Μητσοτάκης: Δίπλα στον πολίτη ώστε οι εκλογές της Άνοιξης να φέρουν μια νέα Άνοιξη στον τόπο

Ομιλία από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και τον εξωδικαστικό μηχανισμό το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το νομοσχέδιο ήρθε να ρυθμίσει εκκρεμότητες, ήρθε να λύσει έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Πάνω από το 90% των δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί. Ένα ετερόκλητο σύνολο. Κτήματα που η Πολιτεία τα διεκδικούσε

και ο πολίτης τα ζούσε, είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κατάσταση αυτή σήμερα λήγει, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, αλλά και τις δικλείδες ώστε να μη γίνει μηχανή ρύθμισης καταπατημένων. Ακολούθως αναφέρθηκε σε ειδικές περιπτώσεις όπως στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα ή στη Λάρισα όπου είχε εξαγγελθεί απαλλοτρίωση που δεν έγινε. Ακόμη και στην Αττική ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χαρακτηρίστηκαν στη συνέχεια δασικά, είπε.

Πολιτική μας πάντα είναι η στήριξη των αδύναμων, είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο έρχεται με το market pass. Είναι ένα ακόμη σημαντικό ανάχωμα της Πολιτείας έναντι της διεθνούς ακρίβειας, είπε ο κ.Μητσοτάκης και παρέθεσε παραδείγματα ενίσχυσης των πολιτών μέσω του market pass.

Μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι είναι ψίχουλα όλα αυτά, πληροφορούμε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη τις 700.000. Δάνεια αξίας άνω των 35 δισ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί. Σερβίρουν ξαναζεσταμμένα ψέματα για χιλιάδες πλειστηριασμούς. Μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό σπιτιών και η πρώτη κατοικία έχει επιπλέον μηχανισμό προστασίας.

Πώς απαντάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά; Είστε απόντες, όπως ήσασταν και στις αυξήσεις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, στους πολίτες για αναπηρία. Δεν είναι μόνο προσβλητική στάση, αλλά παίρνετε διαζύγιο με την κοινωνία. Είστε παρόντες στην τοξικότητα και μονίμως απόντες στα όσα αφορούν την κοινωνία και τη στήριξή της.

Η χώρα κέρδισε τη σταθερότητα, περνά στην πρόοδο, στην προκοπή. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή. Σύντομα θα προσφέρουν σταθερότητα και σιγουριά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, ώστε οι εκλογές την άνοιξη να φέρουν και δεύτερη άνοιξη στον τόπο. Αυτοδύναμη Ελλάδα με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Live, Βουλή,kyriakos mitsotakis, Live, vouli