Θα αγόραζες ποτέ μια Porsche 944 με 920.000 χιλιόμετρα; (vid)

Υπάρχουν αυτοκίνητα που φημίζονται για τη μακροζωία τους και τον υψηλό αριθμό χιλιομέτρων που μπορούν να καλύψουν. Σκεφτόμαστε πρόχειρα κάποια ιαπωνικά μοντέλα, αλλά και τα ταξί Skoda Octavia πρώτης γενιάς που δε λένε να σταματήσουν να ρυπαίνουν το Λεκανοπέδιο. Αλλά μια Porsche με 900.000+ χιλιόμετρα; Ο αντίλογος θα πει ότι τα γερμανικά σπορ μοντέλα ήταν πάντα

χρηστικά κι αξιόπιστα, οπότε τα χρησιμοποιούσες απροβλημάτιστα σε καθημερινή βάση, σε αντίθεση με τις Ferrari που ήταν εύθραυστες κι απευθύνονταν σε περιστασιακή χρήση. Η 944 συγκεκριμένα ήταν κι είναι άνετη από θέμα ανάρτησης, αλλά και σχετικά φειδωλή σε καύσιμο. Ωστόσο, απαιτεί κάπως εντατική συντήρηση, αφού ο ιμάντας χρονισμούς πρέπει να αλλάζει τακτικά κι έχει φήμη για συχνές βλάβες της αντλίας νερού, αλλά και για ηλεκτρικά προβλήματα. 

Ολοκαίνουρια BMW Z1 πωλείται με 999.997 χιλιόμετρα στο κοντέρ

Η συγκεκριμένη 944 φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά τα χιλιόμετρα. Το αμάξωμα δε χρειάζεται φαναρτζοδουλειά κι είναι απαλλαγμένο από σκουριά, αλλά θέλει ένα βάψιμο για φρεσκάρισμα. Με βάση την ποσότητα της μονωτικής ταινίας γορίλα που καλύπτει την ηλιοροφή, προφανώς δε θα είναι πια και πολύ αδιάβροχη. Το εσωτερικό είναι επίσης σε καλή κατάσταση.

Εκτός από το θέμα της ηλιοροφής, υπάρχουν και μηχανικά προβλήματα. Ο έμπορος σημειώνει ότι το αυτοκίνητο δεν εκκινεί κι ο συμπλέκτης είναι ανύπαρκτος, με το αριστερό πεντάλ να φτάνει στο πάτωμα, επισκευές που δεν είναι ούτε εύκολες ούτε φθηνές. Ακόμα κι έτσι, μια Porsche 944 με σχεδόν 1.000.000 χιλιόμετρα παραμένει ενδιαφέρουσα περίπτωση κι ο Randy, ο οικοδεσπότης του καναλιού Auto Auction Rebuild στο YouTube, λέει ότι θα πουληθεί άνετα, προφανώς στη σωστή τιμή. Άλλωστε, το θέμα του κινητήρα και του συμπλέκτη δεν είναι τόσο πρόβλημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αφού δύσκολα ασχολούνται με το εργοστασιακό μοτέρ. Η πρώτη επιλογή είναι ο θηριώδης V8 LS, ο 2JZ inline-six της Toyota (ναι, αυτός που έμπαινε στη Supra), ο 4G63 turbo της Mitsubishi (σωστά, από τα EVO), μάλλον ένα ενδιαφέρον project είναι στα σκαριά.

The post Θα αγόραζες ποτέ μια Porsche 944 με 920.000 χιλιόμετρα; (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα