθείτε στο έθιμο που αναβιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και καίνε τον Ιούδα γύρω από την Εκκλησία μετά το μεσημεριανό φαγητό. Αν δε, έχει και πολύ ζεστό καιρό που επιτρέπει μια βουτιά στη θάλασσα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες σε κοντινά χωρία όπως είναι η Βλυχάδα στη Ρειχιά ή το Πόρι με θέα το Μυρτώο και το βράχο της Μονεμβάσιας.

Τήνος

Η Τήνος είναι ένα νησί με μεγάλη ομορφιά και βέβαια τεράστια θρησκευτική παράδοση. Αποτελεί για αυτό το λόγο έναν ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του Πάσχα. Μπορεί να είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας περισσότερο με το καλοκαίρι και τον δεκαπενταύγουστο, ωστόσο έχει τόσο έντονα θρησκευτικά στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να μην προσφέρουν ένα μοναδικά, παραδοσιακό Πάσχα σε κλίμα κατάνυξης. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν το Πάσχα στην Τήνο ιδιαίτερο και ξεχωριστό; Πρώτον, η περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του νησιού σε γαληνεύουν ενώ περπατάς και πολλές γυναίκες από τα μικρά μπαλκονάκια τους σε λούζουν με μύρο. Την Κυριακή του Πάσχα από την άλλη οι ντόπιοι ξυπνούν νωρίς και ετοιμάζουν τις “τριμπονιές” τους στον Πύργο και το μπαρούτι δεν σταματά! Τέλος, ο εορτασμός της Ανάστασης και του Πάσχα συνεχίζεται και την Δευτέρα παραδοσιακά με το πανηγύρι στην Καρδιανή, όπου ο χορός, το τραγούδι και το φαγητό έχουν τον πρώτο λόγο και κρατούν μέχρι αργά το βράδυ!

Πηγή: debater.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάσχα- Ταξιδιωτικοί, Τέσσερις, Ελλάδας, Πάσχα,pascha- taxidiotikoi, tesseris, elladas, pascha