RX-7 δεν έχει πατήσει σε άσφαλτο, περίμενε 30 χρόνια στο γκαράζ

Το ζαχαρώνατε νέος πριν 30 χρόνια, αλλά τότε δεν είχατε χρήματα για να το αποκτήσετε. Τώρα που έχετε (ανέκδοτο), πόσα θα δίνατε για ένα καινούριο μοντέλο; Όταν λέμε καινούριο, το εννοούμε. Το ιαπωνικό μοντέλο είναι καταχωρημένο προς πώληση στον γερμανικό ιστότοπο mobile.de, με τον μοναδικό ιδιοκτήτη να δηλώνει ότι δεν έχει πατήσει ποτέ στο δρόμο, αλλά έχει κυκλοφορήσει μόνο εντός εκθεσιακού χώρου. Αν κι είναι δύσκολο να πιστέψουμε έναν τέτοιο ισχυρισμό, τα 475 μίλια (764 χλμ.)

στο χιλιομετρητή κι η εκπληκτική κατάσταση που αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, είναι απόδειξη της φύσης αυτού του Mazda ως η δεύτερη πιο garage queen που έχει παρελάσει από τις σελίδες του CarTalk.gr.

13 ετών αλλά έχει διανύσει λιγότερα από 200 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με την καταχώριση, αυτό ήταν το πρώτο FD που παραδόθηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1992. Λίγο μετά μετανάστευσε σε ένα κλειστό γκαράζ στη Γερμανία ως μέρος μιας μεγάλης συλλογής αυτοκινήτων. Η αποθήκευσή του σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία κι υγρασία έχει διατηρήσει τα αχρησιμοποίητα μηχανικά του μέρη σε άριστη κατάσταση, με τη βοήθεια προστατευτικών επικαλύψεων στο πλαίσιο και το σώμα. Η χρονομηχανή RX-7 συνοδεύεται επίσης από ένα γερμανικό πιστοποιητικό εγγραφής από το 1995 κι όλα τα πρωτότυπα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν έχει οδηγηθεί στο παρελθόν.

Η κόκκινη εξωτερική βαφή είναι ουσιαστικά νέα, όπως κι η μαύρη δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό της καμπίνας. Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας περιστροφικός κινητήρας 1.3 λίτρων με δύο τούρμπο κι ισχύ 241 ίππους, η οποία μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηχοσύστημα Bose με CD player, χειροκίνητο aircondition κι ηλιοροφή.

Αν σας έχει ανοίξει η όρεξη, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η τιμή αγοράς κάνει τα ελληνικά RX-7 (που ήδη θεωρούσαμε πανάκριβα) να κοκκινίζουν από ντροπή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις τρία FD στο car.gr, με το φθηνότερο να τιμάται 42.000 € (με 130.000 χλμ όμως) και το ακριβότερο 70 χιλιάρικα! Υπό αυτό το πρίσμα, τα 159.000 (!!!) € που κοστίζει το αμόλυντο, ακούγονται σχεδόν λογικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι, κοιτάζοντας πίσω τον Νοέμβριο του 2021, ανακαλύψαμε ότι το ίδιο ακριβώς RX-7 είχε καταχωρηθεί για 129.000 €, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ανατιμηθεί κατά 30.000 € σε διάστημα έξι μηνών.

The post RX-7 δεν έχει πατήσει σε άσφαλτο, περίμενε 30 χρόνια στο γκαράζ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα