Pilot Sport 5, Potenza, Eagle F1 Asymmetric 6 ή PremiumContact 7;

Ακριβώς όταν πιστεύεις ότι ο Jonathan Benson από το κανάλι Tire Reviews δεν μπορεί να εμβαθύνει περισσότερο σε μια δοκιμή ελαστικών, βρίσκει τον τρόπο να σε εκπλήξει. Η τελευταία του παραγωγή δοκιμάζει την τρέχουσα φουρνιά ελαστικών υψηλών επιδόσεων στην πίστα σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, αλλά η καινοτομία είναι ότι αξιολογούνται και προσμετρώνται στη συνολική βαθμολογία η φθορά κι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι έξι υποψήφιοι της δοκιμής περιλαμβάνουν τα Michelin Pilot Sport

5, Bridgestone Potenza, Continental PremiumContact 7, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Yokohama Advan Sport V107 και το Hankook Ventus S1 evo 3. Το όχημα της δοκιμής είναι ένα υπέροχο VW Golf GTI σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Γαλλία που επιλέχθηκε για τον ηλιόλουστο καιρό. Τελικά έριξε τουλούμια, αλλά υπήρχαν αρκετά στεγνά διαστήματα για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Η δοκιμή δεν περιελάμβανε την Pirelli λόγω του γεγονότος ότι ένα νέο P Zero θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Εκτός από τις συνήθεις μετρήσεις σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, ο Benson καταγράφει τις θερμοκρασίες των ελαστικών, της πίστας και του νερού κάνοντας τις αξιολογήσεις του. Η γενική εικόνα είναι ότι πραγματικά δεν υπάρχει χαμένος στη δοκιμή. Ο Benson εντυπωσιάστηκε με κάθε ελαστικό. Ωστόσο, ορισμένα αποδίδουν καλύτερα από τα άλλα. Πέντε δευτερόλεπτα χώριζαν τον πιο γρήγορο (Bridgestone) από τον πιο αργό (Michelin) στις βρεγμένες συνθήκες, αλλά ο Benson σημειώνει ότι το Bridgestone ήταν μάλλον απότομο κι επιρρεπές σε υπερστροφή. Για το φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, η Continental έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Στο στεγνό, υπήρχε μόνο 2% διαφορά από το ελαστικό με τις καλύτερες επιδόσεις (Goodyear) από το χειρότερο (Yokohama) με το γυρολόγιο να απέχει 1.5 δευτερόλεπτο.

Ιδιαιτερότητα της αξιολόγησης ήταν το τεστ φθοράς. Ο Benson απευθύνθηκε στη Dekra, γνωστή για τις ολοκληρωμένες δοκιμές προϊόντων. Όλα τα ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και τοποθετήθηκαν σε ένα στόλο αυτοκινήτων που οδηγούνταν σε κομβόι σε μια συγκεκριμένη διαδρομή. Τα ελαστικά εναλλάσσονταν μεταξύ των αυτοκινήτων για να ληφθούν υπόψη πιθανές διαφορές στην ευθυγράμμιση, ενώ κι οι οδηγοί άλλαζαν επίσης μεταξύ των αυτοκινήτων. Χρησιμοποιώντας έναν σαρωτή λέιζερ, η Michelin κατέγραψε τα καλύτερα χαρακτηριστικά φθοράς, αλλά αυτή τη φορά υπήρχε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ του χειρότερου και του καλύτερου. Η Yokohama κι η Bridgestone κατατάχθηκαν στην τελευταία θέση, με διαφορά 33% σε σύγκριση με το Pilot Sport 5.

Μια άλλη νέα μέτρηση ασχολήθηκε με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Με λίγα λόγια, πόσα σωματίδια καουτσούκ θα απελευθερώσει ένα ελαστικό σε μέσες συνθήκες οδήγησης. Η Michelin σημείωσε και πάλι την καλύτερη βαθμολογία με 65.7 milligrams ανά χιλιόμετρο που διανύθηκε. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς από κάθε αξιολόγηση, το Continental PremiumContact 7 σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Αλλά επειδή ο καθένας μας βάζει τις δικές του προτεραιότητες, μην ψωνίσετε χωρίς να δείτε το βίντεο.

The post Pilot Sport 5, Potenza, Eagle F1 Asymmetric 6 ή PremiumContact 7; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα