Σμπαράλια η Pagani Zonda που είχε αγοράσει ο Lewis Hamilton

Η Pagani Zonda 760 LH αγοράστηκε αρχικά από τον Lewis Hamilton το 2014 κι έμεινε στην κατοχή του για περίπου επτά χρόνια, αλλά μη νομίζετε ότι πολυασχολήθηκε μαζί της, αφού κάλυψε λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα. Όχι ετησίως, αλλά συνολικά στην επταετία. Λέγεται ότι είναι μία από τις μόλις πέντε Zonda “760” και προφανώς η μόνη που φέρει το επίθημα “LH” από τα αρχικά του πολυνίκη πιλότου της F1. Το V12 supercar άλλαξε

χέρια στα τέλη του 2021, όταν ένας αγοραστής από το Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησε το χειροκίνητο Ιταλικό αριστούργημα.

Μετά από μια μικρή σύγκρουση κοντά στα τέλη του 2015 στο Monaco, η 760 LH έχει πλέον εμπλακεί σε ένα σημαντικά πιο σοβαρό ατύχημα. Ο φωτογράφος Ethan Gale απαθανάτισε τη θλιβερή εικόνα του κατεστραμμένου αυτοκινήτου στην άκρη του δρόμου στη σήραγγα Penmaenbach που βρίσκεται στο Conwy της Ουαλίας. Έχει σημαντικές ζημιές που σίγουρα θα κοστίσουν μια (όχι και τόσο μικρή) περιουσία για να επισκευαστούν.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Η Zonda πιθανότατα θα επιστρέψει στον δρόμο και δε θα βγει ολική καταστροφή, αλλά πρώτα πρέπει να επισκευάσει τον σπασμένο πίσω άξονα, το ραγισμένο παρμπρίζ, τα σπασμένα φωτιστικά σώματα και τα κατεστραμμένα πάνελ του αμαξώματος. 

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε τον οδηγό για ασχετοσύνη, να σημειώσουμε ότι ο Βρετανός πιλότος δεν ήταν και τόσο επαινετικός για την οδική συμπεριφορά του θηρίου των 760 ίππων. Σε μια συνέντευξη στους The Sunday Times στα μέσα του 2018, ο Lewis Hamilton ήταν απρόσμενα ειλικρινής λέγοντας ότι «η 760 LH είναι άθλια στην οδήγηση», προσθέτοντας ότι «από άποψη κρατήματος, είναι η χειρότερη». Επαίνεσε βέβαια το soundtrack που παρείχε η ατμοσφαιρική μονάδα των 7.3 λίτρων: «είναι το αυτοκίνητο με τον καλύτερο ήχο που έχω». Παρήγγειλε το αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο γιατί δεν του άρεσε η αυτόματη έκδοση.

Είναι προφανές ότι κάποιος που μπορεί να αντέξει οικονομικά να αγοράσει μία Pagani, έχει επίσης τα μέσα να την επισκευάσει, ειδικά τη συγκεκριμένη που δεν είναι δα και στη χειρότερη κατάσταση. Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, πρέπει να θαυμάσουμε τον ιδιοκτήτη που πραγματικά οδηγούσε και πίεζε το αυτοκίνητο αντί να το κρατήσει σε γκαράζ για να μην βλάψει τη συλλεκτική του αξία.

The post Σμπαράλια η Pagani Zonda που είχε αγοράσει ο Lewis Hamilton appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα