Ρόδος: Ο γιος που έψαχνε τον δολοφόνο του πατέρα του στο «Φως στο Τούνελ» κατηγορείται ως δράστης!

Η δολοφονία του συνταξιούχου λιμενεργάτη Γιώργου Καρυώτη πέρυσι τον Ιούνιο στη Ρόδο ειχε «παγώσει» το νησί.

Ο Κουλιανός ήταν αυτός που βρήκε στις 14 Ιουνίου τον πατέρα του δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με τα κορδόνια από τα άρβυλά του, ενώ στο λαιμό του ήταν μια θηλιά από χοντρό σχοινί.

Ο

ίδιος εξέφραζε την αγανάκτησή του  γιατί η αστυνομία αργούσε να βρει τους δολοφόνους του πατέρα του. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε τον περασμένο Νοέμβριο ο Κουλιανός στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Mega.

Ο Καρυώτης έλεγε για τον πατέρα του ότι «ήταν φιλήσυχος άνθρωπος που δεν πείραζε ποτέ κανέναν». Υποστήριζε, δε, μετά τη συνέντευξή του κινητοποιήθηκε η αστυνομία. «Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος», έλεγε. Επίσης, εξέφρασε τον φόβο του ότι ο δολοφόνος «μπορεί να είναι δίπλα μας και να μην το ξέρουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…».

Αργότερα, τον Δεκέμβριο, ο ίδιος κατήγγειλε ότι άγνωστοι έσπασαν στον τάφο του πατέρα του ένα διακοσμητικό που έφτιαξε ο ίδιος στη μνήμη του.

Την Τρίτη όμως ασκήθηκε εναντίον του κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του, Γιώργου Καρυώτη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο Κουλιανός φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν». Του απαγορεύεται ακόμη η έξοδος από τη χώρα μέχρι την απολογία του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του. Πάντως, δεν έχει εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η υποβολή δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σύμφωνα με την οποία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι ο γιος του 75χρονου που συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη όπου ζητούσε τη συνδρομή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, Φως, Τούνελ,rodos, fos, tounel