Mitsubishi Evo VI Tommi Makinen πουλήθηκε για 165.000 €!

Μετά από επτά ημέρες και 92 χτυπήματα, αυτό το ασημί Mitsubishi Evo VI του 2001 “Tommi Makinen Edition” δημοπρατήθηκε στην τιμή των 165.000 €, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά Lancer EVO που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία. Το νούμερο 75 από τα μόλις 2.500 Tommi Makinen Edition που κατασκευάστηκαν ποτέ, το αυτοκίνητο αναμενόταν να πουληθεί σε υψηλή τιμή εξαιτίας των ελάχιστων χιλιομέτρων του, αλλά ένα μπαράζ προσφορών

τα τελευταία 30′ της εβδομαδιαίας δημοπρασίας που διοργανώθηκε από την Collecting Cars εκτόξευσαν την τελική τιμή στις 140.500 £.

Πρόκειται για ένα απολύτως εργοστασιακό μοντέλο, έχοντας διανύσει μόλις 10.354 μίλια (16.663 χιλιόμετρα) στα 21 χρόνια κυκλοφορίας του. Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων 4G63 που αποδίδει 280 ίππους, οι οποίοι αποστέλλονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε ταχυτήτων.

Κατασκευασμένη, όπως υποδηλώνει το όνομα, για να τιμήσει τον Tommi Makinen, αυτή η ειδική έκδοση Evo VI σχεδιάστηκε στον απόηχο της τέταρτης συνεχόμενης κατάκτησης του Πρωταθλήματος Οδηγών στο WRC. Πέρα από τις κοσμητικές αναβαθμίσεις στο αμάξωμα, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά, ενώ το μπροστινό διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης. Η αναβαθμισμένη εξάτμιση κι η διαφορετική τουρμπίνα —σχεδιασμένη για να σπουλάρει γρηγορότερα από την εργοστασιακή — το καθιστούν ταχύτερο και στις ευθείες, εκτός από τις στροφές.

Εμφανισιακά ξεχωρίζουμε το εξωτερικό χρώμα Satellite Silver, τους κόκκινους λασπωτήρες της Ralliart, τις ζάντες Enkei Ralliart 17 ιντσών σε λευκή βαφή, για να είναι σε συμφωνία με τη χωμάτινη φύση του αγωνιστικού EVO, οι οποίες περιβάλλουν τις κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo και ντύνονται με Michelin Pilot Sport 4 ελαστικά.

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με μαύρο συνθετικό σουέτ και μπροστινά καθίσματα που παρέχονται από τη Recaro. Επιπλέον, διαθέτουν επίσης T. Makinen Edition κεντημένα σε λευκό. Το εσωτερικό διαθέτει επίσης τιμόνι Momo με κόκκινη ραφή, στερεοφωνικό VDO με CD player, Active Yaw Control, κλιματισμό και ψεκαστήρα νερού στο intercooler.

The post Mitsubishi Evo VI Tommi Makinen πουλήθηκε για 165.000 €! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα