Χάλκη: Το έξυπνο & πράσινο ελληνικό νησί “πήγε” στο Λονδίνο

Ο όμιλος Συγγελίδη και η Citroen παρουσίασαν τη μετατροπής της Χάλκης στο 1ο έξυπνο & πράσινο νησί, στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης παγκοσμίως, World Travel Market

στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Χάλκης, της Αστυπάλαιας και της Νάξου ως Smart & Green Νησιών. Στόχος της παρουσίασης των τριών Δήμων και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ήταν η προβολή της Ελλάδας ως “πράσινου & έξυπνου” τουριστικού προορισμού.

Το νησί της Χάλκης έχει μπει εδώ και 1 χρόνο στην εποχή της αειφορίας και έχει μετατραπεί σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του project που διήρκησε λιγότερο από 4 μήνες. Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, το project αποκτά παγκόσμια σημασία, καθώς η Χάλκη αποτελεί παράδειγμα και έχει αναδειχθεί σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο “οδηγού” για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Κατά την πραρουσίαση στα πλαίσια της έκθεσης WTM στο Λονδίνο, ο Υπουργός Τουρισμού, κος Βασίλης Κικίλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο στόλος των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του Δήμου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Ενεργειακής κοινότητας της Χάλκης. Η εφαρμογή του έργου έκανε τη Χάλκη το πρώτο GR-ECO ISLAND. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού έχουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα τους με λιγότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα αέρα, ένα καθαρότερο περιβάλλον, σε συνδυασμό με χαμηλά κόστη χρήσης.

Ο κος Δημήτρης Καββούρης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Συγγελίδη, παρουσίασε τη συμβολή της Citroen στη μετατροπή της Χάλκης στο 1ο πράσινο και έξυπνο GR-ECO νησί, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Χάλκης, κος Ευάγγελος Φραγκάκης.

The post Χάλκη: Το έξυπνο & πράσινο ελληνικό νησί “πήγε” στο Λονδίνο appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα