Το «θρυλικό» γάλα «ΑΓΝΟ» επιστρέφει στα σούπερ μάρκετ

Η εταιρεία «Όλυμπος», προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου στη Βουλγαρία με την αναβίωση του σήματος της «ΑΓΝΟ».

Παρότι οι όγκοι των πωλήσεων στον κλάδο των γαλακτοκομικών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά στην εγχώρια αγορά, τα αδέλφια Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης αισιοδοξούν για τη φετινή χρονιά και ήδη ο όμιλος έχει ξεκινήσει ένα στοχευμένο εμπορικό πλάνο.

Σύμφωνα με τον ΟΤ, ουσιαστικά ο όμιλος κατάφερε να καλύψει μέρος των απωλειών σε πωλήσεις στην εσωτερική αγορά, με πωλήσεις που πραγματοποίησε εκτός

Ελλάδας.

οι εξαγωγές για το 2022 ανήλθαν σε ποσοστό έως και 60% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Μάλιστα, η διοίκηση αναγνωρίζοντας την συμβολή των εργαζόμενων της γνωστοποίησε -στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας – τη χορήγηση μπόνους συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε 25 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους – παραγωγούς γάλακτος που συνοδεύτηκαν με ένα μπόνους συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

ΑΓΝΟ: H άνοδος και η πτώση

Η Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. ΑΓΝΟ ξεκίνησε τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη το 1950.

«Ναι ΑΓΝΟ, γιατί προσέχω τη διατροφή μου», έλεγε ο Νίκος Γκάλης σε διαφήμιση της εταιρείας, υπό τους ήχους του Final Countdown.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο το οποίο διέθετε στις εγκαταστάσεις του μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, η εταιρεία προμήθευε την αγορά με γάλα 100% ελληνικό σε συσκευασία Tetratop της Tetrapak, ώστε να προστατεύει το γάλα και την υψηλή διατροφική αξία των συστατικών του με τον πιο ασφαλή τρόπο και να διατηρεί αναλλοίωτη την φρεσκάδα του.

Τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών, αλλά στα χρόνια της κρίσης τα πράγματα δυσκόλεψαν και από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της.

Στην αίτηση που τελικά υπέβαλε για υπαγωγή στο άρθρο 99 η ΑΓΝΟ επικαλούνταν έλλειψη ρευστότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα