Η πεντάθυρη Alfa Romeo Brera συνδυάζει στιλ με πρακτικότητα

Η Alfa Romeo Brera θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα στην πρόσφατη ιστορία της ιταλικής φίρμας. Ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη σε τρίθυρο coupe και δίθυρο spider αμάξωμα, αλλά ένας οπαδός της Alfa Romeo από τη Νότια Αφρική αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο hatchback, χρησιμοποιώντας ως βάση την 159 που έχει κοινά μηχανικά μέρη.

Alfa Romeo “Spiata” ή “Miatini”:

το ΜΧ-5 που φοβήθηκαν οι Ιταλοί

Η έκδοση παραγωγής της Brera εμφανίστηκε το 2005, η οποία ήταν πιο ήπια σε σύγκριση με το αρχικό πρωτότυπο που είχε σχεδιάσει ο Giugiaro το 2002, κάτι που οφειλόταν στο ότι βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα με την Alfa Romeo 159. Ο Brendon M. Scholtz από τη Νότια Αφρική μετέτρεψε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, αφού αποφάσισε να συγχωνεύσει τα δύο μοντέλα σε ένα.

Ο Brendon αγόρασε μια τρακαρισμένη εμπρός Brera και στη συνέχεια μια άψογη Alfa Romeo 159, που θα χρησίμευε ως το βασικό όχημα της μετατροπής. Κι ευτυχώς απέκτησε την πιο ισχυρή έκδοση του ιταλικού sedan, εξοπλισμένη με τον V6 κινητήρα των 3.2 λίτρων που αποδίδει 260 ίππους και 322 Nm ροπής με τετρακίνηση Q4. Τα δύο πίσω μέρη κόπηκαν στο ίδιο σημείο στη μέση των πίσω φτερών. Στη συνέχεια, η σέξι ουρά της Brera συγκολλήθηκε στο σώμα της 159. Το έμπειρο μάτι θα παρατηρήσει ότι οι πίσω κολόνες είναι σημαντικά πιο λεπτές από της Brera, αλλά η γενική εικόνα που αποκομίζεις ότι την κοιτάς είναι ότι πρόκειται για εργοστασιακή κατασκευή. Το Frankestein αμάξωμα στη συνέχεια βάφτηκε σε μια όμορφη κόκκινη απόχρωση σε συνδυασμό με μαύρη οροφή και τις αυθεντικές πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου από την 159.

Η μόνη πεντάθυρη και πενταθέσια Brera που υπάρχει θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα ολιγομελές club αντίστοιχων μοντέλων, όπου ανήκουν το ξεχασμένο Opel Signum και το ιδιόρρυθμο Renault Vel Satis. Ο Brendon αγόρασε πρόσφατα μια κανονική Brera, οπότε τώρα μπορεί να συγκρίνει πόσο καλή δουλειά έχει κάνει σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο. Τα επόμενα βήματα για να ολοκληρωθεί η κατασκευή είναι η αντικατάσταση του σπασμένου πίσω παρμπρίζ, που είναι δύσκολο να βρεθεί στη Νότια Αφρική, κι η προσθήκη μερικών επιπλέον εξαρτημάτων, όπως η αεροτομή οροφής, οι πλαϊνές ποδιές κι οι χαρακτηριστικοί καθρέφτες της Brera που τοποθετούνται στην πόρτα.

Z4 δείχνει πόσο λείπει ένα roadster από την γκάμα της Alfa Romeo

Για περισσότερα από τα τρελά project του Brendon, μπορείτε να ακολουθήσετε το προφίλ του @carazy_guy στο Instagram. Το επόμενο μπορεί να είναι ένας συνδυασμός Stelvio με 145!

The post Η πεντάθυρη Alfa Romeo Brera συνδυάζει στιλ με πρακτικότητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα