Πασχαλινό τραπέζι: Τι να φάτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υπέρτασης και υψηλής χοληστερίνης

Γι’ αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για δίαιτα και διατροφή και κάντε υπομονή ακόμα και αυτές τις ημέρες που οι προσκλήσεις σε τραπέζια και φαγοπότια θα είναι πολλές και δελεαστικές. Λίγες μέρες είναι… θα περάσουν!

Συμβουλή 1η:

Αποφύγετε τα πολλά κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη των τροφίμων. Φυσικά και θα τσουγκρίσετε τα αβγά σας και στη συνέχεια θα τα φάτε, αλλά δεν χρειάζεται να είναι περισσότερα του ενός και σίγουρα όχι κάθε μέρα. Επίσης, αποφύγετε τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα (κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, τυρί).

Συμβουλή 2η:

Για να επισπεύσετε τον κορεσμό σας, συνοδεύστε

τα γεύματά σας, με άφθονη πράσινη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Φροντίστε να τρώτε σαλάτα σε κάθε γεύμα σας.

Συμβουλή 3η:

Το αλκοόλ θα πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο και μόνο αν και όσο σας το επιτρέπει ο θεράπων γιατρός σας. Αν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ προτιμήστε το κόκκινο κρασί, το οποίο έχει ευεργετικό ρόλο στη μείωση της LDL, της κακής χοληστερίνης δηλαδή. Αν τυχόν λαμβάνετε φάρμακα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας αν επιτρέπεται να πιείτε αλκοόλ.

Συμβουλή 4η:

Αν σας αρέσει η σοκολάτα και θέλετε να φάτε, προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα. Πλέον, είναι διαθέσιμα στο εμπόριο πολλά προϊόντα με υποκατάστατα ζάχαρης και φυτικά συστατικά. Μπορείτε να βρείτε τσουρέκια, κουλουράκια, σοκολατένια αβγά χωρίς ζάχαρη και ζωικό γάλα που δεν υστερούν καθόλου σε γεύση και εμφάνιση από τα κλασικά γλυκίσματα.

Συμβουλή 5η:

Μην προσθέτετε έξτρα αλάτι στο φαγητό σας. Αν μπορείτε αποφύγετέ το εντελώς. Το πολύ αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει τον όγκο του κυκλοφορούντος αίματος στα αγγεία, πυροδοτώντας την αύξηση της αρτηριακής πίεσης- υπέρταση.

Συμβουλή 6η:

Μην κοιμάστε αμέσως μετά το γεύμα. Όταν τελειώσετε το φαγητό σας, καθήστε λίγη ώρα στο τραπέζι μέχρι να χωνέψετε. Μην σηκώνεστε αμέσως και μην πέσετε αμέσως για ύπνο. Αφού περάσει λίγη ώρα, πηγαίνετε να περπατήσετε ήπια για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, ξεκουραστείτε. Μην πιέζετε το σώμα σας και μην πέφτετε με “γεμάτο στομάχι” στο κρεβάτι σας.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχαλινό,paschalino