Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #67

H Boxster πρώτης γενιάς (986) είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να γίνετε ιδιοκτήτης μιας Porsche και να νιώσετε λίγο όπως ο Μάνθος στο Κωνσταντίνου κι Ελένης. Οι φθηνότερες στο Car ξεκινούν κάτω από τα 10 χιλιάρικα αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θα σας πλημμυρίσει κι από συγκινήσεις. Μιλάμε για μοντέλα άνω των 20 ετών, με πολλά χιλιόμετρα και κάμποσους ιδιοκτήτες (μερικοί από δαύτους εμπίπτουν με άνεση στην κατηγορία κλαρινογαμπρός) κι ισχύ

ελάχιστα πάνω από 200 ίππους. Αν όμως θέλετε κάτι που θα σας ξεχειλίζει από αδρεναλίνη, η πιστάδικη Boxster που παρουσιάζουμε εδώ είναι η κατάλληλη επιλογή. Ξαναπουλιόταν πριν ενάμιση χρόνο, είχαμε κάνει και σχετικό ρεπορτάζ, και τότε ζητούσαν 149.900 €. Τώρα επανέρχεται στις αγγελίες με σημαντική έκπτωση, αφού πλέον η τιμή διαμορφώνεται στα 100.000 €, ευκαιρία!

Όλα τα μέρη του αμαξώματος αντικαταστάθηκαν από άλλα από κέβλαρ κι ανθρακονήματα. Η ελαφρύτερη εργοστασιακή 986 ζύγιζε περίπου 1.250 κιλά αλλά η πιστάδικη έκδοση αφαίρεσε 270 κιλά και τώρα σταματά τη ζυγαριά στα 980 κιλά! Δεν υπάρχει πλέον παρμπρίζ, παρά μόνο μια τεράστια εισαγωγή αέρα εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μια πελώρια αεροτομή κι ένα roll-bar για προστασία από ανατροπή.

Η καμπίνα δεν έχει πλέον πολυτέλειες, παρά μόνο ό,τι θεωρείται απαραίτητο για χρήση πίστας και πωλείται από τη Mecanic Import. Χρησιμοποιεί έναν διτούρμπινο flat-six 3.6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους στις 6.200 σαλ. και 750 Nm ροπής στις 4.400 σαλ. Αυτό της χαρίζει μια αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1.57! Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα Tesla Model S Plaid έχει πάνω από 2, ενώ είναι οριακά καλύτερο νούμερο κι από την Ferrari SF90 Stradale!

Οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με κεντρικό κλείδωμα, καλυμμένες με slick ελαστικά, περνούν τη δύναμη στον δρόμο, ενώ τα δισκόφρενα συνδυάζουν δαγκάνες AP μπροστά και Brembo πίσω με ABS της Bosch. Αν κι η αρχική καταχώριση δεν αναγράφει την τιμή πώλησης, τα 100.000 € αναφέρονται σε μια σελίδα στο Facebook με την ονομασία Unique Cars for Sale In Europe. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η ιδιαίτερη Boxster βρίσκεται στην πόλη Sint-Truiden στο Βέλγιο.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #67 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα