Νέο Toyota Prius, πλέον μόνο ως Plug-in Hybrid

Η Toyota αποκαλύπτει το νέο Prius που θα διατίθεται αποκλειστικά ως plug-in Hybrid στην Ευρώπη, από την άνοιξη του 2023.

Η Toyota παρουσίασε το νέο Prius, πέμπτης πλέον γενιάς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στην ιστορία της Toyota όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο από το λανσάρισμά του το 1997. Έχει καθιερωθεί ως ένα αυτοκινητικό σύμβολο, που ανέδειξε την

ηλεκτροκίνηση και εισήγαγε μελλοντικές τάσεις. Τώρα με τη νέα γενιά, το Toyota Prius θα διατίθεται αποκλειστικά σε Plug-in Hybrid έκδοση στην Ευρώπη.

Πλέον το μοντέλο διαθέτει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται με 2-λιτρο θερμικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 223 ίππους. Το υβριδικό σύστημα νέας γενιάς πετυχαίνει μία εξέλιξη της οδηγικής εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα για το plug-in Prius. Ο θερμικός κινητήρας TNGA 2.0lt παράγει 148 hp, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 160 hp (120kW). Συγκριτικά με τον κινητήρα της τρέχουσας γενιάς Prius στην έκδοση Plug-in Hybrid που αποδίδει 122 hp, η αυξημένη ισχύς εξασφαλίζει ισχυρή και άμεσης απόκρισης επιτάχυνση. Με στόχο να καλύπτει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές αποκλειστικά ηλεκτρικά, η ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί πάνω από 50% συγκριτικά με της τρέχουσας γενιάς. Αυτό οφείλεται σε μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Οι κυψέλες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας επιτρέπουν βελτιστοποιημένο σχεδιασμό και επομένως οι διαστάσεις της μπαταρίας είναι αρκετά συμπαγείς ώστε να τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους. Καθαρή ενέργεια μπορεί επίσης να παράγεται προαιρετικά μέσω ηλιακών κυψελών στην οροφή.

Νέα coupe σχεδίαση

Σχεδιαστικά, το ξεχωριστό στυλ για το οποίο το Prius έχει γίνει διάσημο αποκτά περισσότερο δυναμισμό. Πλέον συναντούμε μια νέα, μία τύπου coupe, σιλουέτα. Το σφηνοειδές σχήμα του εμπρός μέρους έχει νέες κομψές γραμμές, ενώ το συνολικό ύψος έχει μειωθεί κατά 50 mm. Τα ελαστικά είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, έως 19 ιντσών, ενώ το χαρακτηριστικό σχήμα του αυτοκινήτου ενισχύεται από το διευρυμένο κατά 50 mm μεταξόνιο συγκριτικά με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Το συνολικό μήκος έχει μειωθεί κατά 46 mm. Το πλάτος έχει επίσης αυξηθεί συνολικά κατά 22 mm. Καθαρά ως προς τη σχεδίαση, το γνωστό σχεδιαστικό σφυροκέφαλο μοτίβο ενσωματώνει νέα φώτα που αναδεικνύουν το ξεχωριστό σχήμα. Πίσω συναντούμε ένα τρισδιάστατο γραμμικό στοιχείο φωτισμού που δίνει έμφαση στην προοδευτική σχεδίαση.

Το κατά βάση μαύρο εσωτερικό χωρίζεται σε τρεις ζώνες σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία “Island Architecture” του Prius: περιβάλλον, μονάδα οδηγού και ταμπλό οργάνων που μοιάζει να αιωρείται. Για τον οδηγό και τους επιβάτες το περιβάλλον είναι ευρύχωρο και κατασκευάζεται από κομψά υλικά. Η μονάδα οδηγού βασίζεται σε μία οθόνη TFT LCD 7’’ που τοποθετείται ακριβώς στο οπτικό πεδίο του. Ο νέας σχεδίασης πίνακας οργάνων δίνει προτεραιότητα στην άνεση της καμπίνας και έχει ελάχιστη διείσδυση στο πεδίο ορατότητας του οδηγού. Συνδυάζει μία διακριτική και χαμηλότερα τοποθετημένη κεντρική οθόνη και slim χειριστήρια κλιματισμού, ενώ ο φωτισμός του πίνακα οργάνων είναι συνδεδεμένος με ειδοποιήσεις από το Toyota Safety Sense, με την κάθε μια από αυτές να έχει το δικό της χαρακτηριστικό χρώμα.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/11/priusplug-inhybrid28-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/11/priusplug-inhybrid9-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/11/priusplug-inhybrid8-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3

Το 5ης γενιά Toyota Prius, πλέον σε Plug-in έκδοση, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023.

The post Νέο Toyota Prius, πλέον μόνο ως Plug-in Hybrid appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα